Yorumları: 4,310
Konuları: 155
28-04-2006, 14:47
(Son Düzenleme: 17-11-2008, 12:39, Düzenleyen: Lakerda.)
dün gece denizden canlı tekeleri kepçe ile topladık saat 20-00 da iskeleye çıktık tekeleri canlı olarak iğnelere taktık biraz dalga olduğu için
40 gramlık şamandıra kullandım aradan 15-20 dakika gecmeden ortahalli bir kikla yakaladım yemleri değiştirdim beklemeye başladım çok
geçmeden kiloluk bir eşkina aldım yemleri gene değiştirdim 5 dakika ara ile 2 tane orta boy eşkina yakaladım oltayı yemleyip beklemeye başladım şamandıra yanyatmaya başladı yanyatınca ya kayaya takıldı
yada iskorpit yakalandı oltayı tarttım oltada balık var tahminlerim doğru
çıktı iskorpit yakalamıştım dikkatlice oltayı cektim zehirli balık olduğu için
dikkatlice iğneyi ağızından çıkarttım biraz ufaktı dikkatlice denize saldım büyüde gel dedim saat 12 oldu balık yeme vurmamaya başladı oltaları ,balıkları toplayıp evin yolunu tuttuk
teke** kıyılarda bulunan çalı karidesi bizim buralarda teke deniyor
herkeze rasgele
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
rastgele daha büyüklerine inşallah o iskorpitin büyüklerinde ne corba olur bee canım cekti valla
teşekkür windsurfer iskorpit çorbasına bende bayılırım ama ufak olduğu
için denize saldım balıkçılık bence denize karşı sevgi saygıyı gerektirir
denizden bilinçli bir şekilde faydalanmalıyız inşallah büyük iskorpit tutarız birbirimizi çorbaya davet ederiz rasgele
Yorumları: 7
Konuları: 0
arkadaslar eşkina avı yasak bunu bilmiyormusunuz sizi kınıyorum madem yapıyorsunuz bari marifetmiş gibi anlatmayın.
Yorumları: 4,292
Konuları: 476
Ewet arkadaşlar Eşkina Balığı (2002 yılı sirküleri Madde ,6) ile avcılığı yasaklanmıştır.
Demekki arkadaşlar bilmiyordu hatta çoğumuz bilmiyorduk bu vesile ile öğrenmiş olduk bundan sonra daha dikkatli olmalıyız
sevgili fisherman tesekkur ederim anlayısın için
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
herkes bilmez ki yaww ben bile bilmiyordum 20 senedir balık tutarım nereden biliyim amatorüz biz sirküleri falan buradan ögreniyoruz işte hemen asıp kesmeyelim arkadaslar ne yazık türkün kaderi bu bu memlekette hemen asacak kesecek öldüreceksin bende sizi kınıyorum arkadaslarım adına (bilen kimse marifetmiş gibi anlatmazdı sanıyorum )
tepkisiz kalamazdım herkesten rahatsızlık tan dolayı özür dilerim
ruludağ kardeş eşkina balığının yasak olduğunu bilmiyordum
ama seninde düzgün bir dille anlatmanı isterdim bende 20 senedir denizle içiçe birinsanım bu tarz konuşman yanlış ben seni kınıyorum
windsurfer kardeş türk insanını çok güzel tarif ettin teşekkür ederim
arkadaşlar yıkıcı değil yapıcı olalım hepimize rasgele
insanı ALLAH yarattığı için severim
arkadslar belki sert cıkmıs olabilirim ama inanın bana ben bu yuzden cok kavga ettim adamı guzellikle ikaz ettiğin halde anlamıyor hatta2 kere dayak bile yedim sizde bunu anlayın eşkina denizlerimizdeki en güzel ve tatlı balıktır bunu biliyorum bu yüzden özellikle tasları yüznden cok avlandı bunun için nesli tükenmeye yüz tuttu ama 2004ten beri avcılığı yasak olduğu için baya bir üreme yapmış zannedersem tam hatırlamıyorum temmuz veye ağustosta hazırlanıcak sürkileride avının serbest olacağına dair bir duyum aldım inşallah yasak kallkar ondan sonra rahat avcılığını yaparız eşkina avını bende severim hele birde büyük bir parca oldumu çekmesi çok zevklidir sizden sert cıkışım için özür diliyorum ama yaşadığım onca olaydan sonra sizde beni anlayın.
herkeze rastgele
bu sitede buluşmamızın nedeni hep aynı dostluk,arkadaşlık, balıkçılık
birşeyler paylaşmaktır dostluk kazansın herkeze rasgele