Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut ve çinekop 29 ekim 2008
Avucumuzu yalıcaz bu gecelik Bobo Takımı öğrendim sıra gidip denemeye kaldı Hüseyin'im Smile Uzağa da fırlatabileceğime göre acilen mera bulmam lazım Wink Sen de olsan o gazla boğazın karşını bulurum herhalde Hehe O kadar atmamayım da yarısına atayım bari Happy
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
bereketli olsun harun azmin yine zaferle sonuçlanmış tebrikler afiyet olsun rastgele.
balığa hasret yaşamak zor
Bul
thunderbolt yazdı:Avucumuzu yalıcaz bu gecelik Bobo Takımı öğrendim sıra gidip denemeye kaldı Hüseyin'im Smile Uzağa da fırlatabileceğime göre acilen mera bulmam lazım Wink Sen de olsan o gazla boğazın karşını bulurum herhalde Hehe O kadar atmamayım da yarısına atayım bari Happy

biraz yavaş at nedim im balıklar kıyıda hehehehehehehehheHappy
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
beyazzenci yazdı:abi tebrikler güzel av yapmışsın. kurşunu ve rapalayı ne şekilde bağlıyorsun? sıralaması, aralarındai mesafe ve at çek sırasında nelere dikkat ediyorsun? benim çok zorlandığım bir konu. aydınlatırsan sevinirim...

Bilgin rapalaya bağlanan kısmını Ozan resimli anlarmış kurşun ve rapalanın bağlandığı bedenin diğer ucu bildiğimiz klips düğümü kurşuna bağlanan ip veya misinayı tek kat bağlamak gerekli
klips ve fırdöndülerde aşırı büyüklüklerden ve aşırı küçüklüklerden kaçınılmalı
Ben genelde 150 gr kurşun kullanıyorum boğaz akıntıları olduğu için yeri geldiğinde 200 gr kullandığımda oldu
At çek esnasında
1-Atışa başlamaktan başlıyim rapalayı ayağımızın 2 karış yanına koyuyoruz yere koyduğumuz yere dikkat ediyoruz iğnelerin takılacağı taş beton vs olmamalı kamış boyunun 4te 1 i kadar kurşunu aşağı salıyoruz atış pozisyonu alıyoruz makinenin telini açıp parmağımızla misinayı yokluyoruzki kamışın ucuna misina sarılmışmı sarılmamışmı sarılmamıişsa herşey yolunda önümüze arkamıza bakıp bir mani yoksa var gücümüzle atıyoruz
2- genelde herkez rapalada orta iğneyi çıkartır ben çıkartmam bana artılarıda oluyor eksileride önce artılarını söyliyeyim bazen balık ortadan dalıyor bazen arka iğneden yakalandığı halde birde orta iğneye gelirken veya çırpınırken takılıyorki bu sağlam dikiş oluyor

Eksileri ise atış esnasında orta iğne misinayı yakalıyor ve biz bunu göremiyoruz nezamanki takımı karaya çektiğimizde bakmışızki rapala nafile yüzmüş yani hiç bir görev yapmamış bu durumun oluşma ihtimali % 60 rüzgarında çok etkisi var eğer yüzüne doğru bir rüzgarsa rapalanın iş görmez vaziyette dolaşık gelmesi %60-70
rüzgar arkadan ve yandan geliyorsa karışma ihtimali %10 gibi

Atışta Önemli noktalar atışı mümkün olduğu kadar kurşuna yarıçap çizdirecek şekilde atmamız gerekirki arkadan ve yandan gelen rüzgarlarda rapala makaradan gelen misinadan rüzgarlar vasıtasıyla ayrılsın
Atış yaptığımızda kurşunu iyi takip ediyoruz havadaki misinanın çizdiği boşluğuda hesap ederek kurşun suya düşmeden misinayı elle tutup kurşunun geri rapalanın ileri düşmesini sağlıyoruzki bu rapalanın arap saçı gelmesini büyük ölçüde engelleyecektir

Kurşunumuzda suyla buluştuktan sonra makinedeki misinayı elimizle kontrollü bir şekilde salıyoruz (derin yerler için geçerli)
4 türlü derinlikte balığı arıyoruz
- Kurşuna dip yaptırıp aksiyonlı bir şekilde makineye sarım yapıyoruz
-Kurşun suya değer değmez makinayı kapatıp sarıma başlıyoruz.
-Kurşun orta suyu bulunca sarım yapıyoruz
-Kurşuna dip yaptırdıktan sonra atılan mesafenin yarısına kadar sarım yapıp duruyoruz ve makinanın telini açıp tekrar dip yapıyoruz ve tekrar sarıma devam ediyoruz

Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Bul
Palamutlar hızlı kaçıyor Arabım , başka çarem yok Happy
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
thunderbolt yazdı:Palamutlar hızlı kaçıyor Arabım , başka çarem yok Happy
Salla Nedim birşey olmaz gelirsem birgün karşı kaleyede ben geçerim palamutları kaçırmayalım dimi Smile
Bul
Karşılıklı tandem çalışıp toplarız boğazın palamutlarını Siyirdim Aman dikkat et , benim kadar çok atarsan kurşun kafama filan gelir Happy
Bul
Bu arada gelirsen mutlaka haberim olsun Wink
Bul
Maşallah,azminAlkislanır Harunum inşallah daha büyüklerine bollarına bereketli afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul
Çok güzel av olmuş ,ellerinize sağlık.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  14.11.2016 sarikanat cinekop avı BALIK and OZAN 17 1,870 29-12-2016, 16:32
Son Yorum: ufuktan26
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,791 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,051 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  17\11\2014 Levrekci palamut avı LeVrEkCi 19 3,376 04-12-2014, 00:40
Son Yorum: bucalıfikret
  çinekop ve lüfer... serdal76 3 1,122 27-11-2014, 23:55
Son Yorum: bucalıfikret
  LEVREKÇİ&BALIK and OZAN(20-23 EKİM 2014) BALIK and OZAN 25 4,711 01-11-2014, 15:36
Son Yorum: doktor
  palamut bereketi 23/11/2012 makineci 17 3,139 30-11-2012, 22:49
Son Yorum: ssevdim
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,434 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  18 Ekim Avcılar rusan 19 3,058 23-10-2012, 08:35
Son Yorum: mariner8
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,722 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi