şubat ayı ayın avcısı oylamasına katılmak isteyenler lütfen raporlarının bir kopyasınıda buraya eklesinler.
şubat son gün akşamına kadar gelen raporlar sonucunda 3 mart akşamına kadar oylama yapılacak ve 1. olan kişi 1 ay boyunca vip üyemiz olacaktır.
raporunu buraya eklemeyenlerin raporları oylamaya girmeyecektir.
gurup halinde raporu olanlar ya 1 kişi gönderip o katılsın yada herkes tuttugu balıkları ayrı ayrı göndererek katılsın.
not:oylamaya aynı bilgisayardan tek oy ile katılınmalıdır aksi durumda kullanılan oy iptal edilecektir. rastgele
Bugün 06.30 gibi boğazdaydım. İlk olarak rapala denedim fakat sonuç alamadım. Daha sonra istavrit çaparimi taktım. istavritte saat 08.00 a kadar oldukça seyrekti. Daha sonra güneşin kendini göstermesiyle istavritte başladı. Yanlız işin garip yanı balık açıkta olması gerekirken yakınlardan geliyordu. Hemde iri iri. Bu işte bir gariplik vardı. Tekrar rapalamı taktım ve yolladım açığa. Birkaç kere denemeden sonra bir çinekopu kandırabildim. Sonra tekrar yarım saat boşa atıp çektikten sonra tekrar çapariye döndüm ve 2 kg. kadar istavrit tuttum öğlene kadar. Öğlen bukadar istavrit yeter diyip kalabalıktan biraz ayrılıp yemli çinekopa döndüm. Bu andan itibaren işler değişti.
19 yıllık amatör balıkçılık geçmişimde bir ilk gerçekleşiyordu. 02 Şubat ve at-çek yemli çinekop....
Daha oltanın boşluğunu almadan çinekop oltanın üzerindeydi. Acaba şansamı diyip tekrar yemleyip yolladım. ve 2 dakika geçmeden balık tekrar üzerinde.
Durum biraz geçte olsa anlaşılmıştı. Sabahtan beri rapala, çapari yemeyen çinekop yemliye anında atlıyordu. Birazdan yanım panayır yerine dönecekti. Hızlı hızlı çalışıp 5 balığı livara yolladım ve tahmin ettiğim gibi oldu. çinekopu görenler yavaş yavaş yanıma gelmeye başladılar. Allahtan gelenler işi bildikleri için pek dolaşma olmadan keyifli avcılık akşama kadar devam etti. Saat 17.00 gibi balık kesti. Akşamada yapar diye tahmin ediyordum ama olmadı. Trafiğe kalmamak için 19.00 a kadar kaldım ve dönüşe geçtim. Çok zevkli, bereketli bir gündü. Balık sanıyorum 1 hafta esen lodosun etkisiyle marmaradan tekrar boğaza girdi. çünkü dünde yemli av vermiş. Livarımda 1.5 kg. istavrit, 23 parça çinekop-sarıkanat vardı. Sarıkanatlar 140 gr. lık has sarıkanat.
Yem: canlı istavrit
140 gr. kurşun
İstavrit çaparisi ve mantarlı çinekop takımı
ÖNEMLİ NOT: BU SENE BU ÇİNEKOP BİTMEZ!!!
RAPOR-2: 04.02.09-BOĞAZİÇİ'NİN ÇİNEKOPLARI-24
Merhaba arkadaşlar
Bu sabah da çinekoplarla bu haftaki yarım kalan hesabımızı görmek için 06.30 da boğazdaydım.
Takımları açtım. Rapalamı taktım ve güneş doğmadan boğaza karşı sıcak çayımı içtim.
Havanın aydınlanmasıyla da rapala atıp çekmeye başladım. Yine geçen günkü gibi rapalaya dokunan olmadı. Bende çaparimi takıp istavritleri üçer beşer tutmaya başladım. Saat 07.30 da geçen günkünün aksine av yerim anında doldu. Hiç sevmememe rağmen kalabalıkta üstüste atışlar yapmaya başladık. Bu şekilde avcılığın tek iyi yanı var. O da zor ava alışıp tecrübe kazanıyorsunuz, düzgün atış yapmak zorunda kalıyorsunuz ve kendinize güveniniz geliyor. İçimden bugün tatsız olacak anlaşıldı diyordum. Birkaç istavrit aldıktan sonra çaparinin altına kuyruk altı çinekop takımını da ekledim, yemini taktım ve yolladım açığa. Dipte çapariyi ufak ufak vurdura vurdura çekerken beklediğim vuruş oldu ve takım ağırlaştı. Çektiğimde istavritlerle beraber bir tanede çinekop yemliye atlamıştı
Bu şekilde hem istavrit hemde çinekopu avlamaya devam ettim. 10 çinekop ve yeteri kadar istavrit alınca, diğer atanlarında yavaş yavaş yemliye dönmesi üzerine bende çapariyi çıkarıp çinekop takımını taktım. Ortalık nispeten biraz sakinleşmişti. Bu şekilde avcılık akşamüzerine kadar sürdü. Ilık ve rüzgarsız bir kış gününde kalabalığı saymazsak çok zevkli ve verimli bir avcılık oldu. Akşam 16.00 gibi istavritlerimin bitmesi üzerine toplandım ve evin yolunu tuttum. Bıraktığımda çinekop hala devam ediyordu. İstavriti bir çapariyle rahatça tutardım ama kararında bırakmak gerekir bazen. Zevkimi aldım ne de olsa.
Takım:
Lineaeffe Extreme Cast Kamış
Shimano Power Aero Spin Power Makine
0.30-0.10 beyaz istavrit çaparisi
0.30 mantarlı çinekop takımı
140 ve 125 gr. kurşun
Yem: İstavrit RAPOR-3: 07.02.09-BOĞAZİÇİ'NİN ÇİNEKOPLARI-25
Merhaba,
Bu sabah arkadaşım 06.30 gibi boğazdaydı. Bende yanına gidip hem biraz boğaz havası alırım hemde birşeyler varsa da olta atarım diye düşünüp 11.00 gibi yanında oldum. 7-8 tane istavrit tutmuştu ve sabahtan beri hiç çinekop tutamamıştı. Bende 1 istavriti kesip çinekopa attım. 5 dakika geçmeden gelen bir vuruşla ilk çinekopumu kovama yolladım. Daha sonra arkadaşım da ilk balığını çekti. Demekki bugün de benim gelmemle balık başlamıştı. Çinekoplarla bu ara aramın iyi olması kendini göstermişti
Akşama kadar tek tük gelen çinekop-sarıkanatlar eşliğinde hem boğaz havası aldık, hemde sohbet muhabbet eşliğinde balığımızı tuttuk.
Saat 17.30 da vuruşların kesilmesi üzerine toplanıp dönüşe geçtik. Bugünkü balık önceki günlere göre seyrekti ama iriceydi. Zevkli bir av gerçekleştirdik.
Takımlar:
140 ve 125 gr. kurşun
Yem: İstavrit RAPOR-4: 11.02.09-BOĞAZİÇİ'NİN ÇİNEKOPLARI-26
Selam,
Sabah yine bu haftaki çinekop avını gerçekleştirmek için 06.45 gibi boğazdaydım. Herzamanki gibi istavrit çaparisini takıp yemlik istavrit aramaya başladım. Bugün istavritte oldukça seyrekti. Zar zor 20 tane istavriti kovaya yollayıp, birazda sabah çinekopunu kaçırıp 08.00 gibi çinekopa atabildim.
Öğlene kadar çok güzel at-çek şeklinde balık yaptı.
Öğleden sonra balık seyrekleşti. 16.30 a kadar 5-6 tane daha alıp, yemimi bitirip dönüşe geçtim. Yine boğaz yeteri kadar balığımızı verdi. Bu zamanda bu balığı bulduğumuza şükür ediyoruz. Bugünkü balıkların çoğu kabaçinekop ve sarıkanattı.
Takımlar:
150 ve 125 gr. kurşun
Yem: İstavrit RAPOR-5: 14.02.09-SEVGİLİLERİMİZLE BULUŞTUK-27
Selam,
14 Şubat Sevgililer Günü.
Bizde arkadaşımla beraber yağmur,çamur, soğuk demeden sabah erkenden sevgililerimizle boğazda buluşmak için yollara düştük.
Onlarda bizleri bekletmeden zamanında geldiler.
Sabah istavrit yine oldukça seyrekti. Fakat busefer temkinliydik. Dün balıkçıdan yarım kg. istavrit alıp yaprak kesip tuzlamıştım. Sabah ta onları yem olarak kullandık. Suda yem olmadığı için tuzlanmış istavritlerde gayet iyi iş gördü. Öğlen 12 ye kadar bu yemleri kullanarak çok güzel sarıkanatlar tuttuk.
Öğlen yem bitince çaparilerimizi taktık ve 15 tane istavriti kovaya yollayıp tekrar çinekopa döndük. Yağmur, rüzgar ve soğukta uzun zamandır avlanmadığımız zorlu şartlarda gerçek bir çinekop avı gerçekleştirdik. Balıklarda bu kötü havada oldukça iriydiler. Akşama kadar at-çek çok güzel balık yaptı. Ortam da son derece rahattı ve arkadaşımla beraber zevkle avlandık.
2 tanede gayet iri lüfer olmaya yüz tutmuş 170 gr.lık sarıkanatlardan geldi.
Bir ara ağır ağır oltamı sararken takım birden ağırlaştı ve hiç tahmin etmediğim bir çingene palamutu suda belirdi ve kovaya yollandı.
Akşam 17.00 da toplanıp yavaş yavaş dönüşe geçtik. Çok bereketli ve zevkli bir av günüydü. Bende 36 parça sarıkanat, 1 çingene palamutu; arkadaşımda ise , 27 parça çoğunluğu sarıkanat balık vardı.
Balıklar oldukça açıkdaydı. En az 90 metre atmak gerekiyordu . RAPOR-6: 17.02.09-BOĞAZİÇİ'NİN ÇİNEKOPLARI-28
Selam,
Bu sabah saati 5'e kurup kalkıp havaya baktım. Çok soğuktu fakat kar yağmıyordu. Tamam gidilebilir diyip kahvaltımı edip yola koyuldum. 06.30 da herzamanki yerime yerleştim. O saatlerde boğaz gerçekten çok güzel oluyor. Sessiz bir İstanbul, kuş sesleri, buz gibi ve mis gibi boğaz havası. Etrafta benden başka kimse yok. Termostan çayımı koydum ve bu güzelliği seyrederek içtim zevkle.
Daha sonra istavriti denedim. Yoktu....
Biraz tuzlanmış istavridim vardı. Yemli attım ve 5 dakika geçmeden ilk çinekopumu aldım. Bu soğukta beni yine yanlız bırakmamıştı . Daha sonra hava aydınlandı ve çinekop hazretlerine yem beğendiremez oldum. Yanımda taze istavritle bir arkadaş at-çek balık alıyordu. Bende ise tık yoktu.
İstavrit çaparisini tekrar taktım. Her attığımda zorla birer tane istavriti kovaya yolluyordum. Ancak 1 saatte 20 taneyi tutabildim. Bu sırada bir sarıkanatıda sırtından yakalayıp livara yolladım
20 istavriti bulur bulmaz yemliye döndüm. Tabii çinekop-sarıkanatlarda taze yemi bulunca peş peşe gelmeye başladılar. Akşam 16.30 a kadar bazen yoğun bazen aralıklı balık aldım. Dönüş vaktinin gelmesiyle toplandım ve evin yolunu tuttum. Bugünde zevkli bir av oldu. Bugünde çinekoplar beni yanlız bırakmadı.
Balıklar 100-150 gr. arası kabaçinekop-sarıkanat ağırlıklıydı ve yine oldukça açıktaydı. (100 mt.) 150 gr.lık ağır kurşunla limitleri zorlayınca anında yapışıyordu.
Takımlar:
150 ve 125 gr. kurşun
Yem: İstavrit
nisan-mayıs gibi levrek ve lüferlerle katılacagım inşallahhhh
geçen hafta çok sıkıntılı bir hafta geçirmiştim bu nedenle fırsat buldum ve bugün uzun bir aradan sonra olta atma fırsatı buldum.oltalarım bitmiş çapari hazır kösteklerim vardı hemen bağladım başladım istavrit ,
ilk başladıgımda 6 şar 8 er balık geldi sevindim çok balık olacak dedim ama sonra sanıyorum çinekop girdi ve balık azaldı tek tük çinekop tutanlar oldu bende akşam yemeğini çıkartabildim.hafta sonu fırsat bulursam takımları tamamlayıp yine sahilde olacagım inşallah.balık tutarken çok güzel stres atılıyor insan kafasında sadece tutacagı ve nasıl yiyeceğini düşünüyor
bi ara çapariyi dibe taktım deniz yıldızı geldi kızımla oğlum mest oldular gelen geçen deniz yıldızıyla resim çektirdi eve gelirken itinayla boğazın soguk sularına yani ait olduğu yere gönderildi.
yer:kalender
bucalı yazdı:yav ağam sen balıkların pişmiş halini koymadan yapamıyormusun ya hem bu balıklar yakışmıyor senin adına abicim
yaww ben balıkları pişmemiş düşünemiyorum ne yapiim yakışır barış yakışırrr ben her balığı severim ispariyide istavritide levreğide orkinosuda aynı severim hepsinii kendime yakıştırırım