Yorumları: 3,396
Konuları: 133
kasap100 yazdı:Sevgili Ahmet abi,
Dediğiniz gibi trofe; kara avlarında avlanabilecek, büyük ve belirgin özellikleri olan hayvanları vurmakdır. Bir çok sözlükte de bu şekilde yazıldığını görebiliriz.
Amerika'da “trofe” olarak değil “Trophy fish” olarak büyük balık avlarında kullanılıyor. Bu şekilde bir çok yabancı sitede geçiyor. Tam türkçesi bulunabilir mi? Düşünmek lazım.
Bir de şunu demeden geçemeyeceğim; Daha sahte balık kelimesine bile "rapala" diye marka ile tabir kullanırken, trofeyi çözmek biraz hayal gibi maalesef...Ama türkçe karşılıklarını biz geliştirmezsek, birilerinin doğruları ve yanlışları yerleşip genelekselleşiyor, kabul görüyor.
Güzel bir konuya değinmişsiniz.Tebrik ederim
Tüm dediklerine katılıyorum Bahadır...Zaten muhabbet amaçlı yazılmış bir yazıdır..
orhanekmekci yazdı:İyi hoşda Murat,isparozla kupesin trofesini nasıl yakalayacağız

Orhancığım...
Senden uzmanı olduğun ve çok sevdiğin kupalarından bir trofe bekliyoruz.. Senden başka kimse bunu başaramayacak galiba..
Sevgiler..Selamlar...
bestvz yazdı:Ahmet abı guzel bır konu acmıssın .
Kıyıdan bunları yakalamak bıraz zor .
Bızım burada yakaladıgımız en buyuk balık oda Balon balıgı 
Trofe olarak gecermı ???
Saygılarımla,
Sevgili Fuat..
Zaten konuyu bu amaçla açtık..Herkes bir şey söylesin diye..Bir anlamda trofe bir kişinin o türde yakaladığı balıkların en büyüğüdür..Bu kişisel trofedir..İnsanın kendisi ile yarışıdır..Ölene kadar bitmez...
Diğeri ise başkaları ile yarışıdır..Esas amaç ise teşviktir..İlerleme isteğini tatmindir..
Yani sen ne tutarsan bizim için trofedir..
Sevgiler...
Uzun_ahmet yazdı:Bana görede her balık için farklı boy ve kg olarak değerlendirilmeli diyorum..3 kg ve üzeri her balık trofe sayılamaz diyorum..
Örnek: 3 kg ve üzeri Alabalık tutan varmıdır tabiiki doğal alabalıktan bahsediyorum..
Tabii bueradaki bütün arkadaşların görüşünede saygım sonsuzdur..
Ahmet abi paylaşım için teşekkürler..
Sevgili Adaşım..
Tabii seninki de bir fikirdir..Ben 3 kg üzeri Alabalık tutmadım..Dediğin gibi kg. sınırı da her balığa uygun olmayabilir..
İlgine teşekkürler...
Vedat Abayoğlu yazdı:Sevgili Ahmet
Doğru ve güzel anlatımın icin teşekkürler.
Amerikan av ve balıkcılık dergilerinin en eski müdavimlerinden birisi olarak tespitlerinin tamamen doğru olduğunu söyleyebilirim.Bu dergilerde balıklar icin eskilerde Trophy kelimesi kullanılmıyor olsada son senelerde iri ve güzel bir balık icin bu kelime kullanılır olmuştur.
Bizlerde esinlenerek kullanır olduk,yakışmaktadırda bence.
Sevgiyle kal.
Evet Vedat Ağabey..
Ben de bu yazdıklarımı 70 li yıllarda öğrenmiştim..Bence de bu kelime balıkçılığa yakışmaktadır..İlgine teşekkürler..
Sevgiler..
Yorumları: 1,297
Konuları: 18
bilgi için teşekkürler

resimlerdeki dostların avlarını rüyamda bile göremem herhalde
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Ahmet paylaşım için teşekkürler.Benim için de o cinste avladığım en büyüğüdür.
Yorumları: 491
Konuları: 17
paylaşım güzel teşekkürler..
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
ben trofeye trofe demem trofeyi ben yemedikçe

şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
araphüso26 yazdı:ben trofeye trofe demem trofeyi ben yemedikçe

Sevgili Hüso...
Trofe yenmez saklanır diyeceğim ama

benim de ilk aklıma gelen onu yemek oluyor..