Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
barış bu işi bilmekle ne alakası olabilirki ben şunu bilirim balık orada 3-5 gün geçirmişse ona yeterli demir pislik vs bulaşmış etine geçmiştir bu devletin birimi bir yasak koymuşsa bir bildiği var kardeşim.
siz siz olun o balıkları ve yaşadıkları suları tahlil ettirin bu kadar basitmi insan hayatı yaww.
sen ne oldugunu bilmeden riske atıyormusun kendini ve aileni

kimse bişey demez sana sen bizim dostumuzsun senin ve herkesin iyiliği için ugraşıyoruz sen ne kadar temiz desende suyun berraklıgı temiz oldugunu kanıtlamaz tahlil lazım sonuç lazım.
inşallah birileri tahlil yapar ve sonuçlarını yayınlar ve temiz çıkarda sizlerde rahat rahat balık tutar ve yersiniz.bunu canı gönülden istiyorum.
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
bucalı yazdı:balıkçılıktan anlayan nasılda biliyor sağol Kamil abi.. amatör balıkçıların %90 ı bilmiyor bu durumları..biz yatak balık deriz körfezden çıkmayan 4 mevsim burada yaşayan(kefal, sarpa vs)..bizim tuttuğumuz balıklar sadece yaz sezonu körfeze giren balıklar(granyoz,çupra ve levrek). ayrıca tarım ve köy işleri bakanlığından en az 10 kişi var körfezde tanıdığım avlanan balıkçı..ege üniversitesi su ürünlerinden arkadaşım var suda sorun yok tertemiz artık diyor..
sadece ilgililerin yasağı kalırması gerekli...
Sevgili Barış merhaba,
Senin balık yakalamaktan anladığını yakaladığın balıklardan gayet iyi biliyoruz. Ve ben de dahil hepimiz balık yakalama ustalığını övdük.Ama sanırım benim bu konudaki yazımı okumadın. İnanıyorum ki okursan ne demek istediğimi de anlayacaksın. Çünkü konu balıkçılıktan anlama meselesi değil. Burada konu uzmanların da belirttiği gibi;
İYİLEŞME TRENDİ YAKALANDI
Prof. Dr. Cihangir, Büyük Kanal Projesi’nin devreye girmesini takip eden yılarda İzmir Körfezi’nde çok ciddi bir iyileşme trendi yakalandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“İzmir körfezi 60 yıl kirletildi. Geçirdiği rahatsızlık çok ciddi. Kalp ameliyatı olmuş bir hastayı 100 metre yarışında koşturamazsınız. Ama İzmir halkı bunu bekliyor; körfezin hemen iyileşmesini, denize girmeyi ve tuttuğu balıkları yemeyi istiyor.
Denizin temizlenme süreci, uzun bir süreçtir. Evet çok ciddi iyileşme var. Yaptığımız deniz suyu tahlilleri yani bilimsel veriler de körfezdeki iyileşmeyi doğruluyor. Oksijen oranı arttı, koli basili oranı sıfır.
Biz, körfeze kirlilik akışı durdurulduktan sonra dip çamurundaki temizlenme süresini 10 yıl olarak öngörüyorduk. Ancak bu 10 yıl da, 30 yıl da olabilir.
Bu nedenle şimdilik iç körfezde denize girmenin ve tutulan balığı yemenin sağlık riski taşıdığını söylüyoruz. İç körfezden avlanan balığa ilişkin yenir-yenmez tartışması anlamsız. Çünkü tutulan her balık tahlil edilmiyor. Örneğin dipte beslenen çipura ve barbun ile kısmen de kefal balıklarının yenmesi doğru değil, sağlık için tehdit oluşturabilir. Ama dipte beslenmeyen hamsi ve sardalye için aynı şey geçerli değil.”
Farklı söylemler mevcut. Ama bizim açımızdan da işin aslı diğer yazımda da belirttiğim gibi;
Bu konudaki yasaklar hepimizin sağlığını düşünerek konulmuş kurallardır. Site ve bilinçli amatör balıkçılar olarak önceliğimiz tebliğe uygun ve geçerli avlar yapmak. Şu an için körfezin bugünkü son durumunu ilgili mercilerden sorgulamak ise en doğal hakkımız. Kanuni(2/2 nolu tebliğ) bir yasak varken Prof.Dr.Cihangir’in de dediği gibi “İç körfezden avlanan balığa ilişkin yenir-yenmez tartışması anlamsız.” . Bu yasak olduğu sürece “hayır bence yok” demek ne kadar doğru, bu yorumu sana bırakıyorum. Ayrıca yanında av yapan işin uzmanı tarım ve köy işleri bakanlığından en az 10 kişi+ su ürünlerinden arkadaşına keşke bu durumu dile getirseydin; Son durum tahlilleri nedir? Tebliğde yasak eğer sakıncası yoksa neden kanuni olarak kaldırılmıyor? Yoksa yetkili olarak onlar da kanunsuz bir iş yapmış oluyorlar.
Selamlarımla…
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 6,094
Konuları: 112
ya arkadaşlar tamam misafir balık diyorum ama oraya gelen misafirler ne yer ne içer herhalde aç gezmezler oranın yerleşik balıklardan edilen ikramı geri çevirmezler yiyipde sindirimden sonra onlarda bişiler kalıcı oluyordur mutlaka

bu yüzdende ben önce sağlık diyorum çünkü onlardanda bizler mutlaka bişiler alacağız ve bizdede kalıcı olacak bu yüzdende ben kısaca hayır almayayım

derim
GEZGİNCİİİİ EMMİ
06-FB-58
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
LeVrEkCi yazdı:barış bu işi bilmekle ne alakası olabilirki ben şunu bilirim balık orada 3-5 gün geçirmişse ona yeterli demir pislik vs bulaşmış etine geçmiştir bu devletin birimi bir yasak koymuşsa bir bildiği var kardeşim.
siz siz olun o balıkları ve yaşadıkları suları tahlil ettirin bu kadar basitmi insan hayatı yaww.
sen ne oldugunu bilmeden riske atıyormusun kendini ve aileni
kimse bişey demez sana sen bizim dostumuzsun senin ve herkesin iyiliği için ugraşıyoruz sen ne kadar temiz desende suyun berraklıgı temiz oldugunu kanıtlamaz tahlil lazım sonuç lazım.
inşallah birileri tahlil yapar ve sonuçlarını yayınlar ve temiz çıkarda sizlerde rahat rahat balık tutar ve yersiniz.bunu canı gönülden istiyorum.
eyvallah Nihat abim sağol ama senin ve Bahadır abinin bilmediği çok şey özelden ikinizede atıcağım mesaj birazdan.
İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır.....deniyor peki neden bu alan yasak bunu araştıran var mı araştıran varsa geçerli neden mi? iskelenin solu serbest sağı yasak nasıl oluyor bu iş. bu bölge ne zaman yasaklandı amatör balıkçılığa bunu araştıran var mı? körfeze kaç yıldır lağımlar akmıyor ? lağımlar akarken bu yasak yoktuyda neden son 3 yıl içinde bu yasak koyuldu bunu düşünen oldu mu? İzmirde mendirek denilen yerde sabah suyunda adam başı 30-40 kilo çupra tutulduğunu bilen var mı? bu çupraları tutanlar kim bunu bilen var mı?
arkadaşlar ben 3 yıldır avlanıyorum buralarda bende kendi sağlığımı ve ailemin sağlığını tabiyki düşünüyorum.ben bu konuların hepsini araştırdım neler var altında neler..kafasını kimse yormasın kimse mail atmayla falan uğraşmasın..bu bölgede balık yakalamak serbest bırakılmaz çünkü mendirekte günde 100 lerce kilo çupra tutuluyor..Bahadır abi senin bazı şeyleri duymuş olman lazımdı..Hadi Nihat abi uzak buraya bilmez etmez..
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 875
Konuları: 33
barış şunları banada özelde şu mesajları atsana
kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ
16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
bir sonuç gelmedi
ERTÜRK ÇELİKKALELİ
16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
b.kral yazdı:bir sonuç gelmedi
daha çok beklersin...
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
kimseye bir geri dönüş yapılmadı heralde

ertürk abi sen belediyeden yardım isteyecektin birşeyler çıktımı ?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
derin mevzular var murat
ERTÜRK ÇELİKKALELİ
16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
dahala bir sonuca varamadık hangi yoldan gidecez bilemiyorum
ERTÜRK ÇELİKKALELİ