Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer,Levrek ve Sinarit rapalaları
cranium yazdı:Cahit Abi paylaşım için teşekkürler.
Fakat, rapala verimi bölgeden bölgeye değişiyor sanırım.Bir rapala bir bölgede çok iş yaparsa başka bölgede o kadar verimli olamayabiliyor. Mesela karpuz diye tabir edilen rapala boğaz bölgesinde çok iyi iş yaparken bizim buralarda pek bir verim alamadım. Hatta malzemeciye gittiğimde malzemeci bana bunlar Türkiyede iş yapar, bizim buralarda iş yapmaz demişti. Ben yine de denemek için almıştım ama hanoz dışında balık tutamamıştım. Bilmem katılır mısınız.
Saygılarımla...

Herşeyi sadece rapalaya bağlamak hata olur.Örneğin;
At-çek yapıyorsanız kamış,makine, ip veya misina ve rapala tam bir uyum içinde olmalıdır.Aynı zamanda sizde aksiyon vermeyi çok iyi bilmelisiniz.Karpuz rapala her bölgede Sinarit avı için mükemmel bir rapaladır.Bu her bölgede aynıdır.Ege'de de Akdeniz'de de aynı rapala kullanıldı ve iki bölgede de Sinarit avlandı.Keza cam rapala içinde aynı şeyleri söyleyebilirim.Uzun olta veya Sırtı da kullandıysanız belki takımı hazırlarken ufak-tefek hatalar yapmış olabilir misiniz? Sağlıcakla kalın..
Bul
FuRkAn * yazdı:paylaşım için teşekkürler cahit bey

fakat bu rapalalar her yerde çalışmıyor ges lerde öyle her yöreye göre değişik rapalalar gerekiyor. çanakkale geyikli de kaşıkla bile sinarit almıştım. ama marmara da oralarda çalışanlar balık alamıyor benim favorim özellikle yozuri crystal minnowlar ve pins minnowlar çok çok etkin sahteler her balığa geliyor ayrıca river2seanın target minnowları da yüzerken göbeklerini gösterir gibi yüzüyorlar tam yaralı balık havası yaratıyor.. yüzüşü çok düzgün olan sadece kuyruk sallayan rapalalar pek balık almazken biraz yanlayan rapalaların her zaman şansı vardır benim kanaatim çok denedim çünkü..

Bu rapalalar Türkiye'nin her yerinde denendi ve hepsi çok iyi iş yaptı.Özellikle GES dediğiniz cam rapalalar ise müthiş derecede balık avlıyor.Akdeniz'de Lüfer ve Kofana,Ege'de ise Levrek ve Lüfer avlarında en başarılı rapaladır.Bu rapala ile her bölgede inanılmaz avlara imza attım.Daiwa'larda öyle.Eğer bir hata var ise, bu kesinlikle rapalada değil bence...
Bul
Tropheus yazdı:cahit abi on numara bir bilgilendirme olmuş eline saglık sette eksilme olunca bunları degerlendircem.AlkisAlkisAlkis

Bir usta Lüfer'ci olarak işine çok yarayacaktır.Değerlendirmekte yarar var...
Bul
Cahit Acun yazdı:Herşeyi sadece rapalaya bağlamak hata olur.Örneğin;
At-çek yapıyorsanız kamış,makine, ip veya misina ve rapala tam bir uyum içinde olmalıdır.Aynı zamanda sizde aksiyon vermeyi çok iyi bilmelisiniz.Karpuz rapala her bölgede Sinarit avı için mükemmel bir rapaladır.Bu her bölgede aynıdır.Ege'de de Akdeniz'de de aynı rapala kullanıldı ve iki bölgede de Sinarit avlandı.Keza cam rapala içinde aynı şeyleri söyleyebilirim.Uzun olta veya Sırtı da kullandıysanız belki takımı hazırlarken ufak-tefek hatalar yapmış olabilir misiniz? Sağlıcakla kalın..

Bu sahtaleri seyirtmede kullandım Cahit Abi, Takım düzeneği ise şöyle, bir yanlışım varsa düzeltin lütfen :

elde tutulan nokta + 6 kulaç + fırdöndünün hemen önünde 50 gr ağırlık + fırdöndü + 6 kulaç + fırdöndünün hemen önünde 50 gr ağırlık + fırdöndü + 4 kulaç + karpuz.

Tavsiye ettiğiniz başka bir takım uygulaması var ise önerilerinizi bekliyorum.

Küçük bir hatırlatma, bizim buralarda en fazla derinlik 15-16 metre. Daha çok da 8-10 metrelerde sinagrit denemesi yapmıştım.

Saygılarımla...
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
cranium yazdı:Bu sahtaleri seyirtmede kullandım Cahit Abi, Takım düzeneği ise şöyle, bir yanlışım varsa düzeltin lütfen :

elde tutulan nokta + 6 kulaç + fırdöndünün hemen önünde 50 gr ağırlık + fırdöndü + 6 kulaç + fırdöndünün hemen önünde 50 gr ağırlık + fırdöndü + 4 kulaç + karpuz.

Tavsiye ettiğiniz başka bir takım uygulaması var ise önerilerinizi bekliyorum.

Küçük bir hatırlatma, bizim buralarda en fazla derinlik 15-16 metre. Daha çok da 8-10 metrelerde sinagrit denemesi yapmıştım.

Saygılarımla...

Sevgili Serkan,Cahit ile aynı takımları kullandığımız için sorduğun soru ile ilgili olarak ben yardımcı olmaya çalışayım.
Sırtı takımında kullandığın toplam 100gr ağırlık 15-16 metreler için az.Biz 8-10 metrelerde bile sinarite toplam 180-200 gr ağırlıkla sırtı çekiyoruz.Büyük bir ihtimalle senin takımıdaki sahte dipten gelmiyor ve bu nedenle sinarit yakalanmıyordur.Ayrıca son kurşun ile rapala arasındaki bedeni,balığın kurşundan ürkmemesi için 4 kulaç değilde en az 15-20 kulaç arasında yap.Takımda kullanacağın ağırlıkları biri birinden en fazla 2 kulaç mesafede olacak şekilde takıma yerleştir,daha fazla aralıklı olmamasına dikkat et.Rapalayı ve kurşunları denize yavaşça bıraktıktan sonrada esas bedeni en az 25-30 kulaç daha denize kontrollu ve yavaşça sal.10-15 metre gibi sığ sularda sırtı çekerken sahte balığın teknenin 80-100 metre kadar arkasından gelmesini sağlamak gerekir.Şayet teknenin motoru 4 zamanlı değilde 2 zamanlı ise rölanti hızda bile çok vuruntulu ve sesli çalışır.2 zamanlı ya göre çok daha sessiz çalışan 4 zamanlı motorla sırtı çekiliyor olsak bile,sırtı çekerken üstünden veya yakınında geçtiğimiz sinariti motorun gürültüsü ürkütür ve bulunduğu yerden kaçmasını sağlar.Balığın ürkekliğinin geçmesi ve sırtı takımındaki sahta balığa tekrar ilgi duyması için sahte balığın tekneden en az 80-100 metre arkadan gelecek şekilde çekilmesi sığ suda yapılan sırtı avında olmazsa olmaz en önemli şarttır.
Bir de sinarit avında turuncu ve sarı renklerin ağırlıkta olduğu sahte balıkları kullanmanı tavsiye ederim.Umarım yardımcı olmuşumdur.Selam ve sevgilerimle.
Bul
Cahit Acun yazdı:"School Sardine çok ilginçmiş.
İçinde yuttuğu balıklar var sanki"

İçindeki o balıklar en cezbedici yönü.Suda gelirken o balıkların parlaması rapalaya Zargana havası veriyor.Müthiş güzel bir rapala.Saros'da bu rapala ile Sinarit aldım.Bilginiz olsun...
Kaptan paylaşım için teşekkürler ben de o Rapalaya bayıldım. Bu arada cam rapala hiç denemedim iş yapıyormu. Yüzüşü için bilgilendirirmisin. Kaç kulaç bırakıyoruz, fırdöndü, kurşun vs.
Bul
Burak Karadeniz yazdı:Sevgili Serkan,Cahit ile aynı takımları kullandığımız için sorduğun soru ile ilgili olarak ben yardımcı olmaya çalışayım.
Sırtı takımında kullandığın toplam 100gr ağırlık 15-16 metreler için az.Biz 8-10 metrelerde bile sinarite toplam 180-200 gr ağırlıkla sırtı çekiyoruz.Büyük bir ihtimalle senin takımıdaki sahte dipten gelmiyor ve bu nedenle sinarit yakalanmıyordur.Ayrıca son kurşun ile rapala arasındaki bedeni,balığın kurşundan ürkmemesi için 4 kulaç değilde en az 15-20 kulaç arasında yap.Takımda kullanacağın ağırlıkları biri birinden en fazla 2 kulaç mesafede olacak şekilde takıma yerleştir,daha fazla aralıklı olmamasına dikkat et.Rapalayı ve kurşunları denize yavaşça bıraktıktan sonrada esas bedeni en az 25-30 kulaç daha denize kontrollu ve yavaşça sal.10-15 metre gibi sığ sularda sırtı çekerken sahte balığın teknenin 80-100 metre kadar arkasından gelmesini sağlamak gerekir.Şayet teknenin motoru 4 zamanlı değilde 2 zamanlı ise rölanti hızda bile çok vuruntulu ve sesli çalışır.2 zamanlı ya göre çok daha sessiz çalışan 4 zamanlı motorla sırtı çekiliyor olsak bile,sırtı çekerken üstünden veya yakınında geçtiğimiz sinariti motorun gürültüsü ürkütür ve bulunduğu yerden kaçmasını sağlar.Balığın ürkekliğinin geçmesi ve sırtı takımındaki sahta balığa tekrar ilgi duyması için sahte balığın tekneden en az 80-100 metre arkadan gelecek şekilde çekilmesi sığ suda yapılan sırtı avında olmazsa olmaz en önemli şarttır.
Bir de sinarit avında turuncu ve sarı renklerin ağırlıkta olduğu sahte balıkları kullanmanı tavsiye ederim.Umarım yardımcı olmuşumdur.Selam ve sevgilerimle.
öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkürler,anladığıma göre ağırlıkları takımın ortalarına koyuyorsunuz.Bize çizilmiş olarak klasik bir sirti takımı gösterebilirseniz sevinirim,teşekkürler
Bul
ALTAYLI yazdı:Kaptan paylaşım için teşekkürler ben de o Rapalaya bayıldım. Bu arada cam rapala hiç denemedim iş yapıyormu. Yüzüşü için bilgilendirirmisin. Kaç kulaç bırakıyoruz, fırdöndü, kurşun vs.

Kardeşim,

Cam rapala kullanmaya başladığında diğer rapalaların iş yapmayacağı kanısına kapılıyorsun.Muhteşem aksiyonu var.Tabii ki bu aksiyonu kamışla sen veriyorsun.Kamışı aşağı veya yana vurdurduğunda zigzag hareketi yapıyor.Bu aksiyonun verilebilmesi için,kullandığın makinanın devir hızının yüksek olması gerekiyor.Örneğin 1:6.0 devir hızı gibi.Rapala hız kazandıkça zigzag hareketini çok daha güzel yapıyor ve çok cezbedici oluyor.Spinde kurşun kullanman gerekmez.Cam rapalanın kendi ağırlığı 24-28 gram arasındadır.Bu ağırlık rapalayı rahatlıkla atabilmen için yeterlidir.Kamışın ucundaki misinaya veya ipe bir klips veya firkete bağla.Rapalayıda firketeye tak ve at.Hepsi bu.Rast gelsin.
Bul
Burak Karadeniz yazdı:Sevgili Serkan,Cahit ile aynı takımları kullandığımız için sorduğun soru ile ilgili olarak ben yardımcı olmaya çalışayım.

Kardeşim,

Teşekkürler ediyorum.Ellerine sağlık.Her zamanki gibi muhteşem bir anlatım.
Bul

Burak Abi ve Cahit Abi anlatımınız için teşekkürler. Aşağıya anlattıklarınızın çizimini ekliyorum (paint te basit bir çizim), doğru anlamışmıyım diye. ve sizlere takım ile ilgili sorularım var :

1. Sahte balığın hemen ucuna takılan klipsi fırdöndü avın durumunu etkiler mi ? Bu klipsli fırdöndü takmaktaki amaç sahte balığın pratik bir şekilde değiştirilmesi içindir. Bu soru aslında sadece sinagrit avı için değil yapılan diğer seyirtmeler için de geçerlidir.

2. İp kalınlığı olarak ne tavsiye edersiniz? (Mesela, Ana beden 0,60 ve sahtenini en son fırdöndüye bağlandığı ip kalınlığı en fazla 0,28 ve flurocarbon)

3. Derinliğe göre ağırlıkları nasıl ayarlayabiliriz? Mesela eğer 10 metrede bu takımı kullanmak istiyorsak kaç gr ağırlık kullanmalayız? Mesela her 10 metre derinlik için ağırlığı 50 gr artır ya da derinlik 10 metre sığlaşırsa 50gr azalt gibi.

4. Teknenin sürati ne kadar olmalıdır?

5. Bu seyirtme takımında ve diğer seyirtmelerde fırdöndünün büyüklüğü ne kadar önemlidir? Bu takımda kaç numara fırdöndü tavsiye edersiniz?

Şimdiden çok teşekkürler.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dikili levrek'leri Cahit Acun 26 5,693 04-02-2015, 11:32
Son Yorum: Cahit Acun
  Levrek avlarimdan seçtiklerim.. Cahit Acun 14 2,867 15-10-2014, 15:12
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Levrek'lerle güzel bir sabah... Cahit Acun 24 3,525 01-10-2014, 23:29
  Cahit acun 2013 lüfer avlarim Cahit Acun 21 3,489 05-02-2014, 09:27
  Lüfer'lerle dans.. Cahit Acun 31 4,216 02-11-2013, 22:17
  Doğum günümde deniz ana'nin hediyesi...lüfer'ler Cahit Acun 15 2,592 27-10-2013, 07:58
  At-çek lüfer avim Cahit Acun 29 4,635 25-10-2013, 09:00
  Lüfer'lerin gecesi.. Cahit Acun 27 5,027 08-10-2013, 12:49
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Lüfer resitali Cahit Acun 23 3,224 04-10-2013, 14:01
  Spin ile Lüfer avım Cahit Acun 27 4,199 13-09-2013, 13:30

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi