Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izmir körfezi
aynı maili su ürünleri müdürü Sayın Vahdettin Kürüm ' e de ilettim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
haydii pamuk eller klavyeye Seerf izmir bölgesine de gönderdim mailleri biryerden mutlaka dönüş olacaktır

(5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

burada belki biz çelişiyoruz uyarı levhası vs olmadığı için acaba diyorum hattın doğusunda yani bayraklı karşıyaka taraflarındamı yasak var acaba ?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
bilmiyorum murat ama başka ne yapabiliriz onu düşünüyorum
kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
ben maildede yazdım belki biz yanlış yorumluyoruz dedim bakalım ne çıkacak
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
fish or die yazdı:ben maildede yazdım belki biz yanlış yorumluyoruz dedim bakalım ne çıkacak

Murat gönderilen dilekçelerin karşılığını bekliyelim verilen cevaba bakalım ondan sonra yorumlarız.Ayrıca ayrı bir araştırmacı ise aşağıdaki yorumu yapmış.

''Körfez'in kötü kokulardan arınması ve denizin mavi renginin ve berraklığının geri gelmesi, halk arasında Körfez'in her türlü kirlilikten temizlendiği gibi yanlış bir düşüncenin yayılmasına sebep olmuştur.''
Herkeze sağlıklı günler dilerimGulumserastgele.
Bornova - izmir
Bul
peki birşey soracam deniyorki bostanlı vapur iskelesinden üçkuyular vapur iskelesinin doğusunda kalan kısımda balıkavlamak yasak peki ben güzel bahçede avlanıyorum ordan güzel bir balık aldım fakat bu balık iç körfezde yaşıyor varsayılan hattın dışına çıktı ve ben bunu yakaladım yasak ne oldu veya ben körfezde avlanıyorum balık yakaladım ama bu balık güzelbahçe taraflarından gelerek içkörfeze girdi ve ben bunu yakaladım yani balıklar daima iç körfez dış körfez arasında dolaşıyorlar ve çupra bildiğim kadarıyla pislikte barınmaz vede yerleşik bir balık türü değildir yanılıyorsam beni bilgilendirin
güzelbahçeden tuttuyum balığıda benim yemem lazım
kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
b.kral yazdı:peki birşey soracam deniyorki bostanlı vapur iskelesinden üçkuyular vapur iskelesinin doğusunda kalan kısımda balıkavlamak yasak peki ben güzel bahçede avlanıyorum ordan güzel bir balık aldım fakat bu balık iç körfezde yaşıyor varsayılan hattın dışına çıktı ve ben bunu yakaladım yasak ne oldu veya ben körfezde avlanıyorum balık yakaladım ama bu balık güzelbahçe taraflarından gelerek içkörfeze girdi ve ben bunu yakaladım yani balıklar daima iç körfez dış körfez arasında dolaşıyorlar ve çupra bildiğim kadarıyla pislikte barınmaz vede yerleşik bir balık türü değildir yanılıyorsam beni bilgilendirin
güzelbahçeden tuttuyum balığıda benim yemem lazım

''yukarıda bahsedilen biyoteknolojik yöntemle analiz edilerek, biyotarama çalışmaları yapıldı. Hem kirliliğin, hem de oluşacak olan olumsuz biyolojik etkinin göstergesi olan enzim aktiviteleri bilhassa Liman, Pasaport ve Üçkuyular Vapur İskelesi'nden yakalanan balıklarda çok yüksek bulundu. İnciraltı, Zeytinalanı ve Gediz Nehri Ağzı'ndaki balıkların da PAH/PCB ve dioksin tipindeki kalıcı organik kirleticilere önemli düzeyde maruz kaldıkları belirlendi.''

Bunlarda araştırma sonuçları.Yinede dilekçelerin cevabına göre ortak hareket etmeliyizGulumse
Bornova - izmir
Bul
mail gönderılmıstırAlkis
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
valla ertürk ben olsam oradan tuttuğum balığı yiyemem çocuklarımada yediremem eğer orhan abinin gönderdiği sonuçlar doğruysa ben yemem ama son zamanlarda tahlil yapılıp düzelme olursa durum farklılaşır tabiiki.
mesela bizim orada botaş vardır orada balıklar yüksek miktarda demire maaruz kaldıgı söylenir oraya gidip balık tutanlar 5 kg dan aşagı balıkla dönmez en ufak levrek 5 kg dur 12 kg ya kadar balık çıktıgını duyduk,ben ki o kadar hasta levrekciyim oraya gidip levrek tutmadım şimdiye kadar.
bence bu işi sonuna kadar takip etmek ve yeni tahliller yaptırmak lazım eger sonuçlar aynıysa oradan balık tutulupta yemek ileriye dönük allah korusun hastalığa yatırımdır.
işin ben bu boyutuna çok şaşırıyorum izmirin denizini ben her zaman çok güzeldir diye duymuşumdur demekki değilmiş üzüldüm açıkçası.
Bul
evet nıhat abı denızımız cok temızdı eskıden ama maalesef yanlıs yonetım sonucunda mahvettıler denızımızı...ızmır etrafındakı bır cok fabrıkanın atık deposuydu korfezımız.2000 yılında rahmetlı baskanımız AHMET PIRISTINA tarafından gelıstırılen BUYUK KANAL PROJESI sayesınde bugunlere gelmıstır..tabıkı hala tam olarak temız deıl ama ınsallah onumuzdekı yıllarda tehdıdın tamamen kalkacagını dusunuyorum...
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  9 Eylül İZMİR 90ncı yıl ALTAYLI 22 3,358 11-09-2012, 08:13
Son Yorum: Salih Reis
  Izmir'de kar ALTAYLI 48 4,314 06-02-2012, 12:02
Son Yorum: yycolak
  9 eylül izmir-türkiye ALTAYLI 21 4,082 13-09-2011, 22:31
Son Yorum: cilingoz
  İzmir balık hali.. blue_zaire 22 7,383 29-12-2009, 21:42