12-03-2009, 00:02
bucalı yazdı:bizim raporlar bu pazar akşamı eklenecek
Zeytinelindemiyiz Barış,rasgele

Bornova - izmir
--mart ayı ayın avcısı 2009--
|
12-03-2009, 00:02
bucalı yazdı:bizim raporlar bu pazar akşamı eklenecek Zeytinelindemiyiz Barış,rasgele ![]()
Bornova - izmir
15-03-2009, 23:17
evet beyler kimse yokmu yaa mart ayı bu kadar avl amı kalacak 15 gün kaldı martın bitmesine
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY 1969
25-03-2009, 16:54
mart ayındada rapor olmadı artık nisanda çogalır inşallah
25-03-2009, 16:57
2 raporumuz var onları oylayacağız değilmi
![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
25-03-2009, 16:58
heralde yaww 1 rapor olsa yine oylarız senin için sen oylama iste
![]()
25-03-2009, 17:03
(Son Düzenleme: 29-03-2009, 12:14, Düzenleyen: balıkoltası.)
RAPOR-1: 01.03.09-Boğaz'da İstavrit Raporum
Selam Bu sabah arkadaşımla beraber hem hava alalım, hemde olta atalım diyip 07.30 gibi deniz kenarında olduk. Ve istavrit çaparilerimizi takıp avlanmaya başladık. istavritlerde teker teker çaparilerimize gelmeye başladılar. Saatler ilerledikçe balık bollaştı. Yine yeteri kadar balık tutup çinekopu denedim umutsuzca. Onca atışlarıma tek bir vuruş oldu. Fakat bu vuruş benim için ilerki günlerde tekrar çinekop yapacağının sinyaliydi. İnşallah önümüzdeki günlerdeki ılık ve lodoslu havalarda tekrar balık girecektir boğaza. Bir kişinin yarım istavrit çekmesi ümitlerimi dahada arttırdı. Önümüzdeki hafta yoklamalara devam... Sular hala tam olarak oturmamış. Sular sakin gibi görünsede açıkta çok kuvvetli bir dip akıntısı hala mevcut. öğlen 13.30 gibi yeteri kadar balığımızı alıp toplandık ve dönüşe geçtik. Güzel bir av günüydü. Takım: 0.26-0.10 , 13'lü beyaz istavrit çaparisi RAPOR-2: 06.03.09-Boğaziçi'nin Çinekopları-29 Selam Bugün uzun zamandır aklımda olan ve birtürlü cesaret edemediğim Üsküdar avımı gerçekleştirdim. Harun abi de gidecem diyince malzemelerimi hazırladım ve sabah 07.15 de av yerinde oldum. Kamışı açıp 150 gr. kurşun ve ucuz spider rapalalardan birini takıp yolladım açığa. Dibe indim ve daha 2 tur sarmamla takım dipteki ilişkene takıldı ve koptu. Eyvah korktuğum başıma geldi diye düşünüp boş takımı sardım. Bazen sebepsiz yere bile dibe takılır demişlerdi; doğru çıktı. Hemen naylon misina sarılı kafayı çıkardım ve örgü misinalı kafayı taktım. Tekrar takım bağladım ve yine açığa yolladım. Busefer tedbirli davranıp dibi bulur bulmaz kurşunu havalandırıp seri bir şekilde sarmaya başladım ve oltamın ağırlaşmasıyla bir oh çekip balığı sorunsuz bir şekilde kıyıya aldım. Bundan sonraki atışlarımda hiç dibe takma sorunu yaşamadım ve avın zevkini çıkardım. Balık sabah saatlerinde güzeldi , öğlene doğru azalmaya başladı ve aralıklı olarak yaptı. 14.00 gibi bukadar yeterli daha fazla zayiat vermeyelim dedim ve dönüşe geçtim. Bugün Üsküdarda avlanmanın nedemek olduğunu da anlamış oldum. En az 150 gr. kurşunla 100 metre atmadan balık almak hayal. Avlananlar ise İstanbulun sayılı ileri atış ustası balıkçıları. .Attıkları mesafeler en az 110 metre. Benim içinde orada avlanmak çok önemliydi ve alnımın akıyla çıktım o ustaların arasından Harun Abi de herzamanki gibi güzel balık aldı. Takımlar: Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış Shimano Spin Power makine Berkley Fireline Crystal 0.20 mm. örgü misina 150 gr. kurşun Spider ve Strike Pro 5 cm. siyah ve mavi sırtlı rapalalar. RAPOR-3: 18.03.09-Boğaziçi'nin Çıtırları Merhaba Bu sabah uzun zamandır ara verdiğim istavrit avını gerçekleştirmek üzere soluğu boğazda aldım. Hava, su gayet güzeldi. Gözucuyla suya baktım ve içimden bir ses bugün balık olacak dedi. Etrafta da kimse yoktu. Çaparimi taktım ve zevkle boğazın sularına yolladım. İlk birkaç atış boş geçti. Av yerime giderken boğazın aşağı kesimlerinde güzel istavrit aldıklarını görmüştüm. Şartlar uygundu, benim avlandığım yerde de olması gerekirdi. Acaba balık yinemi olmayacak diye düşündüm. Makinenin örgü misinalı kafasını çıkarıp, 0.25 misina sarılı kafayı taktım. Busefer daha da abanarak açıkları yoklamaya başladım ve dibi bulmamla istavritin tıkırtılarını hissetmem bir oldu. Durum anlaşılmıştı. Balık oldukça açıktaydı. Nitekim tüm gün böyle devam etti. Yanıma gelen diğer balıkçı arkadaşlar donanımları müsait olmadığından balık alamayıp toplanıp döndüler. ben ise tek başıma ava devam ettim. Rahatsız eden yok, olta dolaşması yok. Rahatça akşamüstüne kadar avlandım ve yeteri kadar balığımı alıp döndüm. Livarımda tam olarak 4 kg. balık vardı. Balıklar 32-34 tanesi 1 kg. gelen boydu. Takımlar: Lineaeffe Extreme Cast kamış Shimano Power Aero Spin Power makine 0.25-0.10 ve 0.33-0.12 yeşil çapari 125-150 gr. kurşun Tek çinekopu da rapalayla aldım. RAPOR-4: 24.03.09-Boğaziçi'nin Çinekopları-30 Selam, Dün akşam meteorolojinin sitesini inceledim ve lodos gösterdiğini görünce 15 gündür ara verdiğim Üsküdar'ı denemek için sabah 06.15 de yollara düştüm. 07.15 gibi av yerindeydim. Şansıma Harun Abi'de ordaydı ve tüm gün boyunca keyifli bir av gerçekleştirdik beraber. Hava da güzel ve lodostu. Akıntı yoktu, rüzgar arkamdan esiyordu, yani herşey istediğim gibiydi. İlk birkaç atış boş geçti ve çinekopun o güzel ağırlığını hissetmemle keyfim yerine geldi. Balık aralıklı olarak yaptı ve çok seyrekti. Bu zamanda böyle olması normal tabii. Akşamüstü 15.00 gibi toplandım ve dönüşe geçtim. 15-20 gündür taze çinekopa hasret kalmıştım. 4 tane de olsa bu mevsim için yeterli. Birkaç tanede dondurucudan çıkardım mı yarınki mangal için herşey hazır demektir Üsküdar bana, ben Üsküdar'a yavaş yavaş alışıyor 30. çinekop raporuda tamamlandığına göre artık inzivaya çekilebilirim önümüzdeki sezona kadar Rastgele. Takımlar: Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış Shimano Spin Power makine Berkley Fireline Crystal 0.20 mm. örgü misina 150 gr. kurşun Strike Pro 5 cm. siyah sırtlı rapala. RAPOR-5: 27.03.09-Boğaziçi Balık Raporumuz Selam Bu sabah Nihatla sözleşip saat 07.00 gibi boğazda buluştuk. Önce çapari atarak istavriti denedik. Bu arada yanımızdaki balıkçı çapariyle bir