Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Çinekopları 13(Rapalayla Av-2)
birol kardeşim güzel av yapmışsın rastgelsin, şu kurşunlu rapalanın bi fotosunu bir sonraki avlarında atarsan sevinirim. çanakkale de bu şekilde bir avcılık görmedim iki senedir denemek istiyorum yemli alışkanlığı yüzünden ve bu şekilde verim alamıyacağımı düşünerekten her defasında vazgeçiyorum. bu sene şartlar bu şekilde av verceğini düşündüğümden kesin denicem. kurşunla rapala mesafesi ne kadardır bunu öğrensem yeter1.5 kulaç verimli olur diye düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim, selamlar, rastgelsin
Bul
Alıntı:Alıntı:
Orjinal Gönderi : BALIK and OZAN [Resim: viewpost.gif]
birol tebrikler..aslında palamut için kurşun suya düşer düşmez kapatıp çalışmak lazım hatta orta su üstü bir yerden...baya bir palamut var çün ki..bunu denemedim...kafama takıldı keşke biraz da öyle çalışsaydım diye..herhalde çinekopun büyüsüne kapıldım..palamut banada çok yakında geldi,hatta o ara kıyıya baya bir çöp akmaya başladı dedim herhalde çöpe takıldım,bi baktım palamut,ikincidede ağırlık oldu bu sfer dedim palamut geliyor bi baktık tabiki poşet hemde kocaman rapalam gidecek diye korktum..Smilebende bir an önce orada balık tutmak istiyorum.pazar sabahı büyük ihtimalle orada olucaz...balıklar baya güzel..ellerine sağlık..saygılar..rastgele...

balikoltasi yazdı:Teşekkürler Ozan. Dediğin olay benimde kafama takılıyor ama herseferinde çinekopu görünce onu deneyemiyorumWink. palamutta hep önünden gelince sanki ilerde yokmuş gibi his uyanıyor içimde. ama vardır tabi ilerdede.suyunu bulmak gerek. dün inşallah tutarsın demiştin. tuttuk çok şükür sonunda Gulumse
Kurşun aşağı inene kadar zaten bu salınım doğal olarak yapılıyor birde dipten çekerken zaten dipten uzaklaşıp orta suya ulaşıyorsun neticede açıkta ve yakında orta suyu denemiş oluyorsun dip suyunu sadece açıkta deniyorsunki bu dip suyu mumkün olduğunca uzun süreli taranmalı
Bul
lüferci1907 yazdı:birol kardeşim güzel av yapmışsın rastgelsin, şu kurşunlu rapalanın bi fotosunu bir sonraki avlarında atarsan sevinirim. çanakkale de bu şekilde bir avcılık görmedim iki senedir denemek istiyorum yemli alışkanlığı yüzünden ve bu şekilde verim alamıyacağımı düşünerekten her defasında vazgeçiyorum. bu sene şartlar bu şekilde av verceğini düşündüğümden kesin denicem. kurşunla rapala mesafesi ne kadardır bunu öğrensem yeter1.5 kulaç verimli olur diye düşünüyorum cevap yazarsan sevinirim, selamlar, rastgelsin

Orhan Bey kurşuna klipsli fırdöndüyü takıyorsunuz. ve bu fırdöndüyü de makineden gelen ana fırdöndüye geçiriyorsunuz. rapalaya 3.5-4 metre (kamışın uzunluğuna göre ayarlıyorsunuz. minimum 2 kulaç) misina bağlıyorsunuz. misinanın ucuna da klipssiz fırdöndüyü takıp bunuda makineden gelen ana fırdöndüye geçiriyorsunuz. takım bukadar. çanakkaledede derin suda bu yöntem iş görür. su derin değilse kurşunu hafifleştirirsiniz.
Bul
balikoltasi yazdı:Ayarlarız Nihat kolay iş o. bazen benim attığım düğümde takılıp patlatıyor takımıSmile düğüm şu..
http://www.netknots.com/html/albright_special.html
güzel tanıtmış düğümü aynı şekilde yapıyorum teşekkürler ilgine birol
Bul
Bunlarda benden

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
H.A.R.U.N yazdı:Bunlarda benden

İşte denizin bereketi...Bobo of of..
Bul
Tropheus yazdı:abi yanına kadar geldım benzetiyorum dedim ama son radan baktımkı sensın yaw. harbiden üzüldüm abi.
Otobüs durağının orada kafasına naylon poşet geçirmiş biri vardı o dikkatimi çekti Happy ondan ileridede kimse yoktu sanırım
Bul
balikoltasi yazdı:İşte denizin bereketi...Bobo of of..
Birol bu yok hali cuma cumartesiye göre
Bul
bundan ötesi can sağlığı . tebrikler kardeşim
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Bunlarda benden

harun güzel av yapmışsın tebriklerAlkisWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,796 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,527 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,684 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,139 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,934 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,205 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,075 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,445 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  akşamın çinekopları ve eşkinası dede 30 4,430 04-10-2009, 15:26
Son Yorum: harun77
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,265 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi