beyazzenci yazdı:abi tebrikler güzel av yapmışsın. kurşunu ve rapalayı ne şekilde bağlıyorsun? sıralaması, aralarındai mesafe ve at çek sırasında nelere dikkat ediyorsun? benim çok zorlandığım bir konu. aydınlatırsan sevinirim...
Bilgin rapalaya bağlanan kısmını Ozan resimli anlarmış kurşun ve rapalanın bağlandığı bedenin diğer ucu bildiğimiz klips düğümü kurşuna bağlanan ip veya misinayı tek kat bağlamak gerekli
klips ve fırdöndülerde aşırı büyüklüklerden ve aşırı küçüklüklerden kaçınılmalı
Ben genelde 150 gr kurşun kullanıyorum boğaz akıntıları olduğu için yeri geldiğinde 200 gr kullandığımda oldu
At çek esnasında
1-Atışa başlamaktan başlıyim rapalayı ayağımızın 2 karış yanına koyuyoruz yere koyduğumuz yere dikkat ediyoruz iğnelerin takılacağı taş beton vs olmamalı kamış boyunun 4te 1 i kadar kurşunu aşağı salıyoruz atış pozisyonu alıyoruz makinenin telini açıp parmağımızla misinayı yokluyoruzki kamışın ucuna misina sarılmışmı sarılmamışmı sarılmamıişsa herşey yolunda önümüze arkamıza bakıp bir mani yoksa var gücümüzle atıyoruz
2- genelde herkez rapalada orta iğneyi çıkartır ben çıkartmam bana artılarıda oluyor eksileride önce artılarını söyliyeyim bazen balık ortadan dalıyor bazen arka iğneden yakalandığı halde birde orta iğneye gelirken veya çırpınırken takılıyorki bu sağlam dikiş oluyor
Eksileri ise atış esnasında orta iğne misinayı yakalıyor ve biz bunu göremiyoruz nezamanki takımı karaya çektiğimizde bakmışızki rapala nafile yüzmüş yani hiç bir görev yapmamış bu durumun oluşma ihtimali % 60 rüzgarında çok etkisi var eğer yüzüne doğru bir rüzgarsa rapalanın iş görmez vaziyette dolaşık gelmesi %60-70
rüzgar arkadan ve yandan geliyorsa karışma ihtimali %10 gibi
Atışta Önemli noktalar atışı mümkün olduğu kadar kurşuna yarıçap çizdirecek şekilde atmamız gerekirki arkadan ve yandan gelen rüzgarlarda rapala makaradan gelen misinadan rüzgarlar vasıtasıyla ayrılsın
Atış yaptığımızda kurşunu iyi takip ediyoruz havadaki misinanın çizdiği boşluğuda hesap ederek kurşun suya düşmeden misinayı elle tutup kurşunun geri rapalanın ileri düşmesini sağlıyoruzki bu rapalanın arap saçı gelmesini büyük ölçüde engelleyecektir
Kurşunumuzda suyla buluştuktan sonra makinedeki misinayı elimizle kontrollü bir şekilde salıyoruz (derin yerler için geçerli)
4 türlü derinlikte balığı arıyoruz
- Kurşuna dip yaptırıp aksiyonlı bir şekilde makineye sarım yapıyoruz
-Kurşun suya değer değmez makinayı kapatıp sarıma başlıyoruz.
-Kurşun orta suyu bulunca sarım yapıyoruz
-Kurşuna dip yaptırdıktan sonra atılan mesafenin yarısına kadar sarım yapıp duruyoruz ve makinanın telini açıp tekrar dip yapıyoruz ve tekrar sarıma devam ediyoruz
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.