03-10-2007, 09:28
kamil abi bişey soracam anladıgım kadarıyla ve resimlerde gördügüm kadarıyla yayın çamurda yatıyor çamurlu suda yaşıyor peki bu balık nasıl o kadar lezzetli ve saglıklımı?tamamen bilgisizim ondan sordum
yayın balığı (ramazan bereketi)
|
03-10-2007, 09:28
kamil abi bişey soracam anladıgım kadarıyla ve resimlerde gördügüm kadarıyla yayın çamurda yatıyor çamurlu suda yaşıyor peki bu balık nasıl o kadar lezzetli ve saglıklımı?tamamen bilgisizim ondan sordum
03-10-2007, 09:53
yayın etçil balık olduğu için mırık yani çamur kokusu olmaz birde ırmak her zaman böyle değil yağmur yağdığı zaman bulanıyor ama balıklar bu tür ortama ayak uydurmaya alışmışlar bu seferki çamur bize göre çokaz bazı zamanlar adına yakışır vaziyette akıyor kıpkızıl yani yayın gezen bir balık çoğunluklada kaya inlerinde yatar o kayanın altındada büyük bir in var galiba balığı hep o kayaların yakınlarından alıyoruz oranın balığı bitecek gibide değil herkes yayın aldığı halde çoğunlukla sabırlı balıkcıları boş göndermiyor bu bölge ne kadar verimli bir yer değilmi allahdan pek ağ atmaya müsait değilde tabi patlayıcıyada o yüzden orada balık üreyebiliyor yoksa şimdiye çokdan bitmişti oralar
03-10-2007, 10:02
anlaşıldı kamil abi saolasın senin kaya gibi bir kayada bende var bu yaz bi cesaretle dalıp iyice inceledim her tarafını şimdi işim daha kolaylaştı direk balıgın agzına atabiliyorum balıgın.
sanırım senin görmene gerek yok ezberlemişsin zaten yayının inini ![]()
03-10-2007, 10:05
kamil abi güzel yerlermiş.imrendim bak şimdi.
03-10-2007, 10:08
kamil abi avcı hakan la buluşmadınızmı yaww ben kaçırdım orayı galiba o ara 3-4 gün girmemiştim siteye ne oldu buluşacaktınız hatta beni aradıgında yanındamıydı benmi yanlış hatırlıyorum yaww
03-10-2007, 10:19
Kamil usta bereketli olmuş av kayalar ve mera süper balıkta süper ee trene bin bir dünya yol git 3-4 gün kal geceli gündüzlü macerasıda var bu işin konaklaması ,yemesi ,içmesi balık harici tehlikeli hayvanlarda vardır oralarda. İş güç müsait olsa seninde misina kurumaz diye düşünüyorum. Bu 20 kg luk yayın kaç yaşındadır kaç senede buhale gelmiş bilgin varmı ?
Tebrikler rastgelsin
03-10-2007, 11:43
sakaryada geçen aylarda bir yayın yakalmışlardı.asmışlar ve yanına yazmışlar.25 yaşında 75 kg idi.burdan çıkacak sonuç.6 yaşında falan.ama usta daha iyi bilir nede olsa o kadar yayın elinden geçti.birisine sormuştur elbet.
03-10-2007, 12:14
en son yakaladdığım yayın 10-12 yaşlarında yayın yavaş büyüyen balık yaşlandıkcada gelişimi yavaşlıyor avcı hakanla buluşamadık telefonumu yanlış almış o yüzden gelemedi geldide 5 km yukarıyı oğalakboğanı mesken tutmuşlar ama olmayınca olmuyor bir dahaki sefere artık kısmetse
03-10-2007, 13:08
ALİ yazdı:abi 10-12 yaşına kadar bu hayvan kendini nasıl saklamayı beceriyor. tabiatta ve bu kadar buyuyebiliyor ne kadar enteresan evet Ali bende bu yüzden yaşını sordum o kadar yakalanan var ve onların içinden bu ve benzerleri 12-20 sene nasıl kazaya uğramadan kalıyorlar nede olsa okyanus değilki daracık bir yer
03-10-2007, 16:27
arkadaşlar bu yayın denen mahluk devamlı avlanan bir balık değil yaşadığı yerde kayalık ve akıntılı bir yer ise yakalamanız tamamen şansa kalmıştır bildiğim haftada iki gün avlanıyor sonrada yatıyor bir çok avcı oltasına vuran balığın cinsini bile görmek nasip olmuyor siz 50 lilik naylon bir misinayla bu yayını çekebileceğinizimi sanıyorsunuz ancak rüyanızda olur bu 100 lük misinayı bile bir vuruşta koparıp giden bir balıkdan bahsediyoruz bide iğneniz sağlam olacak üstüne yoksa dümdüz olmuş bir iğne şekilde oltanızı çekebilirsiniz ben boşuna örgüip misina demiyorum başuna kalvenizli iğne kullanmıyorum makaran ve kamışınız bu balığa uygun olacak demiyorum yoksa dediğiniz gibi her avcı normal şekilde yayın yakalasa nesli şimdiye kadar bitmek üzre olurdu avlandığım ufacık bölgede 100 kilonun üzerinde yayın var demiyorum bunu oranın avcılarıda biliyorlar ama çekemiyorlar düzeneklerini darmandağın ediyor benimde başıma geldiği gibi kullandığım malzemeler sağlam olduğu halde asıldığıyla kopardığı bir oluyor birde bir keresinde havyarlı bir yayın yakalamıştık özellikle yazimde yanlış anlaşılmasıntemmuzun sonuydu av yasağı bitmişti ama o hala havyalarıyla geziyormuş nerden bilelim yakaladık temizlediğimizde şok olduk karnından iki adet balık havyarı dolu kese çıktı balık 10 kilo kadar vardı inanın iki kilodan fazla gelirdi bu kese bunu ırmağa döktüğünü bir düşünün nesli ne kadar tehlikeye girer üremeleri çok iyi durumda bu yüzdende bitmiyor galiba birazda avcılığı zor bir balık devamlı takip istiyor günlerce bir yada iki balık için kimler çadırda kalır ya da imkanı olur ben hastası olduğum halde imkanlarım elverdiği takdirde 3 biemedin 4 defa yayına özel gidebiliyorum birde ırmak deyip geçmeyin türkiyenin en büyük ve uzun ırmağından bahsediyoruz burada ırmağın içide barınmaya oldukca müsait yerler var bu da üremesi için başka bir artı oluyor kısaca yayın avlanması zor balıkgillerden sınıfına giriyor bu yüzdende bu büyüyebiliyor sanırım
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
14,8 kg kaşıkla yeni yayın | avcıhakan | 41 | 7,197 |
24-11-2015, 13:06 Son Yorum: hasana |
|
tatlı suda sezonu açtım. ilk yayın. | avcıhakan | 21 | 3,428 |
23-11-2015, 22:47 Son Yorum: hasana |
|
Yayın Balığım | yaser2sultan | 11 | 2,175 |