Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anneler gününde valide ile kofana avı ve rövanşı
Bahadır Sarıca yazdı:Sevgili Nihat,
Beğenmene sevindim Dostum. Umarım en kısa zamanda daha güzelleri senin oltanı ziyaret eder ve bizde keyifle okuruz.
Bilgiler için özellikle teşekkürler. Bu tür tecrübe bilgileri çok değerli. Söylediklerin ışığında sana bir kaç soru sormak isterim;
1- Elle çekmek daha zor olmayacak mıdır? Benim tecrübem; ilk yakalandığında misina geriliyor, daha sonra su üstü sıçrama ve hızla bize doğru yüzüyor. Bize yüzme sırasında 1 turda 80-90cm saran makaramla hızına yetişmekte zorlandım desem yeri var. Bu yüzden kamış+makina ile daha rahat olmaz mı?
2- 3-4 kg'lık kofanaya kadar salla sırt almak doğru demek ki. Ama 3-4kg'lık nasıl kepçelenir? Pek yorulacak balık gibi değil. Siz nasıl kepçeliyorsunuz? Bilmediğimiz bir yöntem var mı, yoksa denk getirip kepçelemeye mi çalışacağız?

Tespitinde haklısın, yaptığım otopside midesi boştu ve bir miktar havyar vardı. Bu arada Ragot raglou'yla da bu merada daha önce av yapmış. Deneyeceğim. Canlı yemde sanırım zargana çekmek gerekir.

Tekrar teşekkürler Dostum.
Sevgi ve selamlarımla...

bahadır aslında el oltalarında beden 70 numaradan kullanılır ve balık vurduğu andan itibaren hızla çekilir (tabii bu dediğim 2-2,5 kg altı için geçerlidir)lüfer ve kofana hatta en büyük dedeleri sırtı kara oltaya takıldıgı andan itibaren hırçınlaşır ve sudan ileriye doğru atlayarak kancadan kurtulmak isterler bu sıçrama esnasını elle 2-3 kulaç hızlı çekrek daha kolay boşluk alınabilinir.nacizane fikrim kofana merasında dolaşırken 70 numara beden kullanıp fırdöndüden sahteye kadarki kısma 40 numara misina kullanmak en iyisi olacaktır.
3 kg üstü bir kofana ise zaten başlı başına delirmiş bişeydir balık vurdugu andan itibaren boşluk bırakmadan çekmen gerekir ve balık botun yanına geldiğinde tek hamlen var 2.şansın olmayabilir.bir keresinde bana bir kofana denl geldi daha balık vurmasıyla sudan 1 metre sıçraması bir oldu ve balığı gören diğer tekne ve iskeleden gelen uğultu kulağımdadır.öncesinde livarımda kofanalaer var ve kesin kofana o belli sudan 50 metre öteden balığı görür görmez yok dedim bu çekilemez imkansız dedim ve öylece gitti balık.bir tanesinide babam çekmişti balık kayıgın yanına kadar gelmiş bize bakıyordu gözleri insan gözü kadardı balık dalga geçer gibi koparttı gitti.1 gün sonra babamla aynı anda 2 kofana çektik biri 5kg biri 5.5kg gelmişti babam önce kendisinin sonra benim balıgı tekneye almıştı.neyse kusura bakma eskiler geldi aklıma arada yazayım dedim.yani kısacası dostum çok büyük oldugunu gördüğün balığa baktın gelmiyor kalama vereceksin aynı levrek gibi düşüneceksin hiç alamamaktansa şansını deneyeceksin ama asla ve asla hiç boşluk bırakmamak 1.kuraldır aksi taktirde tamamen şansa kalır o balık.

canlı olarak 1.yemleri zargana sonra izmarit ve en son istavrit iş yapar ama en çok zarganaya bayılırlar.bu ayda sahte ile çok kısa bir zaman av verir sonra kaybolurlar genelde durum budur ama sizin orada durumu bilemem tabii.
kofana tutmak herkese nasip olmaz levrek tamam çok uğraşan işi biraz bilen uğraşır zaman harcar tutar ama 5 kg üstü levrek veya 1,5 kg üstü kofana ciddi ciddi büyük iştir ve çok heyecan verir.bu nedenle ben bu rapordan çok büyük zevk aldım eline emeğine sağlık Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:bahadır aslında el oltalarında beden 70 numaradan kullanılır ve balık vurduğu andan itibaren hızla çekilir (tabii bu dediğim 2-2,5 kg altı için geçerlidir)lüfer ve kofana hatta en büyük dedeleri sırtı kara oltaya takıldıgı andan itibaren hırçınlaşır ve sudan ileriye doğru atlayarak kancadan kurtulmak isterler bu sıçrama esnasını elle 2-3 kulaç hızlı çekrek daha kolay boşluk alınabilinir.nacizane fikrim kofana merasında dolaşırken 70 numara beden kullanıp fırdöndüden sahteye kadarki kısma 40 numara misina kullanmak en iyisi olacaktır.
3 kg üstü bir kofana ise zaten başlı başına delirmiş bişeydir balık vurdugu andan itibaren boşluk bırakmadan çekmen gerekir ve balık botun yanına geldiğinde tek hamlen var 2.şansın olmayabilir.bir keresinde bana bir kofana denl geldi daha balık vurmasıyla sudan 1 metre sıçraması bir oldu ve balığı gören diğer tekne ve iskeleden gelen uğultu kulağımdadır.öncesinde livarımda kofanalaer var ve kesin kofana o belli sudan 50 metre öteden balığı görür görmez yok dedim bu çekilemez imkansız dedim ve öylece gitti balık.bir tanesinide babam çekmişti balık kayıgın yanına kadar gelmiş bize bakıyordu gözleri insan gözü kadardı balık dalga geçer gibi koparttı gitti.1 gün sonra babamla aynı anda 2 kofana çektik biri 5kg biri 5.5kg gelmişti babam önce kendisinin sonra benim balıgı tekneye almıştı.neyse kusura bakma eskiler geldi aklıma arada yazayım dedim.yani kısacası dostum çok büyük oldugunu gördüğün balığa baktın gelmiyor kalama vereceksin aynı levrek gibi düşüneceksin hiç alamamaktansa şansını deneyeceksin ama asla ve asla hiç boşluk bırakmamak 1.kuraldır aksi taktirde tamamen şansa kalır o balık.

canlı olarak 1.yemleri zargana sonra izmarit ve en son istavrit iş yapar ama en çok zarganaya bayılırlar.bu ayda sahte ile çok kısa bir zaman av verir sonra kaybolurlar genelde durum budur ama sizin orada durumu bilemem tabii.
kofana tutmak herkese nasip olmaz levrek tamam çok uğraşan işi biraz bilen uğraşır zaman harcar tutar ama 5 kg üstü levrek veya 1,5 kg üstü kofana ciddi ciddi büyük iştir ve çok heyecan verir.bu nedenle ben bu rapordan çok büyük zevk aldım eline emeğine sağlık Seerf

Vallaha ne diyeyim sen anlat ben dinlerim.Smile
Çok güzel anlatmışsın ve çok değerli bilgiler içeriyor sevgili Nihat.
Hepsini yazdım.Wink Hep aklımda olacak. Umarım paylaşacak çok hikayelerimiz olur.
Çok daha büyükleri, sırtı karalar senin olur inşallah.
Tekrar teşekkürler.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
şimdilik sizleri seeyrederek avunuyorum dostum,inşallah teknemi indirdiğim andan itibaren sabahın 4 lerinde meralarda olup o heyecanları yaşarım.çok özledim lüferleri levrekleri ama şu zamansızlık yokmu çok canımı sıkıyor.bu ara düşünüyorum nasıl etsem tekneyi istanbulamı getirsem yoksa buraya bi botmu alsam bi çare bulmam lazım yoksa eskisi kadar yaz tatilim olmayacağı için işim zor.
teşekkür ederim.sevgiler.Gulumse
Bul
Bahadır abi yazacak birşey bulamıyorum. Öyle zevkle okudum ki AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Bahadır abi, bu konuyu ilk açtığında görmeme ramen şöyle keyifle bakabileceğim bir anımı bekledim ve Seerf senin bütün konularındaki gibi o keyfi kana kana yaşadım. Alkis

Dünya üzerinde yaşanabilecek nadir ve herkese nasip olmayacak bir tat '' Anne ile geçirilebilecek böyle anlardır, helede böyle anlamlı bir günde cidden paha biçilemez Alkis

Balıksa yine o muhteşem insanların mutluluğundan asla öteye geçemez Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
süper olmuş abi emeğinize sağlık sevgiler
Bul
LeVrEkCi yazdı:şimdilik sizleri seeyrederek avunuyorum dostum,inşallah teknemi indirdiğim andan itibaren sabahın 4 lerinde meralarda olup o heyecanları yaşarım.çok özledim lüferleri levrekleri ama şu zamansızlık yokmu çok canımı sıkıyor.bu ara düşünüyorum nasıl etsem tekneyi istanbulamı getirsem yoksa buraya bi botmu alsam bi çare bulmam lazım yoksa eskisi kadar yaz tatilim olmayacağı için işim zor.
teşekkür ederim.sevgiler.Gulumse

Sevgili Nihat,
Umarım gönlündeki avları yapma fırsatın olur.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
rusan yazdı:Bahadır abi yazacak birşey bulamıyorum. Öyle zevkle okudum ki AlkisAlkis

Sevgili Ruşan,
Seni de o anlara ortak edebildiysek ne mutlu bana.
Daha keyifli avlar senin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlar...

Bul
MaVrUşGiL yazdı:Bahadır abi, bu konuyu ilk açtığında görmeme ramen şöyle keyifle bakabileceğim bir anımı bekledim ve Seerf senin bütün konularındaki gibi o keyfi kana kana yaşadım. Alkis

Dünya üzerinde yaşanabilecek nadir ve herkese nasip olmayacak bir tat '' Anne ile geçirilebilecek böyle anlardır, helede böyle anlamlı bir günde cidden paha biçilemez Alkis

Balıksa yine o muhteşem insanların mutluluğundan asla öteye geçemez Seerf

Sevgili Serkan'cım,
Güzel ve teşvik edici iltifatların için teşekkürler.
Siz değerli amatör dostlardan bu övgüleri almak çok hoş.
Sizlere de keyifli ve bereketli avlar diliyorum.
Sevgi ve selamlarımla...

Bul
tatar35 yazdı:süper olmuş abi emeğinize sağlık sevgiler

Sevgili Erdal,
Çok teşekkür ederim. Bornova^ya uğrarsan bekliyorum.
Sevgi ve selamlarımla...

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,107 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Seriye devam - Kofana Bahadır Sarıca 44 6,789 18-06-2012, 10:46
Son Yorum: LeVrEkCi
  Bitmeyen senfoni(Kofana devam) Bahadır Sarıca 27 4,765 15-06-2012, 15:43
Son Yorum: Salih Reis
  Günü kurtaran kofana Bahadır Sarıca 21 4,508 31-05-2012, 12:43
Son Yorum: Krizoberill

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi