Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ogiveogi yazdı:Bu paketteki 100 m misinalar nasıl açılıyor kısa yolu var mı birde lüfer ana beden için hangi marka önerirsiniz?
krokodil 0.70 misinayı 10 yaşımdan beri kullanıyorum çokda memnunum.25 lik 4 halka ayrı ayrıdır,3 tanesini koluna geçirip 4.nün ucunu biryere bağlayacaksın,elinle tutup aça aça 2. 25 e kadar gideceksin,sırayla hepsini bu şekilde açarak üyürüyeceksin.tamamı bitince gerdirebildiğin kadar gerdirip yere bırakacaksın,bağladığın ucu çözüp o taraftan saracaksın.böylelikle gamını almış olursun.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ogiveogi yazdı:Bence abilerim baştan sona uzun olta yapımıyla ilgili video çekelim
takımlarım yanımda olduğunda videolu resimli ayrıntılı bir lüfer konusu hazırlarım.
Yorumları: 87
Konuları: 2
Nihat abi latex dışındaki misinaları gerdiriyorum.
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
Oğulcan kardeşim. Adaşımın videosunu alıcı gözüyle izlersen sana bu konuda zaten epeyce bir bilgi vermekte.
Ama; Uzun olta, uzun olta. bunun bir tanımı yok. Sadece yemi taktığın iğnelerin tanımı kesin. diğer kısımları avlandığın yer, derinlik, denizin durumu, kullandığın kurşunun şekline göre bile önlük hazırlaman gerekir, duruma göre teknenin hızını ayarlaman gerekir vs.vs.
E tabiki her avcnın ufakta olsa kendi sırları vardır.
Ayrıca lüfer avının en iyi yöntemi eğer aynı bölgede sürekli avlanacaksan öncelikle o bölgedeki avcıların nasıl avlandığında iyice bakmaktır.
Sen başka yerde çok iyi avlanabilirsin ama başka bir bölgeye geçtiğinde elindeki takımlar iş yapmaya bilir. yem takışın iş yapmayabilir. Çünkü bölgedeki avcılar hayvanı fakl şeylere alıştırmış olabilir.
Vs.Vs.
en iyi öğrenme yöntemi iş başındakileri canlı seyretme yöntemi
Naçizane fikrim. yoksa anladığımdan değil
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Nihat abi bizi. Selimpaşa ve kumburgazda genelde rapala arkası yaprak yemle avlanılıyor bazen canlı yem zargana için rapalasız kullanıyolar o yüzden takımdaki düğümün çeşidine kadar öğrenmek istiyorum temmuz ayındaki gibi 10a yakın balık kullanmak kaçırmak istemiyorum.
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
08-02-2015, 23:45
(Son Düzenleme: 08-02-2015, 23:48, Düzenleyen: nihatkr.)
ogiveogi yazdı:Nihat abi bizi. Selimpaşa ve kumburgazda genelde rapala arkası yaprak yemle avlanılıyor bazen canlı yem zargana için rapalasız kullanıyolar o yüzden takımdaki düğümün çeşidine kadar öğrenmek istiyorum temmuz ayındaki gibi 10a yakın balık kullanmak kaçırmak istemiyorum.
Lüfer kaçırmak bence takımı bilmek veya uyduramamakla alakalı değil. Çünkü balık eğer takıma vuruyorsa ve yakalanıp kaçıyorsa takım bir şekilde iş yapıyor demektir. ayrıca balık bir gün sarıya bir gün kırmızıya, bir gün ufak rapalalı takıma bir gün buyuk rapalalı takıma vurabilir. Denemek lazım, denemeden olmaz düşüncesindeyim.
O zaman Balığı nasıl kaçırdığını bilmeden iğneden düştüğünü veya kurtulduğunu düşünerek yorum yapıyorum. Kesinlikle iğnelerini değiştir.
Damaklı ve kalın olmayan iğneler. Ve bence düğümle falan değil (Canlı hariç)iğneleri Okuma 12 numara fırdöndülerle birbirine bağlamak yeterli.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 1,219
Konuları: 16
Oğulcan aramıza hoşgeldin

Selimpaşa kburgaz arası avlanan var mı
kimsemi o civarda avlanmıyor