25-02-2009, 17:52
herr güzel şeyin bir caydırıcı yanıda vardır ahmet abi

kum midyesi
|
25-02-2009, 17:52
herr güzel şeyin bir caydırıcı yanıda vardır ahmet abi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() istavritci yazdı:arkadaşlar kum midyesi hakkında bilgi istiyorum nasıl yenir.araştırdım fakat tatmin edici bilgiye ulaşamadım birebir pişirip yiyen varmı aramızda lütfen yardım çünki burda baya bol var. Sevgili Mehmet, zaman zaman Italyan usulü kum midyeli makarna (linguine vongole ya da sphagetti vongole) pisiririm. Tarifini vermeye calisayim: 4 Kisilik malzeme 1 kilo kum midyesi 1 kahve fincani zeytinyagi 2-3 dis sarimsak (ince kiyilmis, dövülmüs degil) 1 kahve kasigi salca 1 cay kasigi dövülmüs peperoncino ya da orta acilikta pul biber 1 cay bardagi beyaz sarap 1 kahve fincani iri kiyilmis maydanoz 500 gram linguine (uzun eriste biciminde makarna) ya da sphagetti Makarna icin bir tencerede biraz tuz kattigin suyu kaynat. Makarnalari tencereye attiginda midyeleri de pisirmeye basla ki, makarnayla midyeler hemen hemen ayni anda pismis olsunlar. Mideyeler icin zeytinyagini bir tencereye koy. Sarimsaklari ekleyip orta ateste renk alincaya kadar bir-iki dakika cevir. Salcayi ekleyip orta ateste bir-iki dakika daha cevir. Midyeleri ekleyip atesin altini iyice ac. Bir ispatulayla midyeleri fazla zedelemeden ve kabuklarini kirmadan sürekli olarak karistir. Midyelerin hepsi acilinca sarabi, pul biberi ve kiyilmis maydanozun yarisini ekle ve 2-3 dakika kadar daha ateste tuttuktan sonra altini kapa. Bu arada al dente, yani dise gelecek sertlikte pismis olan makarnalari süz ve midyelerin tenceresine bosalt. Iyice karistirdiktan sonra servis tabagina al ve üzerine geri kalan maydanozu serperek servis et. Görüldügü gibi midyeleri kabuklariyla birlikte makarnaya karistiriyorum ve servis ediyorum. Hic merak etme, makarnayi yerken kabuklari ayiklamak sorun olmuyor. Zaten kum midyesinin kabugu kolay kolay kirilmadigi icin takur tukur parcalar gelmiyor insanin agzina. Afiyet olsun
25-02-2009, 18:15
tarık abi aramıza hoş geldin tarif içinde teşekkürler eminim çok lezzetli oluyordur
![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
25-02-2009, 18:28
araphüso26 yazdı:tarık abi aramıza hoş geldin tarif içinde teşekkürler eminim çok lezzetli oluyordur Sevgili Hüseyin, ne yalan söyleyeyim, gercekten cok lezzetli oluyor. Türkiye'deki arkadaslarima yaptigimda, kabuklariyla birlikte servis edildigi icin biraz cekinceli davraniyorlar baslangicta. Fakat onlarin da hosuna gidiyor sonucta. Ben gecen haftalarda Istanbul'da idim. Kumkapi'daki balikcilarda her zaman bulunuyor kum midyesi. Fiyati pek ucuz sayilmaz, kilosu 12-13 milyondan satiliyordu evvelki hafta. Secme sansin olursa, kücüklerinden al. Sevgiler.
25-02-2009, 18:31
teşekkürler tarık abi aramıza hoşgeldin.
ilk fırsatta denemek lazım ![]() ![]()
25-02-2009, 18:44
midyenin her türlüsü yenir
![]() ![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
25-02-2009, 18:45
LeVrEkCi yazdı:teşekkürler tarık abi aramıza hoşgeldin. Sevgili Nihat, cok tesekkür ederim, hosbulduk. Uzun zamandir ziyaretci olarak siteye girip cikiyor, senin ve babanin avlarini ilgi ve merakla, biraz da imrenerek izliyordum. Ben de tam bir levrek meraklisiyim, fakat burada baliga cikamiyorum, daha dogrusu cikmiyorum. Son senelerde yillik iznimin bir kismini kullandigim Yunanistan'da kiyidan canli isparoz ile iyi kötü bir seyler yakalayabildim sayilir. Bu sene ise oglumla birlikte Ildiri'da birkac gün gecirdik evvelki hafta. Hava muhalefeti dolayisiyla fazla olta atamadik, gece attigimiz oltalarda da bol miktarda migri disinda bir sey gelmedi. Tam ayrilacagimiz gün hava biraz düzeldi, ve koyun disina cikamasak bile icerde biraz sirti cektik. Oglum iki tane kilo üzeri levrek aldi sirtiyla, böylece ona da ortak hastaligimiz "levrek avciligi" bulasmis oldu. Sana ve babana Berlin'den saygi ve selamlarimla Tarik Seden
-Tarık bey aramıza hoşgeldiniz,sizin tarifiniz de güzelmiş,denenebilir.
-Kum midyesi Yalova'da bol miktarda bulunuyor.Boş kabukları da kumsallarda meraklıları tarafından toplanıyor.Yasaklanmadan önce teknelerle avcılığı yapılırdı.(Dip yaşamına büyük zararları oldu)Şimdilerde kıyılarda birtakım insanların boy çizmeleri ve özel kepçeleri ile çıkardıklarını görüyorum.Marmara'nın kirliliği düşünüldüğünde yemeyi aklımdan bile geçirmiyorum. -Orhan kaptan'ın ''kabuğunu aç limonu sık ye'' dediği istiridye olsa gerek.İstiridye de o şekilde tüketilebilir ve afrodizyak özelliği vardır.O da taş midyesi gibi taşlara yapışık bulunur,taş midyeleri ile birlikte sıkça görülürler. -Kum midyesini tanıtıcı link ve foto aşağıda : http://www.kkgm.gov.tr/birim/su_urn/deni...yesi2.html
25-02-2009, 19:46
Mehmet abi burada kum midyelerini mırmır balığına yem olarak kullanıyoruz , yediğimiz yok
![]()
25-02-2009, 19:47
teşekkür ederim tarık abi saygı ve selamlar bendende sizlere olsun
![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|