Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seriye devam - Kofana
AlkisBravo Bahadır Alkis sen bu kofanacılığı tam beceriyorsun Alkis devamını dilerim , rastgele 76
Bul
LeVrEkCi yazdı:çantamda eskilerden varmış.

[Resim: fotoraf0018s.jpg]

Sevgili Nihat,
Buradaki balıkavı malzemeleri satan arkadaşlara göstermiş olduğun takımı gösterdim, fakat yok.
Ben de kendim malzemeleri birleştirerek yapmaya çalıştım.
Bunu zargana filetosu veya sardalya filetosuyla kullanmayı düşünüyorum. Kısaca takımı anlatayım, sonrasında fotoğrafı aşağıda;
Kaşık+ikili kanca+uzun pala iğne+uzun pala iğne+uzun pala iğne

[Resim: fotoraf0002r.jpg]

Yorumlarını beklyorum?

Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
bahadır takım tam dediğim gibi olmuş zaten bizde acil durumlarda kaşıktan bozarak kendimiz yapıyoruz.
bu takımda püf noktası fleto yem gönerek gelmemeli yaprak şeklinde dalgalanarak süzülmeli yoksa asla balık vurmaz,
2li kanca dediğin kancayı bu yüzden biz ana kaşığa japon yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz yada kaynak imkanın varsa kaynak daha sağlam oluyor.
2 li kancayı zarganaya taktıgında dönmemesi çok çok önemlidir.yemi takıp 2metre slıp bakarım yem dönüyormu dalgalanıyormu diye.
yem ile kurşun mesafesini lüfer ve kofana avlarında çok açık tutmamak gerekir ki balık vurdugunu hissedebil,en avcı takım kurşun yem arası uzak olan takımdır ama hissedilmesi açısından yemi kaptırma riski açısından zordur.ideal açıklık 5 kulaçtır.
şimdiden sizlere rastgele.Seerf
Bul
vay vay vay daha neler görcez bakalım Siyirdim

AlkisAlkisAlkis ellerine sağlık bahadır abi bereketli olsun Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bahadır takım tam dediğim gibi olmuş zaten bizde acil durumlarda kaşıktan bozarak kendimiz yapıyoruz.
bu takımda püf noktası fleto yem gönerek gelmemeli yaprak şeklinde dalgalanarak süzülmeli yoksa asla balık vurmaz,
2li kanca dediğin kancayı bu yüzden biz ana kaşığa japon yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz yada kaynak imkanın varsa kaynak daha sağlam oluyor.
2 li kancayı zarganaya taktıgında dönmemesi çok çok önemlidir.yemi takıp 2metre slıp bakarım yem dönüyormu dalgalanıyormu diye.
yem ile kurşun mesafesini lüfer ve kofana avlarında çok açık tutmamak gerekir ki balık vurdugunu hissedebil,en avcı takım kurşun yem arası uzak olan takımdır ama hissedilmesi açısından yemi kaptırma riski açısından zordur.ideal açıklık 5 kulaçtır.
şimdiden sizlere rastgele.Seerf

Nihat, yemi takıp dediğin gibi kontrol yapacağız dönmemesi için o zaman.
Uzun olta tarzı yapmayacağımızdan kurşun olmayacak. Takımı bu şekilde suya salacağız. Bizim av mahallinde derinlik 1,5-2m'lerden başlayıp maksimum 5-6m'lere uzanıyor. Sanırım bu şekliyle de olur.
Açıklamalar için teşekkürler...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
kurşunsuz takım kullanacaksanız o zaman yemden sonra bi 8 kulaç geriye bir fırdöndü koyun bahadır azda olsa ağırlık yapar en azından suyun biraz altından gider.
Bul
LeVrEkCi yazdı:kurşunsuz takım kullanacaksanız o zaman yemden sonra bi 8 kulaç geriye bir fırdöndü koyun bahadır azda olsa ağırlık yapar en azından suyun biraz altından gider.

Ağırlıklı(3-5-7gr) fırdöndü mü?

[Resim: silt.png]

yoksa bildiğimiz normal fırdöndü mü Nihat?

[Resim: si1l.png]

Bul
Bu arada ağırlıklı fırdöndü kamış halkalarından geçmez Sad

Bul
fish or die yazdı:vay vay vay daha neler görcez bakalım Siyirdim
ellerine sağlık bahadır abi bereketli olsun Seerf

Gel gülüm beraber yakalayalımSmile
Ama sen botta pek rahat edemedinSiyirdim artı indir bindirBoboHappy

[Resim: cimg2091.jpg]

[Resim: cimg2106q.jpg]

Bul
ben el oltası kullandıgım için halkadan geçme problemi olmuyor kamışta tabii sorun olur iş şansa kalır tam fırdöndüye gelince kamışı kaldırman misinayı ele alman zor olur.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,097 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Bitmeyen senfoni(Kofana devam) Bahadır Sarıca 27 4,760 15-06-2012, 15:43
Son Yorum: Salih Reis
  Günü kurtaran kofana Bahadır Sarıca 21 4,506 31-05-2012, 12:43
Son Yorum: Krizoberill
  Anneler gününde valide ile kofana avı ve rövanşı Bahadır Sarıca 45 7,998 25-05-2012, 10:40
Son Yorum: bahriyeli
  Çeşme'de; mercan’a devam – IV(27/12/2008) Bahadır Sarıca 28 4,641 05-01-2009, 00:37
Son Yorum: robinson987

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: