25-02-2009, 19:49
Tarık abi aramıza hoşgeldin
kum midyesinin tarifini kullanacağım
teşekkürler

kum midyesi
|
25-02-2009, 19:49
Tarık abi aramıza hoşgeldin
![]() ![]()
26-02-2009, 01:10
mariner8 yazdı:Tarık abi aramıza hoşgeldin Sevgili Mehmet, aramizdaki fazla bir yas farki yok, sen de uygun görürsen bana sadece ismimle hitap etmeni önermek istiyorum. Böylece, artik yasamin sonbahar dönemine yaklastigim da ortaya cikmamis olur. Daha önceki mesajimda belirttigim gibi son bes yildir senelik tatilimin bir bölümünü Yunanistan'da, Pilion yarimadasinin batisindaki Afissos köyünde gecirdim. Köy halki, Almanya'dan gelen balik ve balikcilik delisi bu garip Türk'ü gercekten benimsedi. Gelecek secimlerde aday olsan köy muhtari bile secilebilirsin diye takiliyorlar. Ancak son senelerde asiri avlanma yüzünden Pagassitikos Körfezi'nde adam gibi balik kalmadi. Yine de madya kullanarak kiyidan kiloya yakin cipralar yakalanabiliyor. Canli yemle levrek de alinabiliyor, tabii ugrasmak kaydiyla. Üc sene önce canli isparozla 4 kilonun üzerinde bir levrek yakaladim. Belki sans, belki cok ugrasmanin sonucu, ama daha sonraki senelerde de kiloluk birkac tane levrek alabildim. Simdi tam olarak adini tam hatirlayamadigim, ama kancaya bir igne yardimiyla tam olarak takilan serce parmagi kalinliginda, acik kahverengi, enine cizgili bir kurt da cok iyi is yapiyordu iri cipralara ve levrege yem olarak. Yanilmiyorsam adi "stilos" gibi bir seydi. Bilmem sizin oralarda da kullaniliyor mu bu yem. Nasil cikarildigini bilmiyorum, sadece yemciden aldim cünkü. Bu yemi biliyorsan ve ayrintili bilgi verebilirsen sevinirim. Sen Yunanistan'in hangi bölgesindesin? Bakarsin bir dahaki seyahatimde bir firsat yaratip aci bir kahveni icmeye gelirim. Berlin'den sevgiler.
26-02-2009, 01:29
Tarık abiciğim, yuvanıza hoşgeldiniz. tarifinize teşekkür ederek, paylaşımların sadece hatıralarda kalmaması (bizlerlede paylaşabilirsen) dileklerimle, saygılar.
26-02-2009, 01:49
tarif veren herkesin ellerine saglık,mehmet agbi artık senin orada toplanırsak bir sene önceden hazırlık yaparsın,ayıklamsı anca biter.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
26-02-2009, 01:57
Ahtapot yazdı:Sevgili Mehmet, tarık abi eminim çok güzel paylaşımlaranıda yorum yazacağız.cidden anlatım çok güzel raporlar kim bilir nasıl olur.bu zamana kadar niye üye olmadınki sayın abim bizleri hoş sohbetinden mahrum bıraktın tekrar hoş geldin ![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
26-02-2009, 11:53
Tarık bey kum midyesi tarifiniz için teşekkürler,aramıza yeniden hoşgeldiniz
![]() ![]()
Bornova - izmir
26-02-2009, 16:51
Lapsetur yazdı:Adı üstünde kum midyesi az biraz kumlu olur.teşekkür ederim çok güzel tarif herkese afiyet olsun
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
![]() İSTAVRİTCİ
26-02-2009, 16:59
Ahtapot yazdı:Sevgili Mehmet,tarık bey ellerine sağlık yemeden kokusunu duyar oldum sağolasın
![]() İSTAVRİTCİ
26-02-2009, 17:05
tarık bey aramıza hoş geldiniz
![]()
![]() İSTAVRİTCİ
26-02-2009, 17:11
aahmet yazdı:tarif veren herkesin ellerine saglık,mehmet agbi artık senin orada toplanırsak bir sene önceden hazırlık yaparsın,ayıklamsı anca biter.ahmetciğim karadenizde midye bol biri olmassa diğeri olur sen canını sıkma ![]()
![]() İSTAVRİTCİ |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|