Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oltacılara ceza
Aytekin, dediğin cinayet ehliyeti gibi birşey. Parayı bastır, belgeyi al. Sonra da katliam yap!

Böyle bir serbesti sağladığını sanmıyorum..

Bir de, alınan belgenin tam adını ve nereden aldığınızı yazarsanız, yanlış anlamaların önüne geçeriz.

Rastgele..
Bul
ALTAYLI yazdı:Harun öyle deme yahu abartmadıkları sürece istenenler son derece normal ve olması gerekenler. Herşeyden önce teknede bulunanların can güvenliği için önemli. Bizim milleti bilirsin hem ağlar hem güler boş bırakmaya gelmez hemen boşlukları bulup doldururuz. Bak geldiğinde görüceksin teknenin hemen her şeyi tamam. Sadece yangın söndürücüyü yenilemedim. İnşallah denk getirip yazmazlar
Abartmadıkları sürece ama
Baksana ağustosta arkadaşımıza lastik zincirinden ceza kesmişler hehe
Bul
tekneciler aman dikkat,ama hata yapan herkese böyle davranmalılar.kimine ceza kimine geç olmamalı.
Bul
ruhan abi belgenin asıl adı gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi,
tarım bakanlığı su ürünleri bölümünden alınıyor,2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisi birde dilekçe dolduruyorsun,1 hafta sonra gidip belgeyi alıyorsun.
bu belgeyi ben araştırdım,amatör balıkcılıkla hiç alakası yok tamamen profesyonler balıkçılar için yani ticari amaçlı,bu belge oldumu,avladığın oltaya,kaç iğne olduğuna,ne kadar balık tuttuğuna kimse bakmıyor,hatta belgenin arkasında eğer teknen varsa onunda plaka ve bilgilerini yazıyorsun,al sana katliam aracı.bence yanlış giden bir şeyler var..
kaş yaparken göz çıkarmazlar inşallah..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Bu işleri araştıracağım dostum. Madem sirküler yayınlıyorsun, neden sadece belgesizleri bağlasın? Belgesiz avlanmak zaten yasak değil mi?

Zaten tekne ehliyetini yenileyeceğim, gerçek kişi için su ürünü ruhsatı da alacağım. Bir eleyelim bakalım, ne kalacak eleğin üstünde?

Nefret ediyorum: "Burası Türkiye!" demekten!! Ölçüsü hakkaniyet, çevreye saygı olan kural yok mu memlekette, olanlara da uyana "Aptal!" gözüyle bakılmayan yer yok mu??

Rolleyes
Bul
BAYTAR yazdı:Bu işleri araştıracağım dostum. Madem sirküler yayınlıyorsun, neden sadece belgesizleri bağlasın? Belgesiz avlanmak zaten yasak değil mi?

Zaten tekne ehliyetini yenileyeceğim, gerçek kişi için su ürünü ruhsatı da alacağım. Bir eleyelim bakalım, ne kalacak eleğin üstünde?

Nefret ediyorum: "Burası Türkiye!" demekten!! Ölçüsü hakkaniyet, çevreye saygı olan kural yok mu memlekette, olanlara da uyana "Aptal!" gözüyle bakılmayan yer yok mu??

Rolleyes
olanlara veya kurala uyanlara aptal gözüyle bakanlar aptaldır abi sen bildiğin doğrudan şaşma derim o kadar.
bende hep 4 metreden küçük tekne ve 9.9 dan küçük motorlara belge yok bilirim tabiki fatura bilgileri olmalı tekne kayıtları olmalı sadece kullanıcıyı bağlayan belge yok biliyorum.yani benim teknemde ben belgem yani ehliyetim yokken çıkabiliyorum diye biliyorum.
Bul
evet nihat abi,liman kaydı(özel tekne belgesi )varsa,kullanmak için adb ye ihtiyaç yok..
yanlız bu sadece motor gücü 10hp ye kadar olanlarda geçerli,10 hp yi geçerse adb isteniyor..ayrıca 4 metreye kadar şişme bot türündekiler ise hiçbir belge istenmeksizin kullanılabiliyor..motoru olmamak şartıyla..motoru varsa onuda kayıt ettirmek(özel tekne belgesi )gerekiyor..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
adb almak çok kolay ve 5 yıl geçerli bence almak gerek yarın ne olacağı belli olmaz
Bul
ANTALYALI07 yazdı:evet nihat abi,liman kaydı(özel tekne belgesi )varsa,kullanmak için adb ye ihtiyaç yok..
yanlız bu sadece motor gücü 10hp ye kadar olanlarda geçerli,10 hp yi geçerse adb isteniyor..ayrıca 4 metreye kadar şişme bot türündekiler ise hiçbir belge istenmeksizin kullanılabiliyor..motoru olmamak şartıyla..motoru varsa onuda kayıt ettirmek(özel tekne belgesi )gerekiyor..
Aytekin sana katılıyorum, bana da aynı şekilde bildirildi.Amatörler için 9.9 HP.motora kadar olanlara ÖTB şart,ADB gerekmiyor.Tabi ki bayrak,yangın söndürücü,can yeleği(-teknedeki her kişi için-),can simidi yanında olmak kaydıyla..
Bul
Arkadaşlar heryerde ayrı kurallarmı uygulanıyor bilemiyorum, ben Tarım İl Müdürlüğünden AMATÖR BALIKÇI BELGESİ alıyorum, 2 yıl geçerli sorulduğunda da bu belgeyi gösteriyorum.
Benim Amatör Denizci Belgem de var ancak yukarıda bahsettiğim belge yeterli oldu.
Bildiğim kadarıylada 9.9 ve daha aşağısındaki motorlu teknelerde sıkıntı yok, ancak daha detaylı bilgiye sahip olanlar varsa lütfen bildirsin.
Cezalar çok ağır...
Düğümünüz sağlam, iğneniz keskin olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski Foça'da keyifçilere ve oltacılara tekne turları.. ozanalbayrak 0 1,217 02-09-2012, 01:07
Son Yorum: ozanalbayrak
  oltacılara müjde okay 13 3,452 27-12-2007, 19:11
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi