Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
anadolu yakası kuleli önü
bu arada gece rapala ile palamut alamazsınız..(sabah erken saatlerde ve gün içerisinde aralıklarla alma şansınız var..)çok ışıklı bir bölgede tesadüfen belki olur ama istisna..çinekop alabilirsiniz kurşunsun açık renkte mavi yeşil 9 cm rapala ile su üstünden kıyıdan gece av olur..ama kamışın at çek kamışı 2.40-2.70 cm uzunlukta olması gerekir..üzerinede küçük makina takarsanı daha rahat çalışırsınız..tabiki bunlara daha çok var..(ekim kasım gibi)
Seerf
Bul
ufuktan26 yazdı:Off of Ozan beni de buradan iştahlandırdın vallahi. AlkisGulumse

abi özür dilerim iştahını kabarttığım için...çok teşekkürler..saygılar...
Seerf
Bul
BALIK and OZAN yazdı:abi özür dilerim iştahını kabarttığım için...çok teşekkürler..saygılar...

Rica ederim Ozancım.Çok güzel bilgiler vermişsin.Aldım hemen kayda Gulumse Selamlar..
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
BALIK and OZAN yazdı:öncelikle ailemize hoş geldiniz..kuleliye uygun birkaç takım söyleyeyim..istavrit için kuleli binanın ortalarından atıyorsanız 0.24mm/0.10mm kalınlıkta 11 no 10-11 no iğneden yapılmış beyaz morumsu floştan yada açık yeşil floştan yapılmış çapariyi kullanabilirisiniz tabi bu maximum incelik..ağırlık ta maximum 125 gr..akıntıyı takip ederek ağırlığı 100 gr a kadar indirebilirsiniz...balık bildiğiniz üzere dipten gelmektedir dibe inip çok seri bir şekilde değilde ağır ağır dibi tarayarak çapariyi doldurabilirsiniz..bu takımı balık ileride ise kullanabilirsiniz..balığın yakında olduğunu gözlemlerseniz eğer hemen takımı inceltip 0.16-0.18mm/0.08mm-0.10mm takımla 60-75 gramla aynı renkte çapariyle balığı boğarsınız..tabiki köstek saysısını kamışın uzunluğuna göre artırabilirsiniz..hatta kendi çaparilerinizi kendiniz yapın farkı göreceksiniz herkezden çok daha fazla balık yakalayacaksınız..bende hazır alırdım ama bağlamayı öğrendikten sonra zevkle en şık takımları yaparak çok güzel balıklar tuttum..birde kulelinin baş tarafı sağ taraf kayalık bölgede ki akıntıyı görmüşsünüzdür burada avlanmak diğer yere nazaran sıkıntılıdır..akıntıda dibi bulmak gerekir bunun içinde ağır kurşun kullanmak kalın çapari bağlamak gerekir..bunun kalınlıkları maximum 028-030mm/0.10mm kurşun 150 gr dır..burada dibi bulmak için mutlaka yürümek gerekiyor karışma sorunnuyla sıksık karşılaşırsınız..orta kısımlarda avlanmak daha sağlıklı..sardalya ve hamsi,çaça gibi balıkları yakalamak için kurşun suya düşer düşmez makinayı kapatık çalışmak gerekir balığı hissettiğimizde5-6 saniye olduğu yerde sarmadan takımı çalıştırıp balığı toplayıp çekmekte iyi bir taktiktir..rapala konusu na gelirsek,rapalayla çok güzel balık alınabilir..fakat herkesin rapala atması gerekir..aksi halde herkes çapari atarken siz rapala atarsanız herkesin oltasını kenara alırsınız..rapala ile palamut yakalanacaksa kurşun suya düştükten sonra dibe inmeden orta sularda makineyi kapatıp seri bir şekilde sarmaya başlamak gerekir...(rapala oalarakta 7 veya 9 cm mavi rente kullanın)palamut çünki yüzeye yakın geçer ve bu bölgelerde av verir..çinekop içinde takımı dibe indirip ilk 5-6 turu çok seri daha sonra normal hızda kıyaya kadar çekilir balık rapalaya yapıştığı zaman olta gerilir o an acayip bir keyif olur..birde lüfer yapıştırırsan tatından yenmez çek çekebilirsen kıyıya..makinanın bu yüzden devri yüksek ağırlığa karşı direnci kuvvetli olmalıdır..rapala takımınıda basitçe söyleyeyim..oltanın ucundaki klipse akıntıya göre 125-150-175-185-200 gr kurşunu 30cm 0.40mm misinayla bağlayalım..daha sonra kamış boyunda 026mm-0.28mm misinayı rapalaya rapala düğümüyle bağlayıp diğer ucuda klipse küçük fırdöndü ile takalım..rapalacılıkta önemli bir husus takımı uzak mesafelere göndermektir..onun içinde makinadaki misinanınızın 0.26-0.28 mm ve 0.38mm misinaylada şoklanmış olması gerekmektedir..böylece ileri atma işinida halletmiş oluruz..bunları yaparsanız herkez size soracaktır balığı nasıl alıyorsunuz takımınız nasıl..tabi ustalar hariç onlar gizli bir şekilde çaktırmadan göz ucuyla sizi seyrederler..daha bir sürü takım ve şekli var onlarıda ileride anlatırım..ha palamut için çapariyi unuttuk.0.25-0.25mm 10 iğneli beyaztüyle yapılmış simli takım 125gr kuşun..köstek sayısını azaktıp 7-8 iğne köstekleri uzatabiliriz..çok iyi bir balıkçı olacaksınız..içinizde balık sevdsının hiç bitmemesini dilerim..bizim ailemiz sağlam bir ailedir...yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..saygılar.rastgele..

çok teşekkür ederim bu cevabın çıktısını aldığım harfiyen deniycem Smile sorucak sorum kalmadı sayenizde Happy
Bul
LeVrEkCi yazdı:siz bu işin zevkini almışsınız dahada kolay kolay bırakamazsınız,ben her zaman derim balığı tutup temizleyip yiyip yediren bu işi bırakamaz diye Gulumse
rapala işi çapariye göre daha zordur kendinizi hazır hissediyorsanız çalımaya başlayın çünkü gerçekten atış sitili at çek yapması zordur ama boğazda değilde kıyılık yerlerde kurşunsuz atçek hem daha kolay hemde zevklidir.kulelide kurşunlu rapala takımda at çek inanın ilk başlayanlar için zordur.size daha sakin yerlerde önce biraz at çek çalışmanızı öneririm.rastgele.

gerçekten öyle olduSmile olta kıyıya yaklaşınca suyun altından bembeyaz istavritleri görmek ve iğnenin ucunda adeta dans etmeleri Smile 1.60 boyumla 4.20 makinayla balık tutmayı başarmak bana fiziksel olarak kendimi güçlü hissetmemi sağladı artık bırakmam Smile kuleli önünde zorlanıcağımı farkındayım ama daha sakin çalışmak açısından daha kıyı neresi var bilmiyorum
Bul
BALIK and OZAN yazdı:bu arada gece rapala ile palamut alamazsınız..(sabah erken saatlerde ve gün içerisinde aralıklarla alma şansınız var..)çok ışıklı bir bölgede tesadüfen belki olur ama istisna..çinekop alabilirsiniz kurşunsun açık renkte mavi yeşil 9 cm rapala ile su üstünden kıyıdan gece av olur..ama kamışın at çek kamışı 2.40-2.70 cm uzunlukta olması gerekir..üzerinede küçük makina takarsanı daha rahat çalışırsınız..tabiki bunlara daha çok var..(ekim kasım gibi)

anlattığınız ölçüde küçük makinamda var tam 4 tane oltam oldu Smile zamanı gelince onuda deniycem teşekkürler
Bul
yapacağın çapari çok önemli suyun durumuna göre kurşun çok önemli genelde ince takım çok güzel,genelde yeşil takım harika zaman zaman beyaz takım harika dır.karşılaşırsak bayağı yardımcı olurum.
Bul
Yeni bir usta yetişiyor AlkisAlkis Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
fotokopici yazdı:yapacağın çapari çok önemli suyun durumuna göre kurşun çok önemli genelde ince takım çok güzel,genelde yeşil takım harika zaman zaman beyaz takım harika dır.karşılaşırsak bayağı yardımcı olurum.

evet duruma göre çapariyi değiştirmek gerektiğini sonunda öğrendim Smile inş bigün karşılaşırız teşekkür ederim
Bul
ufuktan26 yazdı:Yeni bir usta yetişiyor AlkisAlkis Gulumse

estağfurullah çömezin çömeziyim henüz sayenizde biraz geliştirsen yeter bana sağolun Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  anadolu yakası son balık durumu BÖRTEÇİNE 26 7,171 02-10-2007, 14:29
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi