Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silikonlu(kefal sahtesi) sırtı takımı
Kafamız hep balıkla dolu olduğundan Kayınpederinin rahatsızlığını ancak konuyu bir kez daha okuyunca farkedebildim kusura bakma Bahadırcım.Büyük geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin kardeşim.Affet
Bul
bahadır abi yeni malzelerinin avcı olması dileklerimle,av sonucunu bekliyoruz artık.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
rauf yazdı:Sırtı,sıyırtma veya sahte yem(genelde rapala olrak tabir edilir) Hedef balığa ve av yapılan yöreye göre ufak tefek değişiklik gösterir.Ben kendi tecrubeme dayanarak bölgemde bulunan balıklara göre avlanma tekniklerim vardır.Akdenizde palamut yoktur bunun yanında yazılı orkinos palamutu vardır sınırlı sayıda tutulması zaruridir cingene palamutunu istanbulda 5 kilo sınırı olmasına karşın yazılı orkinosta 3-4 ile sınırlıdır.
Yazılı orkinos
Bunun sırtısı ceşitli renkte silikon 9-10 adet ahtapot ile donatılır tekneden 30-40 metre salınır yarım yol üstü 7-8 km hızla cekilir.

Minanür,tral ve turna icin 4-6 cm boyunda sardalya benzeri,kolyos benzeri yeşil yada mavi,yada kırmısı kafalı rapalalar(sahteler) secilir tekneden 25-30 metre bırakılır sürrat 4-5 km kadardır.

Sinarit,Girida(orfoz ceşiti) balıklar icin durum cok daha değişiklik gösterir Antalya taraflarında Burada kullanılan Sahteler Rapalanın Magnum serisi demir ağızlılardır renk olarak Yeşil ve Mavi uskumru bu av icin başarılıdır(tabi balon balığı müsaade ettiği sürece)Takım 40mt ile 120 metre arası mesafeden gelir buna taranan derinliğe göre takılan kurşun ,teknenin hızı ve akıntının kuvveti iyi heseplanması gereklidir yoksa her an rapalayı bırakabilirsiniz benim takımda 10 metre ön misinadan sonra pırdöndü pırdöndüden 15 mt sonra 350 gr kurşun 25 metre sonra yine 350 gr kurşun takılarak 15-40 metre derinliklerde cekilir .sürrat ralanti olarak yani 5-6 km dir.
şimdilerde internette gördüğüm yeni bir makenizma (benim icin yeni) daldırma işinde kurşunun kullanılmasını luzumsuz hale getiriyor.
BU TÜRKCELEŞTİRDİĞİM:
[Resim: a12c.png]
BUDA OJİNALİ.
[Resim: a11d.png]

Umarım faydalı olmuşumdur.Daha yüksek hızlar icin verilen ölcüleri iki ile carparak hesaplana bilir.
Kayın Baban icin gecmiş olsun dileklerimi sunuyorum cok selam.

İlgin için çok teşekkürler Rauf abicim.
Bir ara bu daldırıcıdan almıştım. Kullanan bir iki arkadaşım çok dönüyor demişti. Demek çıkarıp deneme zamanı geldi. Sanırım aşağıdaki ;

[Resim: 23hsu2a.jpg]

Sağ üst köşede klipsli fırdöndü ile kullanın diye bir uyarı notu da var;

[Resim: 32zm3uw.jpg]
Ayrıca dalan tip sahtelerle kullanıma uygun değildir diye yazıyor.
Bunları da dikkate alarak deneyeğim.
Selamlarımla, rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
orhanekmekci yazdı:Kayınpederine geçmiş olsun Bahadır,Allah şifalar versin.Bahcesininde maşallahı varmış meyveyi dalından koparmanın keyfide bi başka oluyorGulumseyeni aldığın silikonlarını güle güle kullan bereketli avları olur inşallahAlkis
Teşekkür ederim Orhan abicim. Sizlere de rastgele...
mariner8 yazdı:Bahadır arkadaş ilk önce kayınpederine geçmiş olsun Gulumse
Sahteler şahane görünüyor iş yapacağa benziyor , tabi derinliği kurşun denemeleri ile yapacaksın ,rastgele 76
Teşekkür ederim Ahmet abi, rastgele...
Albatros-gr yazdı:Bahadir,daha ilk mesajimda,yazacaktim..fakat sahte muhabbetinden,unuttum..
ozur
kayinpedrine buyuk gecmis olsun...
Allah sifalar versin...
Rica ederim Faruk abi. Teşekkürler.
yycolak yazdı:Kafamız hep balıkla dolu olduğundan Kayınpederinin rahatsızlığını ancak konuyu bir kez daha okuyunca farkedebildim kusura bakma Bahadırcım.Büyük geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin kardeşim.Affet
Estağfurullah Yalçın abim.Teşekkür ederim.
ANTALYALI07 yazdı:bahadır abi yeni malzelerinin avcı olması dileklerimle,av sonucunu bekliyoruz artık.
Sağolasın Aytekin. İnşallah paylaşacağız.Sana da rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
Bahadır Sarıca yazdı:İlgin için çok teşekkürler Rauf abicim.
Bir ara bu daldırıcıdan almıştım. Kullanan bir iki arkadaşım çok dönüyor demişti. Demek çıkarıp deneme zamanı geldi. Sanırım aşağıdaki ;

[Resim: 23hsu2a.jpg]

Sağ üst köşede klipsli fırdöndü ile kullanın diye bir uyarı notu da var;

[Resim: 32zm3uw.jpg]
Ayrıca dalan tip sahtelerle kullanıma uygun değildir diye yazıyor.
Bunları da dikkate alarak deneyeğim.
Selamlarımla, rastgele...
Bahadir,bu KATAVITHISTIS(bizim burada boyle diyorlar) ile ben av yapmadim..netice aliyorlar mi,aliyorlar..dediklerine gore..
sadece sirti cekilirken cok mu,cok agir olurmus..dediklerine gore..ve balik tutuldugunda suyun yuzeyine cikarmis...
ben sirtinin cok agirlasmasi durumuna kafam takildi..ve kullanmaya niyet etmedim..
kisacasi her seyde oldugu gibi olumlu ve olumsuz taraflari var
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir,bu KATAVITHISTIS(bizim burada boyle diyorlar) ile ben av yapmadim..netice aliyorlar mi,aliyorlar..dediklerine gore..
sadece sirti cekilirken cok mu,cok agir olurmus..dediklerine gore..ve balik tutuldugunda suyun yuzeyine cikarmis...
ben sirtinin cok agirlasmasi durumuna kafam takildi..ve kullanmaya niyet etmedim..
kisacasi her seyde oldugu gibi olumlu ve olumsuz taraflari var

Deneyip görelim Faruk abim. Kenarda atıl duruyordu, bir gün lazım olur deyip almıştım. Demek günü geldiWinkHappy

[Resim: rw1dgo.jpg]

Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Deneyip görelim Faruk abim. Kenarda atıl duruyordu, bir gün lazım olur deyip almıştım. Demek günü geldiWinkHappy

[Resim: rw1dgo.jpg]
bir dene Bahadir..rastgelsin..
netice alacagin kesin..Alkis
benim senden ogrenmek istedigim(denedikten sonra)sirtinin ne kadar agirlastigi...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:bir dene Bahadir..rastgelsin..
netice alacagin kesin..Alkis
benim senden ogrenmek istedigim(denedikten sonra)sirtinin ne kadar agirlastigi...

Su kesiminin iyi olacağını tahmin ediyorum ama...
Denemelerin sonuçlarını paylaşırım.Wink
Bu arada başka deneyimi olan yok muConfusedSad

Bul
Var var ben varım.SiyirdimHappyBoboHeheMahcup
Şaka,şaka,şaka,şaka.....
Bul
Merhaba Bahadir bey,

Silikon kefalleriniz cok guzel ise yaraacagini dusunuyorum. Acaba markasi nedir ve nerden aldiniz ogrenebilir miyim?

Tesekkurler rastgelsin

TUNA KAYA
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Silikonlu Levrek Çaparisi Bahadır Sarıca 44 7,913 23-09-2011, 15:36
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Yüzey sırtı takımı Bahadır Sarıca 14 5,575 12-05-2009, 00:53
Son Yorum: orhanekmekci

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi