Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
madımak(madımalak)yemeği
#11
Ahh ahh anacığım yapıyor bundan.Gerçekden güzel yemek.Bizim hanım yeni yetme olduığu için bu tarz temeklerden hiç anlamıyor SiyirdimSiyirdim
Bul
Cevapla
#12
Madımak sivaslılar iyi bilir. Heryıl toplardık ve yemeği yapılır içinede pastırma atacaksın sarımsaklı yoğurtla iyi gider.Birgün bir köye gittim.Köyün heryeri madımak aynı yonca tarlası gibi vatandaşa sordum kayseri il sınırları içinde bir yer otu tanımıyorlar.Biz İnekleri,koyunları,tavukları yayıyoruz (yediriyoruz) dediler.Bende izin istedim, biraz toplayabilirmiyiz dedim.Tabiki dediler köylülerden 3 çuval elime geçirdim.Tıka basa doldurdum.3 kişiydik adam başı bir çuval attık taksiye getirdik.Nane gibi kuruttuk yemeğini yaptık şuanda sivasta olmadığım için bende özledim.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Cevapla
#13
zaten anlamayan ot değilmi deyip geçiyor.bana etmi ot mu deseler.madımak derim.onun yeri bilen için her zaman ayrıdır.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Cevapla
#14
görünce semiz otu diyesim geldi.. Gulumse
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Bul
Cevapla
#15
Erzurum'da iken çok toplardım. Güzel yemeği olur. Çiğ'de tüketilir.

Ayrıca semizotu'ndan da güzel yemek olur aynı madımak gibi..
Bul
Cevapla
#16
SerenaY66 yazdı:murat abi görüntüler bizim yozgatlı arkadaşın sitesinden alıntıdır.ben ayda 2-3 defa madımak yerim.ama resim çekmek hiç aklıma gelmedi.annemin yaptığı madımakta bundan aşağı kalmaz yani.teşekkürler.
İlker ne diyeyim. ben teyze yaptı sende resimleri çektin zannettim. neredeyse 3-5 kilo alıp Ankaraya yola çıkacaktım.
Bul
Cevapla
#17
Köksal yazdı:Madımak sivaslılar iyi bilir. Heryıl toplardık ve yemeği yapılır içinede pastırma atacaksın sarımsaklı yoğurtla iyi gider.Birgün bir köye gittim.Köyün heryeri madımak aynı yonca tarlası gibi vatandaşa sordum kayseri il sınırları içinde bir yer otu tanımıyorlar.Biz İnekleri,koyunları,tavukları yayıyoruz (yediriyoruz) dediler.Bende izin istedim, biraz toplayabilirmiyiz dedim.Tabiki dediler köylülerden 3 çuval elime geçirdim.Tıka basa doldurdum.3 kişiydik adam başı bir çuval attık taksiye getirdik.Nane gibi kuruttuk yemeğini yaptık şuanda sivasta olmadığım için bende özledim.
Kurusunu hiç görmedim, baharat niyetinemi kullanılıyor acaba.
Bul
Cevapla
#18
murkican yazdı:Kurusunu hiç görmedim, baharat niyetinemi kullanılıyor acaba.

Abi madımak otunu kurutuyorlar tekrar aynı yemekten yapma imkanı oluyor.Saklama kaplarında muhafaza edilip kış aylarındada aynı yemekten yapılıyor.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Cevapla
#19
bende ilk defa kurutulduğunu duydum.
evet pastırma katılırsa daha bi lezzeti artar.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
Cevapla
#20
ben onu bunu bilmem bizim kara lahana(gara pancar) onlara beş çeker sarması.çorbası.turşusu.diblesi. kapaması vs saymakla bitmez.amma madımak olsa yenmezmi valla hiç afvedilmez ağzımın suyu aktı ben yarım ekmek almaya gidiyorumSmileBobo
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi