Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barakuda Avlarım, Kullandığım Rapalalar ve Yöntemlerim.
Harika bir paylaşım,Orhan ağabeyim.Herşeyi ile dört dörtlük bir anlatım ve görsellik.Tebrik ediyorum ve bu güzelliğin devamını diliyorum.Zafer'e de kucak dolusu sevgiler..AlkisAlkisAlkis
Bul
Cahit Acun yazdı:Harika bir paylaşım,Orhan ağabeyim.Herşeyi ile dört dörtlük bir anlatım ve görsellik.Tebrik ediyorum ve bu güzelliğin devamını diliyorum.Zafer'e de kucak dolusu sevgiler..AlkisAlkisAlkis

Çok teşekkürler Cahit kardeşim, selamlarını ileteceğim, sevgiler hoşça kal.GulumseGulumseGulumse
Orhan Küçükbiçmen 1950 İstanbul-Karagümrük
Bul
15 Ekim 2008 Nihayet Barakuda ve istavritler.

Sevgili arkadaşlarım,
Çapari avında bügün çok güzel balıklar yakaladım, kolyozlar ve iri
istavritler,
Sizlere çapari avımdan bahsetmek ve yeni bir uygulama olan,
dolaşarak balığı bulmak, teknemizde balık bulucumuzun yardımı
ile balığın yerini tesbit ediyoruz ve çaparimizi saldığımız zaman bulunan balığın üzerine
yan olarak isabet ettirmeye çalışıyoruz, uzun zamandan beri
bu şekilde avlana, avlana, balığı bulduğumuz zaman, eğer, kolyoz, uskumru
veya istavrit ise, tam isabet, balığı alıyoruz, çapari avımdan ve sonra yaptığım sırtı avında,
nihayet yakaladığım barrakuda, çok güzel ve heyecanlı bir av oldu, sizlerle paplaşmakta ayrı bir mutluluk.
Sizlerede bol balıklı, güzel avlar diliyorum.

[Resim: 003et7.jpg]
[Resim: w640.png]

[Resim: 005zd3.jpg]
[Resim: w480.png]
Bul
3 Eylül 2008 Barakudaları böyle avlıyorum.

Sevgili arkadaşlar,
Böyle bir konuyu niçin açtın diye sorarsanız, barrakudaların avlanma,
zamanı geliyor hazırlıklarımızı yapmanın zamanı geldi,
Barakudalar, beraber toplu halde gezen ve yatak yaptığı yerde
olan balıklardır.
Ben barakudayı, rapala ile avlarım,gündüzleri çok sık oltaya gelmeyen
barrakudalar, akşam üzerleri, oltaraınıza asılırlar,demekki bu balığı
daha ziyade akşam üzeri arayacağız, genelde bizim buralarda 12 metrelerde
avlarım, bezen denizin dibinde olan orada yatak yapan barakudalar,
bazende orta sularda bulunurlar, bulundukları yerde topluca oldukları için,
her gidişte bir balık alırsın,tekrar aldığın yerden geçersin, bir balık daha alırsın,
yuvarlak bir daire çizer gibi. gündüzleri rapaladan sonra kullandığım beden,
035 Asso duman rengi bir misina, fakat akşam üzeri çekeceğim barrakuda
sırtısında 045 asso misina kullanmakta fayda var, akşam üzerleri balık çok
acıkıyor, çok saldırıyor, birde çok büyük barrakudaların gelmesi olanağı var,
akşam üzerleri alaca karanlıkta görmeleride zorlaşmakta diyebilirim,
Kullanacağım rapalayı aşağıda fotoğrafını gösteriyorum, tek bir rapala
fotoğrafını yollayacağım, eğer barrakuda varsa, sorun olmaz.
kulanacağımız misina 045 koyu renkli asso.gerisi normal ana mısına,
060, 070, 080, olabilir. elle kullananlar biraz kalın misina tercih ederler,
benim gibi, daha rahat olur.tekne ile sırtı çekerken, rolantinin biraz
üzerinda giderim, sinarit ve levrek sırtısından biraz daha hızlı bir süratte,
bende eğer sırtı ile tekneden barrakuda avlayacaksanız, akşam üzerleri
deneyin derim.
Bu konuda soracağınız sorular varsa, severek cevaplandırırım, tabi bildiğim
kadarı ile.hoşçakalın, çok büyük barakudalar tutmanızı dilerim.

[Resim: ekin013al6.jpg]

[img width=450 height=600]http://img110.imageshack.us/img110/2404/img0001pk3.jpg[/img]

[img width=450 height=600]http://img366.imageshack.us/img366/6242/img00022us5.jpg[/img]

[Resim: img0009gd6.jpg]

[Resim: 94523649yy0.jpg]

[Resim: 40033105vl3.jpg]

[Resim: 36601387dv5.jpg]

[Resim: 67641862te8.jpg]

[Resim: 43774568ce3.jpg]

[Resim: 10pq6.jpg]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img159.imageshack.us/img159/7113/11r
Bul
13 Kasım 2009 Derin suda gelen Barakudalar.

Sevgili arkadaşlar,
Bu sabah tek başıma denize açıldım,hava tam balıkhavası,gene sırtıya bakacağım, sahte balık
olarak Pracess 13 cm yeşil renkte olanı çekiyorum, uzun bir zamandan beri balığı arıyorum nihayet beklediğim an geldi bir vuruş aldım, çok güzel, tamam istediğim balık barakuda geliyor, her şeyinle balli bu bir barakuda, teknenin yanına gelincede gene hırçınlaşmaya başladı, teknenin altına doğru gidiyor, biraz yol verdim, tekneyi düzelttim, bu sefer hiç ara vermeden çekiyorum, direk olarak tekneye aldım, gene aynı yerlerde dolaşıyorum, barakudalar genelde orta sularda dolaşırlar bu sefer tam derinlerden aldım, balık yatak yapmış, fakak her sene yatak yaptığı yeri değiştirmiyor, ben de bunu senelrin verdiği bilgi ve tecrübem ile bildiğim için, hep aynı yerleri dolaşarak iki barakuda daha almayı başardım, toplam üç adet barakuda bize ve dostlarımıza yeter dedim, doğru limana.
Çok güzel bir balık avı yaptığım için çok sevinçliyim, sizlere de güzel balık avları dilerim, Sivrice'den çok, çok selamlar sevgiler.SmileSmileSmile

Video görüntüsü için tıklayın.Smile
http://picasaweb.google.com/orhan.kbicme...3060178770

11 Mayıs 2012 Çok uğraştım ama Barakudayı tekneye almaya başardım.

Sevgili balıkçı arkadaşlarım bugün de havayı kapalı çok sakin görünce ...tamam tam torik havası dedim,
Teknemin son kontrollerini yaptım ve limandan ayrıldım, sırtı takımlarımı çıkarttım sırtıda takacağım sahte yemimi hazırladım hedef balığım ilk başta torik ve palamut akşama doğru da barakuda'ya bakacağım ve kendi kendime rastgele Orhan baba diyerek takımımı suya indirdim.
Deniz tam torik havası kapalı ve denizin üzeri gümüş rengini almış, hemen fotoğrafını çektim bu günkü avımda balık tutacağıma çok inanıyorum, her an bir vuruş alacakmışım gibi oluyor.
Fakat iki sefer takıma hafiften vuruş aldım ama balık yok, hava değişmeye başladı imbat hafiften kendini gösterdi. bu iyiye delalet bizim buralarda hava imbatsa barakuda olur diyorum ve hemen takımdaki sahte yemimi değiştiriyorum, artık hedef balığım barakuda.
!5 seneden beri emek verdiğim caddelerimde bu sefer barakuda için dolaşmaya başladım, barakudalar daha ziyade sığlık yerlerin eteklerinde ve burunların ön taraflarında olur, akşam vakitleri hiç affetmezler ve takıma saldırırlar bugün gene bötle oldu ve bu sezonun ilk barakuda vuruşunu aldım....balık oltada bana fazla zorluk çıkarmadan tekneye aldım...çok mutluyum işte bütün güzellik bu anda.
Balığı tuttum, temizledim ve kestim şimdi ise barakuda kapama yapacağım,
sizler de buyrun....sevgiler hoşça kalın.

[Resim: 317jthl.jpg]

[Resim: k3uqzm.jpg]

[Resim: 2pq253k.jpg]

[Resim: jzwlz5.jpg]

[Resim: 156g0g3.jpg]

[img width=450 height=600]http://i49.tinypic.com/rkn4uw.jpg[/img]

[Resim: s5bp91.jpg]
Bul
28 Şubat 2011 Sivrice.[/color]

Sevgili arkadaşlarım uzen süreden beri denize çıkamıyoruz, hava şartları gerçekten hiç fırsat vermiyor, fakat bunun bu şekilde olması bizler için gerçekten geçmesi çok zor günler olarak bizleri bir hayli üzdü.
Bu sabah nihayet hava biraz sakin görünsede açıklarda bir hayli kuzucuklar olduğunu görüyorduk, öğle zamanı denizde biraz daha sakinleşme oldu, hemen Conta kaptanı aradım, kendisi biraz soğuk algınlığına uğramış ben de Selim kardeşim ile denize çıkmaya karar verdim.
Denize açıldık sırtı çekiyoruz, hava biraz kapalı bu havada olsa, olsa palamut veya Torik olur, Barakudanında sularımızda olduğunu biliyoruz, her zaman olduğu gibi sırtı avlarını yaprığım meramıza geldik, oltama vuran ilk balık palamuttu, tekneye aldık, ikinci vuruş Selim'in oltasına idi, fakat ne olduysa çok büyük bir balık geldiüini söyledi ama o sırada kalona vermemesi ile takımı patlattı çok büyük bir balık olduğunu bana anlatmaya çalışırken bende kaçan balıkların hepsi büyük olur dedim, sonra dalgalar her geçen saat büyümeye başladı benim oltama vuran hatırı sayılır bir balığa hayır demedim, tekneye buyur ettim gene bir palamut, artık dönüşe geçtik, son ana kadar sırtı çekmeye devam ediyorum, bu sabrın sonunda gene güzel bir vuruş ile çok güzel bir balık oltama takıldı ben çekiyorum o üstüme doğru geliyor, balık gözüktü ve bende hemen tekneye buyur ettim, çok güzel bir Barakuda,
balıkları temizledik, Conta kaptanıda aramıza aldık, Sivrice'nin salaş balık lokantası Muammer'in yerinde balıkları pişirmeye verdik.....
Masamız palamutlar ve barakuda ile dostlarımızla beraber çok güzel oldu, sizlerle bu güzel anıları paylaşırken Sivrice'deki dostlardan sevgiler,selamlar hoşçakalın.
[Resim: 001gtf.jpg]

[Resim: 003zov.jpg]

[img width=450 height=600]http://img819.imageshack.us/img819/3179/009wz.jpg[/img]

[Resim: 011amb.jpg]

[Resim: 012bkl.jpg]

[Resim: 021yb.jpg]
[Resim: w9hgt5.jpg]
Bul
[Resim: a3mm4w.jpg]
Conta kaptan ile açık denizde sırtı ile Barrakuda avı.
9 Ocak 2011 Sivrice

Conta kaptan ile beraber sabah erkenden kahvaltımızı yaptık, kedimiz Cızbız ve köpeğimiz Gina' yı doyurduktan sonra denize açıldık, hava çok güze zaten bu Sivrice'de 3. gün sanki yazdan kalma günler deçiriyoruz, neyse sahtelerimizi denize attık ve sırtı çekmeye başladık, benim sahteme iki ufak barakuda geldi onlar tekrar büyüsün diye denize yollandı, bu sene çok yavru barakuda var , demekki bu sene çok bereketli barakuda avları yapacağız, bugün gene palamuta yoğunlaşmamıza rağmen hiç balık alamadık, bu arada aniden Conta kaptanın, stop....stop sesleri beni çol heyecanlandırdı, hemen motoru boşa aldım, kendi takımımı topladım ve hiç ara vermeden direk olarak tekneye aldığımız barakuda ile çok sevindik, bu kadar uğraştıktan sonra aldığım bu güzel barakuda ile fotoğraflarımızı çektik.
Akşam oldu ve gene çilingir soframızı hazırlamaya başladık, bu akşam zeytinyağında çok güzel barakuda tava, Ezine peyniri, Conta kaptanın yapmış olduğu bol zeytinyağlı yeşil salata ile Yeşil Efenin eşliğinde çok güzel bir Sivrice akşamaı yaşadık, allah insanı çok sevdiği dostlarınadan mahrum etmesin.
Sevgili Kaptanın sizlere özel olarak çok sevgilerini ve selamlarını iletiyorum,
Sizlere de bol balıklı avlar dileriz, hoşçakalın sevgili balıkçı arkadaşlarım.

[Resim: img0356hn.jpg]

[Resim: img0359t.jpg]
[Resim: w9hgt5.jpg]
Bul
nasıl fotolar be abi.Alkisharikalar yaratmışsınız yine.teşekkürler abicim.76
Bul
sarpa, çipura
yycolak yazdı:nasıl fotolar be abi.Alkisharikalar yaratmışsınız yine.teşekkürler abicim.76

Çok teşekkürler sevgili Yalçın kardeşim,
Deniz de olmak ve balık avlamak artık gerçekten benim yaşamım olmuş,Gulumse
Sene 1996 Çanakkale, Assos, Kadırga koyunda bir yeri olan arkadaşım Kocamustafapaşalı Namık Pıtırak kardeşimi ziyaretine geldim, çok beğendim kıyıdan balık avlamaya başladım, Kefal, karagöz,sarpa, çipura derken levreklere canlı yemler kullanarak almaya başladım, burada ki balık bolluğu inanılmazdı ve burada yaşamanın planlarını yapmaya başladım, etrafta ki meraları da ziyaret etmeye başladım ve Sivrice'ye geldim.

Sivrice de daha bereketli bir deniz ile karşılaştım, bu arada Rahmetli Kenan abimizin teknesi ile balık avlamaya başladım ve sırtı avının ilk balıkları barakuda, sinarit ve torikleri alarak artık dönülmez bir yola girdim, sabah akşam balıkları düşünüyor,bu günden yarın hangi avları yapacağımın hesaplarını programlarını yapmaya başlıyordum.

Artık her gün Kadırga koyundan Sivrice ye geliyor ve çok güzel balıklar avlıyordum, bir müddet sonra Sivrice de bir ev tuttum ve buraya yerleştim.

Kenan abinin teknesini kullanıyordum, en sonunda o tekneyi bana cuzi bir fiata sattı ve artık tekneden balık avlarıma tam manası ile başlamış oldum.

Sivrice Denizi, balıkları ve usta balıkçıları ile inanılmaz bir balıkçı üniversitesi gibiydi, bana her konuda yardımcı olana ve bilgi veren bu güzel insanlardan çok şeyler öğrendim, burası sadece bana değil İstanbuldan gelen herkese bu denizleri be meraları burada olan balıkların nasıl ve hangi meralarda tutulduklarını öğrettiğine şahit oldum.

Burada her şey çok değişik, istanbuldan gelen balıklçı arkadaşlarımızın o ince çapari takımlarının balıklarla beraber sulara battığını çok gördük ve buranın kurallarına, usullerine, kaidelerine göre balık tutmaya başladıklarını da şahit oluyorduk, burada Türkiyenin hiç bir yerinde olmayan Uskumrularının kuvvetli çapari takımları ile nasıl yakalandıklarını öğrendik, artık hergün uskumru avına çıkıyorduk, ızgaralarımız uskumrusuz kalmıyordu.

Sabahları erkenden bir kaç kolyoz yakalayıp hemen mercan avına başlardık, mercana indirdiğimiz üçlü dip oltalarımızın daha dibe deymeden havada asılı kaldığı avlarımızı yaşıyorduk her defasında iki veya üç mercanı aynı anda kovamıza atardık, artık mercan avına da doyduk.

Sırtı avlarını denizde bulunduğum her zaman bir kaç saate olsa yapardım ve hala yapmaktayım, bizim meralarımızda sırtı avında sinarit, Torik, Barakuda ve akya balıklarını aynı takımla değişik hız ve derinliklerde yakalamak yakalamanın mümkün olduğunu söyleyebilirim, işte sırtı avları yapa yapa artık bu avın ustası olmuştum, kahvenin önüne geldiğim zaman arabamın bagajı açılık Orhan kaptan bugün neler var deyip kontrol edilirdi hala gene aynı şekilde devam ediyor ama çok kereler sıfır çıkıyor.

İşte böyle Sivrice maceramız başladı, bir bahçe aldık ve içersine taş evimizi yaptık burada hanımımla beraber yaşamaya başladık.

Burada bizler gibi emekli olarak büyük şehirlerden gelen çok güzel arkadaşlara dostlara sahip olduk hepimizin tekneleri var bu güzel denizimiz hepimize yetiyor her zama yemek için balığımızı da alıyoruz, burada olmaktan, barada yaşamaktan gerçekten çok mutlu ve huzurluyuz, ben de fotoğraf makinamı aldıktan ve internete girdikten sonra raporladığım avlarımı burad sizlerle paylaşmak için bu balık avı arşivimi hazırlıyorum, bir müddet daha evvelden yapmış olduğum ve yapacağım çeşitli balık avlarımı eklemeye devam edeceğim.

Sizlere de huzurlu bir yaşam, güzel denizlerde bereketli balık avları dilerim, sevgiler saygılar hepiniz hoşça kalın.GulumseGulumseGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,459 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Çaparide Uskumru, Kolyoz, avlarım, yöntemlerim, uygulamalarım. Torik Orhanbaba 46 6,591 06-12-2012, 14:41
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Mercan avlarım, kullandığım takımlar, yemler ve uygulamalarım. Torik Orhanbaba 64 15,455 03-12-2012, 09:45
  Sinarit Avlarım, kullandığım yemlerim ve Yöntemlerim. Torik Orhanbaba 38 7,542 27-11-2012, 09:58
  Hem kıyı hem Tekne ile olan avlarım sessizkuşçu 24 3,357 15-11-2012, 23:31
Son Yorum: sessizkuşçu
  tekne ile balik avlarim ciko 8 2,089 27-07-2011, 15:48
Son Yorum: Albatros-gr
  Bu rapalalar İcin Fikriniz. rauf 18 4,996 09-02-2009, 11:40
Son Yorum: thomas1925
  RAPALALAR ve Tuttukları!! rauf 73 23,764 29-12-2008, 01:32
Son Yorum: alperburdur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi