birol kardeşim güzel av yapmışsın rastgelsin, şu kurşunlu rapalanın bi fotosunu bir sonraki avlarında atarsan sevinirim. çanakkale de bu şekilde bir avcılık görmedim iki senedir denemek istiyorum yemli alışkanlığı yüzünden ve bu şekilde verim alamıyacağımı düşünerekten her defasında vazgeçiyorum. bu sene şartlar bu şekilde av verceğini düşündüğümden kesin denicem. kurşunla rapala mesafesi ne kadardır bunu öğrensem yeter1.5 kulaç verimli olur diye düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim, selamlar, rastgelsin
Alıntı:Alıntı:
Orjinal Gönderi : BALIK and OZAN birol tebrikler..aslında palamut için kurşun suya düşer düşmez kapatıp çalışmak lazım hatta orta su üstü bir yerden...baya bir palamut var çün ki..bunu denemedim...kafama takıldı keşke biraz da öyle çalışsaydım diye..herhalde çinekopun büyüsüne kapıldım..palamut banada çok yakında geldi,hatta o ara kıyıya baya bir çöp akmaya başladı dedim herhalde çöpe takıldım,bi baktım palamut,ikincidede ağırlık oldu bu sfer dedim palamut geliyor bi baktık tabiki poşet hemde kocaman rapalam gidecek diye korktum..bende bir an önce orada balık tutmak istiyorum.pazar sabahı büyük ihtimalle orada olucaz...balıklar baya güzel..ellerine sağlık..saygılar..rastgele...
balikoltasi yazdı:Teşekkürler Ozan. Dediğin olay benimde kafama takılıyor ama herseferinde çinekopu görünce onu deneyemiyorum. palamutta hep önünden gelince sanki ilerde yokmuş gibi his uyanıyor içimde. ama vardır tabi ilerdede.suyunu bulmak gerek. dün inşallah tutarsın demiştin. tuttuk çok şükür sonunda
Kurşun aşağı inene kadar zaten bu salınım doğal olarak yapılıyor birde dipten çekerken zaten dipten uzaklaşıp orta suya ulaşıyorsun neticede açıkta ve yakında orta suyu denemiş oluyorsun dip suyunu sadece açıkta deniyorsunki bu dip suyu mumkün olduğunca uzun süreli taranmalı
lüferci1907 yazdı:birol kardeşim güzel av yapmışsın rastgelsin, şu kurşunlu rapalanın bi fotosunu bir sonraki avlarında atarsan sevinirim. çanakkale de bu şekilde bir avcılık görmedim iki senedir denemek istiyorum yemli alışkanlığı yüzünden ve bu şekilde verim alamıyacağımı düşünerekten her defasında vazgeçiyorum. bu sene şartlar bu şekilde av verceğini düşündüğümden kesin denicem. kurşunla rapala mesafesi ne kadardır bunu öğrensem yeter1.5 kulaç verimli olur diye düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim, selamlar, rastgelsin
Orhan Bey kurşuna klipsli fırdöndüyü takıyorsunuz. ve bu fırdöndüyü de makineden gelen ana fırdöndüye geçiriyorsunuz. rapalaya 3.5-4 metre (kamışın uzunluğuna göre ayarlıyorsunuz. minimum 2 kulaç) misina bağlıyorsunuz. misinanın ucuna da klipssiz fırdöndüyü takıp bunuda makineden gelen ana fırdöndüye geçiriyorsunuz. takım bukadar. çanakkaledede derin suda bu yöntem iş görür. su derin değilse kurşunu hafifleştirirsiniz.