20-05-2009, 14:57
bahadır burada eklenmeyen raporlar var sende farkındamısın

mayıs ayı ayın avcısı
|
20-05-2009, 14:57
bahadır burada eklenmeyen raporlar var sende farkındamısın
![]()
20-05-2009, 15:06
LeVrEkCi yazdı:bahadır burada eklenmeyen raporlar var sende farkındamısın Yok abi onlarla sahaya çıkmak zor.Ben bi Tahsin abiyi arıyayım gene ![]()
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
20-05-2009, 15:13
Arkadaşlar uzun zamandır istanbuldaki yoğun işlerim nedeniyle aranızda yoktum havaların güzel gitmesi balık hevesimizi iyice arttırıyordu hafta sonları çorluya gelip balığa çıkıyordum balık bereketli kıyı taşımıza yatak yapmıştı bizi eli boş çevirmedi güzel mercan, sargoz yapıyordu en ilginçi ise hiç istavrit yoktu çapariye hep küçük mezgit geliyordu iki hafta öncede uzun zamandır gitmediğimiz derin su avınıda yaptık derinlik 120 ile 200 metre idi 36 parça mercan aldık resimleri ve videosunu arkadaşım çekmişti en kısa zamanda onlarıda yayınlıcam çok daha kıyılarda ise menekşe bol dünde baba oğul keyifli bir gün yaşadık hava süperdi rüzgar sıfır her zamanki taşımızda 35 adet balık yakaladık bu güzel avlarımda bana eşlik eden zeynel ve haşmetede çok teşekkür ederim onlarla çıktığımız avlarda güzel balıklar yakaladık hepize rastgele
Yer:Yeniçiftlik açıkları Takım:ikili ve üçlü 505 ve 90327 serisi iğne Yem:midye Hava:hafif lodos
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
20-05-2009, 15:37
raporların hepsi çok güzel benim oyum şimdilik belli
![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
20-05-2009, 20:08
hayırlısı...
[SIZE=5][SIZE=6][SIZE=4][SIZE=6][SIZE=5][SIZE=3]
Biz Dostlar[SIZE=3]ımızı Ne Kalbimizle Severiz,Ne Aklımızla Hani Olurya Kalbimiz Durur,Aklımız Unutur. Biz Sadece Ruhumuzla Severiz [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
21-05-2009, 06:11
Nasılolsa bizden hayır yok!...
Haydi USTA AMATÖRLER İŞ BAŞINA...
21-05-2009, 07:11
Rastgele bol sans
![]()
22-05-2009, 11:52
ÇİNEKOP - 15,05,2009 - Kuruçeşme (ilerya)
Herkese merhaba, Rüzgara yön vermek maalesef her zaman mümkün olmuyor, Sırtımızdan esmekte olan rüzgar, Bir süredir önümüzden esiyor, Direnmekte zorlanıyoruz,,, Geçen bu zaman diliminde başta Nihat ve Arap Hüseyin olmak üzere Gönülleri benimle olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim,, Bilindiği üzere uzun zamandır karabatak gibi ortalarda görünmeme rağmen, Raporları ve forumu okumayı elimden geldiğince aksatmamaya gayret ettim, Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza ve Yeni doğanlara hoş geldin diyor, Zati kayıpları olanlara acılarını paylaştığımı bildiriyorum. Güzel ve şık organizasyonların, balıklı,balıksız raporların lezzetini damağımda hissediyorum,, Çok fazla balığa gidememe ve/veya isteksiz olmama rağmen ara ara gözlem yapma şansını elimden geldiğince bırakmadım, Çubuklu taş iskeleden zaman zaman istavrit ancak hatırı sayılır Gümüş tuttum, Bu arada Taş iskelede rapala ve spin üzerine değerli bilgi ve rapala portföyünü Benimle paylaşan TUNÇ (selam olsun) biradere bu vesile ile teşekkür ederim. Herkez gibi, benimde esas amacım ; çinekop/sarıkanat bir ihtimal lüfer ; Mekan belli Arnavutköy, Seyir amaçlı gidiyorum, kalabalıktan ruhum sıkılıyor, 15,05,09 tr akşamı gene seyir amaçlı gittim, Ama nafile, Hava tam lodos,koy içi deniz çarşaf,,saat 23:00 civarı Galatasaray adasının bulunduğu parkın dibine konuçlandım, Üç kişi var, ikisi çapari yapıyor,kıyıdan,ince takım, Tek,tük kraça alıyor, Biriside muhabette oltaya tavuk eti takmış,,, tiii geçiyor, Ya nasip diye,, Bu arada arnavutköy semalarından sıkıntıdan boğulmuş iki arkadaş geldi, Ayak üstü laflıyoruz, bir yandan da rapala atıyorlar, Bir süre sonra biri bağırdı, Tamam aldım diye,kamış eğrilmiş, zın,zın ediyor, Ama çıkartamadılar, Ben de yaptım ince bir takım çapari, oynarım diye, ama nafile, Yanımda 3 tane ucuz rapala var, Ama biliniz ki hiç tecrübem yok, Sağolsun Harun benimle çok uğraştı ama ; Ben bir ofsayt kuralını , bir de bu rapala işini nedense öğrenemedim vesselam, 0,30 misina, 1,5 kulaç beden, 20 gr top kurşun, 3’lü fırdöndü,Sırtı mavi,altı beyaz 9 cm rapala, Takımı hazırladım, Bu arada ortam biraz kalabalıklaştı, Sağdan,soldan tek tük çinekop çıkarmaya başladılar, Ben de tık yok, Bu arada orada tanıştığım HASAN (selam olsun) birader en içten ve hilafsız olarak Bana rapalayı nasıl atmam, nasıl çekmem konusunda kısa bir brifing verdi, Uygulama yaptırdı, Sonuç aşağıda resimlerde, Balık kendini tutamayana sevdirirmiş, Benimki de o hesap oldu, Uzmanlıktan değil, acemi şansı,bu arada balık ta boldu, Tek sıkıntı ise ertesi günü bana sorun çıkaran sağ kol,el ve parmaklarım oldu, El ağrısını yaklaşık dört gün devam etti, Sebep normal kamış ve makına ile rapala atmamdı, Ama olsun hakikaten değdi, Umarım bu zevki tatmamış tüm arkadaşlarım benden daha fazlaca tadarlar, Saat 03 civarına kadar avlandım, Deniz akvaryum, Atış mesafemiz 10 metre bile değil, At, kapat, kamışın ucunu sert,sert vur, makineyi yarım devir ile sar, Yapılacak hadise buydu o akşam, Rapalanın peşinde bazen iki,bazen bir,bazen üç çinekop sudan çıkarana Kadar takip ediyor, Seyretmesi ayrı bir zevk, Hasan birader önceden idmanlı, spin kamış, oturmuş koltuğuna , 4-5 cm harbi rapala ( yozuri ) , Zım zım ne ala tık,tık oturduğu yerden topladı balıkları, Maşallah, O akşam çinekop almayan kalmadı, Şimdilerde yine bekliyorum belki bir ihtimal hava lodosa döner diye ama Nafile, Filiz kıran fırtınası bir türlü geçmek bilmedi, Bu arada da balık bitecek, Bugün (21,05,09) konuşurken söylediler, çinekop Büyükçemeceye Yanladı diye, Galata köprüsünde ise muhteşem TİRSİ vardı, Bilimum yoğurt ve mayonez kovaları silme doldurulmuştu, 5 litre olanlardan,,, Sağlıcakla kalın, NİYAZİ (ilerya) abinin isteği üzerine tarafımdan eklenmiştir.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Selam arkadaşlar bu ay güzel ve çekişmeli bir yarışma olacak benziyor Yarışmaya katılan arkadaşlara iyi yarışmala
![]() Cumartesi, 2 mayıs 2009, saat 19 gibi İmaret limanındaydım,hava kararmazdan evvel merama gidip demir attıım,hafif lodos esiyordu,ilk balık küçük bir ispariydi ,içimden diyordum galiba bu akşam da yine hava alacam derken oltamın tahtasının çıkardığı sesle irkildim, güzel çekiyor ve tekmeliyordu evet şansıma iki balık birden tutulmuştu bir iyi boy karagöz ve bir tanede küçükçe mercan ( foto 2 ) Cumartesi akşamı çok keyifli balıkçılık yaptım , saat 23,50 de limana çıktım yem; buzlu sülines ve buzlu mamun (mamunlar daha verimliydi ) igneler No 4 ve 5 siyah çapraz Herkeze benim gibi ve daha iyi avlar diliyorum ![]() Dün Cuma ( 22 Mayıs ) akşam üstü balığa gittim daha çok stres atmak için gittim , Pazartesi günü maliyeyle bir terslik geçirdim , onun için bu balıkçılığımda geçirdiğim olaya ilaç gibi geldi tam stres attım,ruhum gönlüm açıldı, hemde mangallık balık çıktı Kullandığım iğneler No 4 ve 5 yem canlı mamun Attached Thumbnails
29-05-2009, 00:26
(Son Düzenleme: 31-05-2009, 16:07, Düzenleyen: Albatros-gr.)
YARISMAYA KATILAN ARKADASLARA BASARILAR
1-Balik tavaya,tavuk kapiya (9-5-2009) Defalarca baliktan bos gelip ,tavuk yemekten artik bikmistim.Bu ise bir son vermem gerek ,ve bu gun nasil-nasil bir tavalik cikarmam lazim dedim. Aksam uzeri 100 mamun alip,imaret limanindaydim. Ilk capariyi denedim,fakat yine derinde kuslari gorup,derine kactim.Oradan(caparide) birkac balik aldim,olta atma yerime gelirken o baliklari deniz suyu ile temizledim(daha lezzetli olur derler). Saat 21:00 gibi oltalari suya attim..fazla bir vurus yoktuyemlide de birkac balik daha aldim.Fazla bir sey yok, fakat tavaligi tamamlamistim.Saat 22:30 gibi limana ciktim. 2-Sirti + olta = tavalik(10-5-2009) Bu sabah saat 9da Imaret limanindaydik.Adnan arkadasim ile sirtileri yeni suya atmistik ki,bir zargana benim sirtime tutuldu. Iyi bir baslangic idi,fakat arkasi gelmedi.1 saat kadar baska balik vurmadan dolastik.Merayi degistirmeye karar verdik. Yeni meramizda bir sinagrit ben aldim.Hemen ardindan bir istavrit Adnan`a tutuldu,teknenin yaninda kacti.Devaminda guzel bir melanur Adnan`in sirtisinde idi.Devaminda bir sinagrit daha bende.Son baliktan sonra bir saat gecti,baska vurus almadik. Yemliye donmeye karar verdik. Bastan spari cikmaya basladi.Bir ara benim oltada guzel bir vurus,ve guzel bir mirmir.Daha sonra gene spariler derken bende bir mirmir daha...Biraz daha spari tuttuktan sonra,(daha balik vuruyordu ve yemimiz de vardi)yeterli dedik,saat 13:30 gibi limanin yolunu tuttuk. YEM:Taze mamun KANCA:4no normal SIRTIDE:Strike pro (sahte balicik),hiz:4mil,derinlik8-14metre,dip taslik HAVA:bastan sakin,sonra hafif lodos,gunesli ve sicak 3-Fatura mirmir ve sparoya kesildi(17-5-2009) Bu sabah saat 10 da imaret limanindaydim.Son zamanda sirti bir sey vermesede yine dayanamadim,2 saat bir sey dolastim,tik yok. Bu gunku balikcilgi birinin odemesi gerekiyordu...yani faturanin isim yeri bostu Yanimda 100 mamun vardi.Bir defa cayin icini mirmir varmi diye denemek istiyordum.Saat 12 gibi sirtiyi birakip,dogru cayin icine girdim.Tekneyi kancaladim,ve oltami attim.Yengecler aninda yemleri temizliyorduDegisik noktalari atis denedim,fakat ne yazikki her taraf ayni,yengec kayniyordu. Kendimi caydan disari,yine denize attim.Tekneyi ruzgarin akimina birakip,avlanmaya basladim.Bastan sparo cikmaya basladi,derken arada bir mirmir almaya basladim.1,5 Saat avlandiktan sonra,12 mirmir,13 sparo almistim.Saat 2gibi limana ciktim. SIRTI:SIFIR OLTA:12 MIRMIR,13 SPARO YEM:CANLI MAMUN KANCA:4 NO DUZ HAVA:HAFIF LODOS,SICAK VE GUNESLI 4-Sirti oltayi gecti (24-5-2009) Bu sabah saat 09:00da imaret limanindaydim.Benden evvel Ahmet(mariner8),arkadasimda teknesi ile girmisti.Telefon ile konustuk,ben diger meraya deneyeyim dedim,birbirimize haber veririz dedik. Saat 9:30 gibi sirtiye basladim. Kuvvetli bir poyraz vardi.Yarim saat bir sey vurmadi.Bir ara iki sirti tahtasi da yerinden oynadi,ilk birinci baligi,ardindan ikinciyi tekneye attim.Iki sinagrit ayni anda tutulmustu,suru olsalar gerek.Devaminda bir luca(,European Barracuda)daha sonra bir tane daha.Bir seyler oluyordu.Bir ara sirtinin birine ufak bir seylerin tutuldugunu farkettim.Bir sinagrit yavrusu,tabii incitmeden denize iade edildi,<<buyuyupte gel >>dedim.Sirtinin devaminda iki luca daha aldim. 100 Mamunum da vardi.Poyraz biraz hafiflemisti,dogru cayin onune.(gecen hafta mirmirlari tuttuk ya).Orada Ahmet ile bulustuk,o da sirtide luca almisti(diger merada). Iki tekneyi cift capa atip birbirine bagladik,biraz mirmira takildik.Birkac sparo,biraz sonra Ahmet bir tane ufak bir mirmir cekti.Hava aniden kuvvetli lodosa cevirdi,saate 13:30 olmustu.... Ben ilk limanin yolunu tuttum,ardindan Ahmet arkadasim da geldi. Ikimiz de sirtide birer tavalik almistik 5- Evropean Baraccuda avi (27-5-2009) Bu gun Ayhan ile saat 17:30da sirtiye basladik...Daha kahvelerimizi yeni yapmistik ki,ayni anda iki (evropean baraccuda)luco ikimizede tutuldu.Tamam dedik,bu gun bu is olacak. Yarim saat sonra Ayhan bir sinagrit palazi cekti.O meradan baska balik alamadik.Merayi degistirdik,diger meradan bir istavrit....bu is boyle olmaz dedik,dogru capariye...Caparide,biraz uskumru,biraz istavrit...tavaligi tamamladi..devaminda limanin yolunu tuttuk. 6-Sadece Sirti (31-5-2009) Bu sabah saat 10 :00da imaret limanindaydim.Limana kadar hava poyraz idi,denize acildigimda lodos cikti.(tahminler 5 kuvvetinde poyraz veriyordu) ![]() Daha kahvemi yeni yapmistimki ilk baligimi(sinagrit) aldim ![]() ![]() ![]() FOTOLAR: 1-Sadece sirti(31-5-2009) 2-Balik tavaya ,tavuk kapiya(9-5-2009) 3-sirti +olta=tavalik(10-5-2009) 4-Fatura mirmir ve sparoya kesildi(17-5-2009) 5-Sirti oltayi gecti(24-5-2009) 6-Evropean Baraccuda avi(27-5-2009) |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Ayın Değil YILIN AVCISI Bu | mudanya | 12 | 3,438 |
17-02-2015, 14:56 Son Yorum: yaser2sultan |
|
ağustos 2012 ayın avcısı konusu (raporlar) | LeVrEkCi | 3 | 9,843 |
04-09-2012, 19:36 Son Yorum: orhanekmekci |
|
2012 eylül ayı ayın avcısı raporları | LeVrEkCi | 0 | 1,589 |
04-09-2012, 19:20 Son Yorum: LeVrEkCi |