Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canlı Rapala
Tropheus yazdı:harun abi daha ince bir madde ile olmazmıydı dış aksanı mesala şırınga gibi fikir olsun ama super dusunce tebrikler.
Daha incesi kırılıyor Sedat
Bul
shipmen yazdı:öncelikle tebriler süper düşünce abi o balık bence polyester dökmediğin andaki oksijen ve bakteri yüküyle bozulur sanki bir miktar ben sana labaratuvarda kullandığımız saklama sıvılarından veriyim de onunla steril edip yap tabi bakalım bozulacakmı önce bunu görelim bencede işe yarar gibi geliyor
Serdar bozulma kısmı en son iş sıvı için teşekkürler ileride rahatsız ederim seni ama şimdilik kalıp kısmı önemli bunu bulduğum herhangi bir nesneye döktüm her model için kalıp yapmak 25 tl ye patlıyor ama 12 cmlik rapalalarda harika olur
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:harun bu kadar zahmetden sonra boş olursa üzülürüm ince bir fikir Alkis temennim işe yaraması Affet
Kamil senin yayın avındaki zahmetlerinin yanında bu neki Seerf
Bul
kılçık yazdı:Harun ellerine, fikrine sağlık. Harika düşünce. Hava almadığına göre bozulmayacaktır herhalde. Biraz rötüşle iş yapar gibi. Sonucu merak ediyorum. Tekrar tebrikler.
Teşekkürler Vedat hoca iyi imalat ve sonuçları paylaşırım sağlıcakla kal
Bul
aygroup yazdı:Harun Kadeşime konu ile oldukça fazla tecrübem olduğu için yardım etmek isterim.

Arkadaşımızın dediği gibi içinde kalan bakteriler mutlaka onu bozacak ve formunu kaybedecektir.Hava almaması bozulmaması için yeterli değildir.En kolay bulunabilecek ve en ucuz formoldehid çözeltisi ile veya başka bir madde ile işleme tabi tutmak gerekir.Tabii bu da naturel renkleri bozacak ve ilk günkü ile hiç alakası olmayan bir renk oluşacaktır.

Ayrıca bu işlemi yapabilirseniz balığı bir kaç kere polyester içine batırıp çıkararak dışını ince bir tabaka ile kaplamanız daha doğrudur.

Resimdeki polyesterin renginden anladığım kadarı ile kobalt olması gerekenden çok kullanılmış ve koyu bir renk oluşmuş.En soğuk havada dahi % 2 oranını geçmemek gerekir.Isı arttıkça bu oran düşer...

Ben birçok av hayvanı ve balıktan oluşan bir kolleksiyonu kendim yaptım.Uzun bir süre bu işe emek verdim.Kabuklular hariç her hayvanı (balık da dahil) derisini yüzerek ve önce deriyi işleyerek daha sonra ise yapma bir gövdeye giydirerek yapıyorum.Maalesef renkleri muhafaza etme imkanı yok gibi.deriler kimyasal işlemde hemen rengini bozuyor.

Bir ara bu çalışmaların resimlerini göndermeye çalışırım.

Selamlar...
Ahmet abi alakana teşekkürler batırma çıkarma işide bir çeşit yol ama kırılma ihtimali yüksek polyesterde oran ayarlarında henüz acemi sayılırım şimdilik amatörce ilgileniyorum
bozulma işine gelince 1 ay önce döktüğüm kıraça incesi bir istavrit 1 ay oldu henüz bir değişme bozulma yok bakalım belki ilerleyen aylarda bilemiyorum
1 aylık dökümün resmi aşağıda
Mat oluşu polisaj olmamış olmasından polisaj olmuş olsa çok daha şüper olacakda bu polisaj işleminde ne lazım öğrenmem gerekiyor

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Verdiğin Bilgiye teşekkürler Harun Kardeşim.Sayende ben de bunu öğrenmiş oldum.Demek bozulmadan kalabiliyormuş...

Sevgiler...
Bul
harunun şunu bir balık görüntüsün ulaştır yoksa balıklar görür kaçar valla ergenokonmu diye.eline sağlık devam.
Bul
süpersin abi daha ne diyelim kolay gelsin Alkis
Bul
Harunum çokda güzel olmuş sen bu işi çözdün gibi geliyor bana seri imalata başla istersen..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rapala ve fileto kesmek için yardim ogiveogi 156 17,650 07-03-2016, 16:27
Son Yorum: MaVrUşGiL
  RAPALA seçimi yardım ? MeLanqoLis 15 3,215 23-11-2014, 21:35
Son Yorum: okan09
  2014 Rapala Katalogu waspix 8 1,981 17-06-2014, 11:54
Son Yorum: SpinAvcısı
  2012 Rapala Kataloğu maxtar 17 4,458 09-06-2014, 17:05
Son Yorum: waspix
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,267 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Rapala Tavsiyesi Gkmn34 8 3,206 14-06-2012, 00:28
Son Yorum: YaKaMoZ
  Rapala klipsi ve iğnesi(Yardım) maxtar 9 8,736 13-02-2012, 16:16
Son Yorum: ALTAYLI
  bunlarda benim rapala ve raglou larım ANTALYALI07 27 6,057 02-08-2011, 12:45
Son Yorum: cranium
  Cam rapala erkangezici 20 9,780 06-02-2011, 16:03
Son Yorum: Lakerda
  Rapala İle balik avi hakkinda yardim srkan_ak 5 6,954 08-12-2010, 10:36
Son Yorum: FuRkAn *

Hızlı Menü: