Yorumları: 479
Konuları: 18
Olmaz böyle bir şey, bu benim rekorum.
Marj dinomosunda oluşan problem dolayısıyla, Teknemden üç gün uzak kaldım, ne kadar zormuş denizden ve tekneden ayrı kalmak, nihayet akşam üzeri denizime ve tekneme kavuştum, canlı yemle uzun olta yapmaya karar verdim, dört adet zarganayı ipekle yakaladım,
fazla vakit kaybetmeden akyaların olduğu meraya geldim, o kadar uğraşmama rağmen balık alamadım, bence hava tersten esiyor, akya havası değil ama barakuda havası olduğu kesin çok güzel bir imbat var, hemen siyah renkli sahtemi taktım , dolaşıyorum güneşim batmasınada az bir vakit var 12 metrelerdeyim aniden takım durdu taşa takıldık diyorum ama olmaz ben 12 metrelerdeyim sahtenin geldiği derinlik 6 metreler civarında o ne olmaz böyle bir şey oltamda balık var hemde devasa bir balık sanki misinamı koparacak berber boğuşmaya başladık tekneye kadar geliyor ve kafa atıp tekrar dalıyor, böyle biraz uğraştıktan sonra teknemin yanına getirdim, kepçemi aldım, o ne balık kepçeye girmiyor, tam üzerinde kaldı, neyse bir hamleyle kepçeledim, ohhhhh barakuda hemde Sivrice rekorum, tam 84 cm boyu var, tekrar takımı suya bıraktım aynı yerde bir dönüş daha yaptım gene sert bir vuruş, gene çok güzel bir barakuda, deniz ana beni çok seviyor, birazda şansım olduğunu söyleyebilirim, bu akşam barakuda tava var, sizlere de rastgelsin, hoşçakalın sevgili arkadaşlarım.
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
eline sağlık örhan baicim.muhteşem görünüyorlar.hele anlatım......insanın heyecanını artırıyor.teşekkürler...
yycolak yazdı:eline sağlık örhan baicim.muhteşem görünüyorlar.hele anlatım......insanın heyecanını artırıyor.teşekkürler...
Çok teşekkürler Yalçın kardeşim, işte ben de yakaladığım balıklarımı burada sergiliyorum, takımlar, yöntemler, diğer faktörler bizlerden sonra gelecek kardeşlerimize az da olsa inşallah faydası olur diye düşünüyorum.
Senin de beğendiğine çok sevindim, sevgiler hoşça kal.
22-11-2012, 12:11
(Son Düzenleme: 04-12-2012, 10:33, Düzenleyen: Torik Orhanbaba.)
27 Kasım 2011 Sivrice Denize olan hasretim ve mutlu son Barakudalar.
Sivrice'de güzel bir pazar sabahı bir kaç günden beri denize çıkamıyoruz, bu ne biçim bir sevgi bu kadar kısa bir zamanda bu kadar özlem bu kadar hasret olurmu....işte oluyormuş.
Conta kaptan ile bahçede karşılaştık,
-sabah ben çıktım hiç bir şey alamadım dedi, bende
-Olsun Conta kaptan deniz çok güzel denizi çok özledim ve _Ben çılıyorum dedim,
Hava poyrazdan hafif hafif esiyor denizde azda olsa biraz çalkantı var, hava serin deniz için özel su ve soğuk geçirmeyen montumu giydim meşhur beremi taktım, teknemi çalıştırdım limandan çıkıyorum.
Kafamda hep torikler var sırtı takımımı çıkarttım gece için üzerlerinde takılı sahteyi değiştirdim, gene Tobi maru mavi ve epeyce hırpalanmış sahtemi hazırladım üzerindeki büyük iğneleri, 3 numara çarpma üçlü iğnelerle değiştirdim çok büyük iğne kullanmak istemiyorum nedeni ise,
balık sahtenin üzerindeki iğneyi fazla hissetmemeli,
iğne torik ve barakudanın tan ağzına girecek büyüklükte olmalı,
eğer balık iğneyi ağzına alamayıp iğneyi çenesine çarptırırsak sa balığı kaçırırız,
bu torik ve barakuda avinda 10 cm veya 13 cm kadar olan sahtelerde 3 numaradan büyük iğne kullanmamayı öğrendim.
limandan ayrıldıktan sonra takımımı yavaşçacık suya bıraktım ve onun nasıl yüzdüğünü inceliyorum.
Gayet güzel yüzüyor, sağa sola hareketleri gerçek bir balık gibi yüzmesi çok dengeli aşırı sağa ve sol tarafa kaçmıyor,
içimden şöyle diyorum....
-bu balık olacakta bu sahteyi yemecek he....
-ben balık olsam hemen atlarım üzerine. deyip kendimi avutmaya belkide balığı tutacağıma inandırmaya çalışıyorum.
Bu sefer beden olarak 0.40 çekeri 20 kilonun üzerinde olan çok sağlam misinayı 10 metre kadar 7 kulaç olarak sahteme taktım,
misinanın her metresini dizimde çekerek gamını aldım ve sağlamlığını test ettim, bazen hasarlı misinalar olabiliyor,
sahteye ıslatarak attığım düğümü gene test ederken oradan artık kopmayacağını hissedene kadar denedim misinaya çok güvenim var,
sonra küçük çelik bir fırdöndü bağladım diğer tarafa 080 ana misinamı ekledim,
beş metre sonra bir kurşun taktım 90 gr , beş metre sonra ikinci sarma yaylı kurşunumu taktım oda 100 gr bu şekilde sırtıya başladım meraya gidene kadar yolda da balık alabilirim düşüncesi ile 12 - 14 metrelerde 3 mil 6-7 km sürat le balığı arıyorum, bu denizlerde uzun senelerden beri balık avlamam bana çok avantaj sağlıyor burada kendi caddelerimi oluşturmuşum geçtiğim yerlerde mutlaka daha evvelden Torik ve barakuda tutmuşluğum vardır, balıkçılıkta nedense insan tutmuş olduğu balıkları nerede tuttuğunu hiç unutmuyor, ben devamlı caddelerimde dolaşırken yanımda bir dostum varsa ana hep mırıldanırım
-tamam buralarda torik olabilir sonra
-buralarda barakuda çok tuttum diyerek evvelden tutmuş olduğun balıkların yerlerinden geçerek buralarını benim balık caddelerim olarak her zaman kafamda, bu arada gözlerim devamlı karada, evlere , fenere, köylere, yollara, yani kerterizlere bakarak birde balık bulucumdan derinliği tesbit ederek bu şekilde balığı aramaya devam ediyorum..
Toriği bulabileceğim yani en çok torik yakaladığın neralarıma geldim burada balığı biraz daha derinlerde aramalıyım ve bir kurşun daha ilave ediyorum toplam olarak kullandığım ağırlık 300 gr. civarında, devamlı büyük zig zaglar çizerek dolaşmaya devam.
Bu 300 gr. ağırlık rolantide bu hızla 12 metre derinliklere kadar inebiliyorum arada sırada 25 metrelerde balık bulucumda balık görüyorum bu gördüm yerleri hesaplayarak yapmış olduğum 180 derece dönüşlerle elimdeki misinamıda salarak sahtemi 25 metre derinliklere indirip tekrar hareketlendirerek derinlerde torği aramaya devam ediyorum, sonra barakudaların olduğu veya sıkça bulunduğu yerlerden geçerken hızımı biraz artttırarak 14 metrelerde sonra 12 metreler ve 10 metrelerde barakudayı arıyorum, balık bulucumda mesela o anda 10 metre derindikte yol aldığımı görüyorum ama sahtemin arkamdan geldiği derinlik derinlik hala 14 metreler zira teknenin arkasından salmış olduğum toplam misinam 50 metre civarlarında, sahtemin hangi metrelerden geldiğini her zaman çok iyi hesap ederek bilmem gerekiyor yoksa takımı her an dibe takabilirim, işte böyle barakudaların olduğu yerden geçerken aniden o beklediğm yüreğemi hoplatan an nihayet gedi...... geriye doğru sanki biri takımımı çekiyor gibi hissettim hemen kendi kendime konuşmaya başladım,
- taman oldu bu iş balığı aldım....
tekneyi hafiften sağ tarafa doğru ve aynı anda hızı keserek balığı sakinleştirdim balık oltada hedeflediğim balık Barakuda olduğu belli zira balık üzerime doğru geliyor, hemen bir iki tasmalama yaptım biraz yol verdim tekne hareket halinde tamımı teknenin içine topluyorum bu arada ağırlıkların dibe inmemesi için tekneye yol veriyorum, balık aynı hızla geliyor ona benim hızımı geçme fırsatı vermiyorum misinamın gayer gergin olmasını istiyorum kurşunları içeri aldım ince ön misinaya kadar geldim balığın teknemin tam sağ tarafından gelmesini istiyorum teknemi çevirdim çekmeye devam ediyorum uzun bir balık barakudayı gördüm, kafasını sağa ve sola döndürmeden aynı hızla hooooop bir hamlede hemen Barakudayı tekneye aldım.
Barakuda teknemde bir kaç günden beri süren sert poyrazlardan dolayı denizimi çok özlemiştim ilk başta nihayet denizime sonra bu güzel barakudama , benim için yapmış olduğum, avlamış olduğum balık avlarım her zaman değişiktir, her avımın benim için çok ayrı bir anısı vardır her avımda çok değişik sevinçler heyecanlar ve mutluluklar yaşarım, balığıma kavuştum kısa bir hasretlikte olsa mutlulukla sonuçlandı.
İsvicre Zürih'te 20 sene çalıştım orada yaşadım, dünde İsvicre'den Zürih'ten kardeşlerim beni ziyarete geldiler, akşam hep beraber Taş han balıkçı Ali Kavas'ın yerinde beraber olduk benim barakudamı güzel bir ızgara, gene taze yakalanmış bir toriği Orhan baba usulü ile izgarada Ail kaptan kardeşimiz halletti, olmaz böyle bir balık ızgara.... diyorlar bu aradada da devlet bütçesine birazda yardımda bulunmuş olduk İsvicre'den gelen çoğu iş adamı biride yeğenim olan Aydın, onun arkadaşları benimde kardeşilerim, Engin, Tuncay, gene Engin, Ali Güney, Diğer Aydın, ben Conta kaptan ve Tuncay kaptan hep beraber unutulmaz bir Sivrice akşamı güzel mezeler balık ızgara ve güzel sohbetlerle saati 01.00 yapmışık, gene unutulmaz anılarımızın içersine güzel dostlarımızla beraber çok güzel bir Sivrice akşamını ekledik, hepinize güzel avlar ve dostlarınızla birlikte mutlu beraberlikler dilerim, hoşçakalın sevgili amatör balıkçı arkadaşlarım.
![[Resim: 014bn.jpg]](http://img534.imageshack.us/img534/4821/014bn.jpg)
Tobi maru 10.5 cm epey hasarlı olan sahtem.
![[Resim: 00512x.jpg]](http://img43.imageshack.us/img43/8319/00512x.jpg)
Yaylı sarmalı kurşun.
4 Kasım 2011 Çok güzel bir barakuda
Sevgili arkadaşlar bugün denize yalnız açıldım, Conta kaptanın yeni bir tekne alması ile denize tek başıma açılmak zorunda kaldım, gerçi tek başıma daha çok başarılı oluyorum ama denizde ne olursa olsun bir arkadaş mutlaka lazım çünkü denizde her şey olabilir usta balıkçı aabilerimizden de hep aynı uyarıları almıştık, ama fazla açıklara gitmeden mercana bakacağım birazda sırtı çekerim akşamlık nevalemizi alırsak bize yeter. diyerek denize açıldım, mercan avında elle tutulacak balık alamadım sırtı çekmeye başladım gene Yozuri Tobi maru. bu rapala ile başım belada ne onun modası geçiyor nede benim elle sırtı avı yaptığım için arada sırada tenkitler alsamda bu sahteden vazgeçemiyorum, iyikide vazgeçmiyorum, Mavi 10.5 cm sahtemi gezdiriyorum tabi her zaman olduğu gibi bu sefer Barakudaların caddelerinden geçiyorum,  bunlar neredeler derken bir vuruş ama gerçekten inanılmaz sanki takımı elimden alacak iyiki 70 metre kadar salmışım bu sayede misinanın yaylanması bedene bağladığım 10 metre Asso 0.35 inceliğindeki misinamıda patlatamıyor, balık oltada çok derinlerden çekiyorum balığın dibe yakın olduğunu biliyorum, bir kaç günden beri bu iri barakudaların peşindeyim ama bir türlü oltama vurduramamıştım işte bu sefer oldu, teknemi rolantiye aldım takımı yavaş yavaş içeriye topluyorum balık bu şekilde bile üzerime doğru geliyor tekne rolantide yol almaya devam ediyor balıkta tekneye yaklaşıyor, birinci kurşun derken ikinci, üçüncüyüde tekneye alıyorum bedene kadar geldik balık tekneyi görünce birden yol istiyor,  üzermiyim onu kafasını çevirtmeden biraz misinayı salıyoru sonra hooooop dedik tekra tekneye doğru çekmeye başlıyorum bu sefer zorluk çıkartmadan deliyor  balığı gördü bu barakuda hemde hatırı sayılır cinsten kafasını artık çevirtmemeye karalıyım teknenin yanına kadar getirdim ani bir hareketle teknenin içine  derin bir ohhhhhh çekiyorum, bezle balığı sol elime aldım sağ elimlede fotoğraflarını çekmeye başladım. çok mutluyum, darısı sizlerin başınıza olsun.
sevgiler hoşçakalın.
Olmaz böyle bir şey, bu benim rekorum.
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
Orhan abicim diğerleri gibi süper bir paylaşım olmuş, daha niceleri rastgele
21 Kasım 2011 Barakuda geldi şimdi çok mutluyum.
Bu günkü avımın başlığını yazmakta çok zorlandım, en sonunda bu başlığı yazdım.
Barakuda geldi çok mutluyum,  bu bir gerçek burada sizlerle beraber olmamın asıl amacı hep beraber yapmış olduğumuz balık avlarımızı burada sergilemek ve sizlerle beraber avın heyecanını ve sevinçlerimizi yaşamak birbirimizden bir şeyler öğrenmek,işte ben de bugün sizlerle onu yapacağım burada sizlere yapmış olduğum sırtı avında bayakudayı nasıl avladığımı onu nasıl oltama takılması için ikna ettiği anlatacağım, bu yazacağım raporumun içersinde aynı zamanda küçük küçük tüyolarıda belirteceğim.
Dün öğleden sonra 16.00 civarlarında denize açıldım hedef balığım Barakuda
ydı akşam üzerleri çoğunlukla barakuda oltama vurmuştur, akşam üzerleri barakudalar meydana çıkarlar ve ne bulurlarsa saldırırlar hemde çok büyük barakuda tutma şansına sahip oluruz, bu avımda 13 cm siyah yozuri daha ziyade barakuda avında çok iş yapan bir sahte, güneş batmak üzere ben gene 15 seneden beri dolaştığım ve barakudaları avladığım caddelerimde dolaşıyorum, sırtı avlarında edindiğim çeşitli tecrübelerin arasında barakudaları nerelerde, torikleri nerelerde, sinaritleri nerelerde avladığımı hiç unutmam bu allah tarafındanmı yoksa avcılığın bir özelliğimi onu bilmiyorum, gene o caddelerin birinde dolaşıyorum, burası sığlık taşların kafası bu taşların kafasını devamlı yan olarak geçiyorum, 15 metrelerden gelmeye başladım 12 sonra 10 metrelere geldim hafiften taşın kafasını yandan geçiyorum tekrar 12 metreye yükseldim ve biraz sağ tarafa doğru dümerni kırdım tam o sırada öyle bir vuruş aldımki küüüüt diye neredeyse kalbim duracak fakat balık tekrar bıraktı hava kararıncaya kadar dolaştım bir daha hiç vurmadı.
Bugün hava çok güzel bende çok acele etmiyorum dünden moral bozukluğum devam ediyor aklım hep kaçırdığım barakudada da, teknemi limandan çıkardım dünden kalan sahtemi değiştirdim bu sefer 10.5 cm mavi renkteki sahtemi taktım, beden misinamıda biraz daha incelttim zira bugün çok güneşli açık bir hava var, 040 misina kullanmayı tercih ediyorum, bir kaç günden beri Babakale'de torik olduğunu duyuyoruz bizim sularımıza da gelir diye hedef balığım torik arada sırada da barakuda dedim ve saldım takımımı mavi sulara, devamlı toriklerin her zaman bulunacağı yerlerde turluyorum bu arada merayı devamlı ezmeden barakudalara da bakıyorum ve avlandığım alanı büyüterek balıkları ürkütmüyorum, fakat ne yazıkki torik yok torik alamadım ,o zaman barakuda'ya devam ve aniden 12 metrelerde geriye doğru bir asılış ve yaylanan takımım tamam balık oltada biraz sert yapıyor ama üzerime doğru gelmeye başladı tekneye hem yol veriyorum hemde takımı içeri almaya çalışıyorum onun beni geçmesine izin vermiyorum, aramızdaki misinanın devamlı gergin olmasına dikkat ediyorum, kurşunları içeri aldım tekneyi balğın geldiği istikamete doğru yanladım balık geliyor gördüm bu çok güzel bir barakuda, balığın kafasını çevirtmeden hemen tekneye, aldım, ohhhhhhh barakudamı nihayet yakaladım çok mutluyum, sizlere de rast gelsin sevgiler hoşçakalın.
[img width=450 height=600]http://img683.imageshack.us/img683/683/001bcn.jpg[/img]
[img width=450 height=600]http://img694.imageshack.us/img694/623/003juav.jpg[/img]
27-11-2012, 09:39
(Son Düzenleme: 03-12-2012, 10:13, Düzenleyen: Torik Orhanbaba.)
9 Eylül 2008 İkinci sevgilim Barakuda ile buluşma.
Sevgili arkadaşlar,
Bir gün evvel, kaçırdığım balıkların üzüntüsü içersinde,
sabahtan tekneme bindim, gene sinarite canlı yem ile
sırtı çekeceğim,ilk tapılacak iş zargana tutmak, ipekli
zargana takımımı çıkardım, arıyorum, yok, sağa gidiyorum , sula gidiyorum,
yok, yok, neyse bir tane yakaladım, yam ideal değil ama olsun,
Sevgili kardeşlerimin ısrarları üzerine , canlı yeme başladık,
belirlediğimiz meramızdayım, takımı suya bıraktım, hava biraz durgun,
taşlara vura vura giden kurşun, bazen takılsada kurtarıyorum,
böyle bir saat dolaştım, bu arada kurşun taşların arasına girdi,
takımda sıkışınca, belki balıktır deyip, şamandıra bağladım ve Rapala ile gene benim işim olan ava döndüm, bemim gibi Conta kaptan ağabeyimde
sırtıya dolaşıyor,bir ara küçük balıkları kovalayan kılıç balığını gördüm,
üzerine doğru gittim fakat, o kadar hızlıki yetişmek imkansız,
takrar ucunda 13 cm ¤¤¤ncies olan rapalamı çekiyorum,gönlümde
hep ikinci gelecek sevgilim var, dalmışım öyle dolaşırken, küüüüüüt
bindirde, tamam dün kaçırdığımı bu gün alıyorum,iyi bir balık olduğu belli,
tasmaladım, darbe yapa, yapa iğnemin sıkıca oturmasını sağladım,
misinam asso 040 garantili, dedim ya danayı çekerde, iğne balığın
ağzından kuryulursa ne yapalım, neyse, ben balığı çekiyorum, fakat
balık bana doğru o kadar hızlı geliyorki, ben çekmeyle yetisemiyorum, kesinlikle sinarit değil, bu ya tarik yada barrakuda, tekneye yaklaşmaya başlayınca, çekmeye başladı, bende hiç boşluk bırakmadan tekneye
kadar getirip, direk içeri aldım, kafasını bile çevirmeye fırsat vermeden,
o bie Baraaaaaaaaaaahuda, hemde okyonuslardan gelen diğer sevgilim,
Sevgilimi optüm, fotoğraflarını çektim,sizlerle paylaşmak çok güzel.
hoşçakalın sevgili arkadaşlarım.  
[img width=450 height=600]http://img217.imageshack.us/img217/2349/055ds3.jpg[/img]
|