Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oltacılara ceza
Metin Bey,farklı yerlerde farklı uygulamalar yapıldığını zannetmiyorum.Amatör Balıkçı Belgesi ayrı şey,ister kıyıdan ister tekneden olsun;deniz ve tatlı suda avlanan her amatör için gerekli bir belge bu.
Burada bahsettiğimiz tekne olayı. Yani amatör de olsanız teknenizin liman kaydı olması gerekiyor.Yani Özel Tekne Belgesi (ÖTB) almanız gerekiyor.Bu da üzerinde 9.9 a kadar motor olan tekneler için.Daha büyükleri için Amatör Denizci Belgesi gerekiyor (ADB) o da sizde varmış.
Yukarıdaki mesajlara bakarsanız 2009 martına kadar süre verildiği anlaşılıyor.Şimdilik sizin amatör balıkçı belgesi ile idare ediyorum demeniz belki de şimdilik denetimin sıkı olmadığından olabilir diye düşünüyorum.
Ayrıca belgelerinizi tamamlasanız dahi teknenizde mutlaka bulundurmak zorunda olduğunuz techizat ta yukarıda sıralanmış.
Şimdilik bildiklerim bunlar,ben tekne ve motorumun faturaları olmadığından Balıkçılar Koop.ve muhtarlıktan sahiplik belgesi çıkarttım.Teknemin uygun yerine ''BL.YALOVA'' şeklinde uygun boyutta yazıyı yazdım,yangın söndürücü,can yeleği ve can simidine ait sertifika kağıtlarıyla birlikte teknemin yandan ve karşıdan çekilmiş iki fotosuyla Liman Md.lüğüne müracaatım gerekiyor şimdi.Kooperatiften yapmam gerekenin bunlar olduğu bildirildi..
Bul
Nihat teknende motor varsa mehmet abinin tum dedikleri dogru.TC denizcilik müsteşarlığından verilen özel tekne belgesi isteniyor.Ayrıca adb veya miço belgesi zaten yeterli oluyor.Teknede bulundurulması gerekenleri saymıyorum mehmet ebinin tüm yazdıkları doğru
ÇARŞI TROLE VE KÜÇÜK BALIĞI SALMAYANA KARŞI
Bul
bugün sabah saat 6 da sahil güvenlik botu 2 kişiyi takmış önüne uzaktan kaptırmış geliyormuş adamlar kıyıya çıkıp kaçmışbende 7 gibi meradaydım komşum anlattı sonra sahil güvenlik bugün 4-5 kere daha geldi sanıyorum hırsızlık olayı vardı.
bizlere bişey sormadı direk olayla ilgilendi.
ilk fırsatta tekne kullanmakiçin gerekli belgeleri alacağım ama bizim burası için değil istanbul ve diğer yerler için bulunmasında fayda var.
Bul
LeVrEkCi yazdı:bugün sabah saat 6 da sahil güvenlik botu 2 kişiyi takmış önüne uzaktan kaptırmış geliyormuş adamlar kıyıya çıkıp kaçmışbende 7 gibi meradaydım komşum anlattı sonra sahil güvenlik bugün 4-5 kere daha geldi sanıyorum hırsızlık olayı vardı.
bizlere bişey sormadı direk olayla ilgilendi.
ilk fırsatta tekne kullanmakiçin gerekli belgeleri alacağım ama bizim burası için değil istanbul ve diğer yerler için bulunmasında fayda var.
aman nihat dikkat et bir darbe yedik ikincisine fırsat vermeBobo
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
bence çok güzel bi uygulama kesiceksin cezayı paşa paşa herkes kurallara uyacak tekne işi şakaya gelmez en azından zor duruma düşmeden önlemini alıyosun zorlada olsa
Bul
her yanımız belge oldu valla bu tüm belgeleri bir nüfus cüzdanında dijital ortamda birleştirselerde kurtulsak tek kart yani ehliyet diploma kredi kartı vs vs
Bul
Valla herkes dİkkat etmelİ ben aldim sari belgeyİ herkesde alsin derİm.
Bul
H.A.R.U.N yazdı:her yanımız belge oldu valla bu tüm belgeleri bir nüfus cüzdanında dijital ortamda birleştirselerde kurtulsak tek kart yani ehliyet diploma kredi kartı vs vs

valla abi çok haklısın ehliyet gibi dijital bi belge yapsalar herkes rahatlasa aslında o dedigin şey burdanda yapılır.Yazalım buraya bi otomatik dilekçe tıklayan yollasın ilgili yere eminim dikkate alırlar...
Bul
bende aldım sarı belgeyi ama fırsat bulup tekne ile çıkamıyoruz Smile
ama antalya için tekne çıkacaklar (ticari balıkcı teknesi)sarı belge olmadan asla çıkmasınlar,zaten limanda tekneci önce belgen varmı diye soruyor,çünkü cezalar hem şahsa hemde tekneciye ayrı ayrı kesiliyor..tekne sahipleride bu belge olmadan balığa çıkarmıyorlar..yanlız ticari teknelerde av yapmak için isteniyor,özel tekneler için bu geçerli değil,biz botla avlanırken sahil güvenlik yanımızdan geçti gitti,hiçbir şey sormadı ama ticari balıkcı teknelerine göz açtırmıyorlar..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eski Foça'da keyifçilere ve oltacılara tekne turları.. ozanalbayrak 0 1,217 02-09-2012, 01:07
Son Yorum: ozanalbayrak
  oltacılara müjde okay 13 3,453 27-12-2007, 19:11
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi