Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nisan ayı ayın avcısı
76

RAPOR-1 : Boğaziçi'nin Çinekopları-33

Selam,
Puslu, rüzgarlı ve soğuk bir İstanbul sabahında uzun zamandır kafamda olan Galata Köprüsünü denemek için 06.20 de av yerimdeydim. Yer bulamamaktan korkuyordum ama korktuğum olmadı. Haliç tarafı doluydu o saatte ama boğaz tarafında yeteri kadar yer vardı. Herhalde pek balık çıkmıyor diye boş kalmıştı.
Haliç tarafında varsa boğaz tarafındada olur diyerek uygun bir yere yerleştim.
Takımları açtım ve dün alıp yaprak olarak hazırladığım hamsilerle yemleyip yolladım sulara.
5 dakika geçmeden de vuruşlar gelmeye başladı. Bazen istavrit bazen de çinekop geliyordu. Fakat köprünün balıkları boğazdan ciddi olarak ufaktı. En büyük boylar çinekoptu. Gelen yaprak irilerini önce salmayı denedim ama suyun soğukluğundan baygın olarak yüzeyde dolaştıklarından bir martının kapması üzerine üzülerek salmamaya başladım...
Martıların olmadığı zamanlarda ve az yaralanmış 2-3 tanesini çaktırmadan aşağı yolladım. 10-15 sn. sonra dibe inebildiler.
Arada gayet iri eşek istavritleride geliyordu. Bu şekilde öğlen 14.00 a kadar istavrit-çinekop karışık tuttuktan sonra toplanıp evin yolunu tuttum.
Köprü bereketini bugün de esirgemedi.

Takımlar:

Lineaeffe Extreme Cast kamış-Shimano PA Spin Power makine
Mitchell kamış-Daiwa Emblem Z makine
3 ve 2 köstekli 0.26-0.26 mm. Berkley Vanish Fluorocarbon misinadan mantarlı çinekop takımı
6 ve 4 no. Mustad Aberdeen delikli iğne
115 gr. kurşun
Hamsi

RAPOR-2 : 12.04.09-Boğaz Raporum
Merhaba arkadaşlar
Dün gece arkadaşımla Çamlıbahçede hafif takımla eğlencelik gümüş avı için sözleştik. Bende sabah 08.30 da bisikletimle yollara düştüm ve 09.00 da av yerindeydim. Bugünkü hedefimiz kıyıdaki gümüşlerdi.
O yüzden sadece yanıma 3 metrelik Cormoran 10-45 gr. atarlı spin kamışımı aldım. 0.08-0.08 mm. , 14 no beyaz iğneli, beyaz tüylü gümüş çaparisiyle ava başladık. Tek tük gelen gümüşler keyfimizi yerine getirdi. Hafif takımlarla güzel zevk aldık. Daha sonra balığın kesmesi üzerine açıktan istavriti denedik ve birazda istavrit tuttuk. Hava rüzgarın kuvvetli esmesinden ötürü gayet soğuktu ve öğlen 14.30 gibi toplanıp dönüşe geçtik. Deniz yine tavalık balığımızı verdi.
Çaça balığını merak eden arkadaşlar resimde görebilir. Bugün aslında yine bir torba çaça almayı düşünüyordum ama gümüş avımız buna engel oldu. Rumelihisarına gitmeyede üşendim açıkçası .

RAPOR-3 : Boğaziçi'nin Sarıkanatları-34

Selam
Bu sabah yaklaşık 2 hafta ara verdiğim Üsküdar'da rapala ile avlarıma devam etmek için 07.15 'de av yerindeydim. Amacım çıkış balığını yoklamaktı.
Tabii Harun Abi de herzamanki yerinde at-çeke çoktan başlamış ve birisi artık lüfere kaçmak üzere olan 3 parça balığı kovasına yollamıştı.
Bende takımlarımı açtım ve 5 cm.lik siyah sırtlı strike pro rapalamı boğazın serin sularıyla buluşturdum. İlk birkaç atış boş geçti. Balık ta seyrekti . At-çeke devam ederken kamışın aniden ağırlaşmasıyla adrenalin tavan yaptı. İşte rapala ile avın en zevkli anı bu arkadaşlar. Yavaş yavaş sardım ve ilk balığımı kovama yolladım. İkinci balığında gelmesi gecikmedi. Daha sonra bekleme faslına geçtik. Bir ara zarganaların hemen önümüzden duvar dibinden toplu geçiş törenini izledik. Sonra onlar gitti çaçalar geldi.
Öğlene doğru hafiften karayel kendini göstermeye başladı. Korktuğum başıma gelmişti.
Öğlen 15.30 a kadar aralıklı olarak at-çek yaptım ve 2 balığı daha kovama yolladım. Toplamda 4 parça kabaçinekop-sarıkanat arası balıkla evin yolunu tuttum.

Takımlar:
Lineaeffe Extreme Cast 4.40 kamış
Shimano Spin Power makine
Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina
150 gr. kurşun
Strike Pro 5 cm. siyah sırtlı rapala

RAPOR-4 : Boğaziçi'nin Sarıkanatları-35

Selam,
Bugün planda gece zargana avı vardı fakat gelen haber üzerine hemen toparlanıp yanıma rapalalarımı, ağır kurşunlarımı ve yemli takımlarıda alıp 16.00 da boğazda oldum.
Fakat gittiğimde ne yemli nede rapala atan vardı. Sular coşmuş dere gibi akıyordu. Tabii biraz canım sıkıldı bunları görünce.
Belki gece birşeyler olur diye birkaç istavrit tuttum çapariyle. Sonrada çapariyi çıkarıp şansımı rapalayla denemeye karar verdim. 150 gr. kurşun ve 7 cm. Spider mavi rapalamı takıp yolladım akan dereye.
İlk atış boş geçti. İkinci atışta o güzel ağırlığı kamışta hissetmemle keyfim yerine geldi. Daha sonrada arkadaşımda bana katıldı.
17.00'dan 20.00'a kadar rapala çalıştık. Hava kararana kadarda aralıklı olarak balık aldık.
Daha sonra hava iyice kararınca biraz daha kuytu bir noktaya gidip yemliye döndük. İlk atışımda kamış elimdeyken balık resmen "harrrt" diye yemi kaptı, tasmalamamla birlikte 1 dakika sonra çok güzel bir sarıkanat daha kovamdaki yerini aldı. Gece 22.00 a kadar toplam 3 parça daha sarıkanat aldık ve akıntının iyice coşmasıyla toplanıp evin yolunu tuttuk.
Şubat ayından beri ilk defa bukadar keyifli bir av yaptık arkadaşımla.
Etrafımızda bizden başka kimse yoktu ve biz rapalayla ve yemliyle çok güzel bir av yapmış olduk.
Balıklar 100-125-155 gr. ağırlığındalar. Bu sefer gerçekten iri balıklardı arkadaşlar.

Takımlar:
Lineaeffe Sorrento 4.20 kamış
Shimano Spin Power makine
Stren Microfuse 0.15 mm. örgü misina
150 gr. kurşun
Spider 7 cm. mavi-gümüş rapala

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
selam arkadaşlar raporu yanlış yere eklemişim puan kaybedermiyim acaba kusura bakmayın bunlarda nisan ayından benden olsun

Bul
tüm katılımcılara başarılar ...AlkisSeerf
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
Arkadaşlar,nisan ayı katlımı çok az oldu inşallah mayısda havaların ısınmasıyla hareket gelir.Bunlarda benim nisan ayında karınca kararınca yapmış olduğum avlar.Açtığım başlıklardaki raporları buraya alamadığım için özür dilerimSnifsinf
Avlar,kol gücüyle giden tekneyle kıyıya yakın avlaklarda yapılmışdır.
Yem:Sülünez
Olta:üçlü klasik(üç kancalı)
Kanca:Mustad1251C 5no düz mercan kancası
Misina:0.60 sıradan ucuzlarından
1-2 foto erkek mercan ağırlıklı 4 foto karışık diğerleri bol kupesli avlarım.
Daha büyükleri bolları sizlerin olması dileğimle,rasgele.

Bornova - izmir
Bul
ne sakarya organizasyonundan nede izmir organizasyonundan rapor geldi ben böyle şansın Siyirdim
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
üstad balıkçının raporu ben ekliyorum,özelden sormuş nasıl eklerim diye cevap verdim ama sanırım görmedi.
Arkadaşlar 10 günlüğüne kayınpederle beraber Didime gitmeye karar verdik ve kkendimizi Didimde buluverdik ve çok güzel ve heyacanlı bir av turu yaptık ve bunuda sizlerle paylaşmak istedim.
YER: Didim-Akbük ve kazıklı
YEM: Canlı mamun
Olta: 3- 4 numara mustad beyaz uzun pala iğne 3.lü olta
ÇIKAN BALIKLAR:76 Çupra,Antenli Fangari mercan ,Levrek,Mırmır ve kopez

Bul
ustadbalıkçı resimler devam

Bul
bugün saat 17:00 den sonra konuyu kapatıp oylamayı açıyorum.rapor eklemeyenler eklesin lütfen.
Bul
Valla ekleyen eklesin bende rapor yok Snifsinf
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:ne sakarya organizasyonundan nede izmir organizasyonundan rapor geldi ben böyle şansın Siyirdim

ahmet abi sen şimdiden umudunu yitirmişsin.
daha yaz gelecek,
güneş kendini gösterecek ,
ağaçlar meyve verecek,
arılar kelebekler böcekler keneler belirecek.
bak o zamanda balık tutamazsak yandığımızın ispatıdır.
Ağla babam ağla.pehhhhSnifsinf
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ayın Değil YILIN AVCISI Bu mudanya 12 3,402 17-02-2015, 14:56
Son Yorum: yaser2sultan
  ağustos 2012 ayın avcısı konusu (raporlar) LeVrEkCi 3 9,817 04-09-2012, 19:36
Son Yorum: orhanekmekci
  2012 eylül ayı ayın avcısı raporları LeVrEkCi 0 1,583 04-09-2012, 19:20
Son Yorum: LeVrEkCi
  temmuz ayın 1. si LeVrEkCi 35 5,213 11-08-2012, 11:14
Son Yorum: fish or die
  temmuz ayın avcısı oylaması LeVrEkCi 21 3,903 06-08-2012, 12:05