sarıkanatı tam biz çay içerken çekince ikimizinde gözleri açıldı Tamda ben o sırada 1.5 ay önceki yoğun çinekop avını anlatıyordum Çay ve poğaçalarımızı bitirip ben rapala, Nihat'ta çapariyle devam etti. Yaklaşık 15-20 kere rapala atmama rağmen dokunan olmadı. Sonra bende istavrite döndüm ve öğlene kadarda istavritle uğraştım. Nihatta 11.00 gibi dükkana döndü. Öğleden sonra yine çapari atarken bir istavritin yarım gelmesiyle tekrar bir heyecan sardı ortalığı. Busefer hemen yemliye döndüm ve ikinci atışımda güzel bir sarıkanatı livara yolladım. Ardından bir tane daha geldi. Bu aradada akıntı son sürat akmaya devam ediyordu. 5 veya 6 . atışımdada birtane daha çinekopu çekerken maalesef iğneden kurtulup kaçtı.Ve başka da vuruş olmadı. 1 kg. istavrit-2 tane sarıkanatla evin yolunu tuttum. Balık az olsada kuş cıvıltıları arasında çay-poğaça-sohbet çok güzeldi RAPOR-6: 28.03.09-Boğaziçi'nin Çinekopları-31 Selam Bugün de dünkü 2 adet sarıkanatın yanına mangallık balığın sayısını arttırmak için tekrar arkadaşımla 09.00 gibi boğazdaydık. Hemen birkaç istavrit tutup yemliye döndüm. 10 dakika içinde gelen vuruşla ilk kabaçinekopumu kovama yolladım. arkadaşımla günün güzel verimli geçeceği konusunda ümitlendik. Fakat öyle olmadı. Azimle akşama kadar yemli attım. Vuruş olmamasına rağmen.. Akşamüzeri 16.30 a kadar hiç vuruş olmadı. Yine lodos olmasına rağmen arasıra kuvvetli sayılacak bir akıntı vardı. Akşamüzeri artık balıktan ümidimizi kesmiş çipura avı hakkında konuşurken benim oltama güzel bir vuruş oldu ve ikinci balığımıda kovama yolladım. Daha sonra balık hafif yapar gibi oldu ve ben 2 tane daha alabildim. 17.30 gibi de toplandık ve dönüşe geçtik. Bende 4 kabaçinekop-sarıkanat, arkadaşımda ise 700 gr. kadar istavrit vardı. Balık yine oldukça açıktaydı. Takımlar: Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış Shimano Spin Power makine Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina 150 gr. kurşun 0.25-0.10 mm. açıkyeşil istavrit çaparisi Mustad 4 ve 6 no. Aberdeen iğneli Mantarlı çinekop takımı
25-03-2009, 17:05
rapor ekledilerde bizmi oylamadık
![]()
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
25-03-2009, 17:16
işte buraya bişey eklemek için bu hafta 2 deneme yaptım olmadı ama azimliyim ay sonuna 5 gün var
![]()
25-03-2009, 17:21
LeVrEkCi yazdı:işte buraya bişey eklemek için bu hafta 2 deneme yaptım olmadı ama azimliyim ay sonuna 5 gün var Cuma günü uyarsa benim çaybahçesinin altındaki mekana gel biraz avlanalım ![]()
25-03-2009, 20:42
balikoltasi yazdı:Cuma günü uyarsa benim çaybahçesinin altındaki mekana gel biraz avlanalımsabah öglene kadar olabilir birol büyük ihtimalle gelirim. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Ayın Değil YILIN AVCISI Bu | mudanya | 12 | 3,438 |
17-02-2015, 14:56 Son Yorum: yaser2sultan |
|
ağustos 2012 ayın avcısı konusu (raporlar) | LeVrEkCi | 3 | 9,843 |
04-09-2012, 19:36 Son Yorum: orhanekmekci |
|
2012 eylül ayı ayın avcısı raporları | LeVrEkCi | 0 | 1,590 |
04-09-2012, 19:20 Son Yorum: LeVrEkCi |