Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
haziran 2009 ayın avcısı
uğur sana ne deyim ufaklıklarla başlamışsın Rolleyes
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
Kamil ILIPINAR yazdı:uğur sana ne deyim ufaklıklarla başlamışsın Rolleyes
valla abi o ırmak kenarını bir görsen pazar yeri gibiydi SiyirdimSiyirdim
o kadar insandan en iyi balığı ben aldım millet 750 gr 1 kg kelebekleri alıyo yaw Snifsinf
Bul
araphüso26 yazdı:bugün evi tuttum cumaya kadar taşınırsam cumartesi kafa dağıtmaya gideriz herhalde babacımSiyirdim
hadi bakalım hüseyin abim bende bu hafta gene ırmaktayım sazan nadirde bir iki yayın alırız herhaldeBoboBobo
Bul
KATILAN TUM ARKADASLARA BASARILARSeerf

Bir cumartesi pazar klasigi
27/6/2009 Cumartesi:[SIZE=2]H[/SIZE]er cumartesi oldugu gibi saat 18:00de Imaret limanindaydim.Paragat atma saatine kadar biraz sirtiye takilayim dedim.18:30 gibi sirtiye basladim.2 istavrit tuttum,devaminda 2 tane sinagrit palazi teknenin yaninda sirtiden kurtulduHadiordan.Arada yazili hanoslarda cikiyordu.Artik paragat merama gitmeyi dusunurken bir ara sirti tahtasinin biri havalandi,tutulan guzel bir balikti....getirmeye baslayinca,kepce gerektigini farkettim.Fakat kepceyi dolaptan cikarmamistimSiyirdim.Sinagriti sudan kaldirdim,tekneye alirken ,teknenin icine dustu,az daha gidiyordu.Guzel bir sinagritOhyandan.Devaminda 3 istavrit,1 zargana aldim,ve paragatimi atmiya merama gittim.
28/6/2009 Pazar:[SIZE=2]Saat 06:30 da paragatimin basindaydim,hemen toplamaya basladim.Balik fazla yoktu,fakat gelenlerin boylari fena degildi.Sevidirici bir durum,1 tanede cipura cikmisti.Toplamayi bitirdigimde biraz sirti yapmiya basladim,tam ki tane melanur tutmustum ki.Hakan (naxos5)yanima geldi...tabii sabah kahvesiKahve.Hakan bana ilginc bir sahte hediye etti(acaip istavrit katili dedi).Buradan da kendine tesekkur ediyorum.O arada Adnan`da yanimiza geldi,sirtiye yeni cikmisti,biraz yanimizda muhabbete takildi.Hakan sabah erken sirtide guzel balik almisti.[/SIZE]
Az sonra hepimiz yeniden sirtiye basladik,fakat baligin vurmasi durmustu.Snifsinf
Limana yaklasirken Hakan`in verdigi rapalayi inceliyordum.Sunu bir limanin onunde deniyeyim dedim.Ilk turda bir istavrit aldi,ikinci turda spendegi tekneye atti...vay dedim acaip bir sey.Cok yorulmustum,yeter dedim ve limana ciktim.

Sizlerede bundan daha iyi avlar dilegiyle

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tebrikler hayırlı olsun
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Bul
okadar rapor gelmiş ama ayın avcısı ve aşcısına eklenmemiş unutuluyor galiba.
Bul
perşembe günü akşam üstü tekirdağa gittim,yapacak iş çok oluğundan ogün balığa çıkamadım.
sonrasında cuma sabah 6 da ctesi sabah 6 da açıldım ama ne yazık büyük balık tutamadım.
ufak yemeklikler çok var,mezgit tuttum,istavrit tuttum,gümüş tuttum,yani yemeklik çıktı ama levreğimi tutamadım.
ctesi günü bir tekne geldi çapa attı ve teke ile güzel balıklar tutmaya başladı onu görünce bende teke çıkartmaya gittim
baya bir teke çıkarttım ama yemlidede bişey alamadım sadece büyük ispari ve hani balığı geldi.
pazar sabahı yorgunluktan çok erken kalkamadım saat 08:00 gibi meraya gidebildim ama bu sefer farklı olarak önceki günler
olmayan canlı yemim izmarit vardı 1 tane izmarit tutup meraya gittim indirdim beklemeye başladım,
komşular sabah 5 te gitmişler balık yok dediler yine ağ var yine dalgıç var nasıl olsun ki dediler.
ya kısmet dedim yattım uyuyayyım bari dedim ama levrek uyutmadı daha uzanmamla balık kalk dedi,
ufak bir ugraştan sonra balıgı aldıgımda komşulara bir baktım alkışlıyorlar Smile tebrik ettiler saolsunlar ve eve gittiler Smile
kenara geldiğimde babam yine kalktı kaldır balığı diyor onunla anlaşmamız gereği balık varsa balığı bağladığım ipi havada
sallıyarak çeviriyorum ve öylede yaptım.ipi çevirdiğimde babam kumsala inip bekliyor bende balığı baglayıp livardan çıkarttım.
teknede fotograf makinesi almamışım kıyıda resimleri çekebildim.
temmuzda izin kullanmayı düşünüyorum ve inşallah balık çekerken video işinide o zaman yapacağım.
deniz çok bulanık ve ağcılar saolsun her gün akşam ağ atıp sabah topluyorlar buda canımızı fena sıkıyor.birde
ağları temizleyip yosunları suya atmıyorlarmı deli oluyorum,ne rapala geziyor ne uzun olta devamlı yosun takılıyor.
balık 1kg 600 gram geldi ve çocuklara levrek pane yapılmak üzere dolaba atıldı ilk porsiyonlarıda taze taze servis yapıldı Gulumse
Bu arada tartıda tepsi oldugu zaman tepsiyi koyup sıfırlıyorum ki balığın net agırlıgı görünsün diye, yani
tepsi hariç net agırlıklardır.
mera:tekirdağ
takım:uzun olta
misina:30 numara rodex
kanca:1/0 delikli üstünde çift çentikli sazan kancası
yem:izmarit
saat:09:00 gibi(bu sene genelde 09:00 ila 11:00 arası geliyor balıklar.
tüm dostlarıma en büyükleri bolları rastgelsin inşallahhh.

Bul
pazar akşamı tekirdağa gittim babamla konuşmamızda benim tuttuklarım hariç tek bir levrek olmadığını boşuna sabahın köründe kalkıp balıga gitmemem gerektiğini söyledi bende ya kısmet ben bi bakarım zaten saat kurmuyorum otomatikman balık beni çağırıyor diyerek 01:00 da yattım.
yattım ama uyumak mümkün değil sabah ezanıyla uyanmam gerekirken uyumuşum ve uyandığımda saat 07:00 olmuş.
hemen fırladım yataktan,tekneyi kaldıraçtan indirip motoru ve tüm malzemeleri tekneye attıktan sonra açıldım.
bu sefer hemen yem buldum 7-8 izmarit tutup diek rapalalar suda sırtı çekerek meraya ulaştım 08:00 gibi oltam suda beklemeye koyuldum.
pazartesi olması dolayısıyladalgıç yok,ağ atan tekneler yok,balık olmadıgından dolayı diğer balıkçı tekneleride yok,rüzgar yok dalga yok herşey çok güzel.
saat 09:00 gibi hafiften lodoslamaya başlamasıyla yunuslar etrafımda yüzmeye başladılar ama bir anormallik vardı 10-15 arası yunus tekneye 3-4 metre mesafeden suya dalıp çıkıyorlar bende zevkle onları seyrediyorum.
bir düre sonra yunuslar gittiler ve 22:00 gibi eşim aradı kahvaltıya gelecekmisin diye soruyor balık yok geliyorum dedim telefonu kapattım ve balık yapıştı.
önce baya bir kalama ile balık gitti sonra gelmeye başladı fakat ters rüzgardan dolayı olta teknenin altına gidiyor neredeyse ters taraftan kepçe vurmam gerekecek ki bu imkansız,bu durumdan kurtulmak için balık vurdugu anda durdurdugum motoru çalıştırdım,motorun sesiyle balık bir fişekledi durdurmam mümkün değil ve kayalara gidiyor bende kalama vermeden motorla peşinden yavaş yavaş gidiyorum ama balık kayaya girerse gidecek diyede tedirginim,
baktım kayaya çok az kaldı artık yapacak bişey yok durdurmam lazım dedim ve hafifce çektim ve balık durdu sonra 2-3 kez daha git gelden sonra kepçeleyerek tekneye aldım.
sonrasında yekrar oltamı attım kurşun yere takılıp koptu olta suda dursun dedim yeni kurşun misinası hazırladım o arada kurşunu takmak için çekerken 2. balık asıldı ama heralde ufak balık tı ki kancayı yutmadı.
1 de büyükçe köpekbalığı tuttum resimledim ama yanımda eski makine vardı nedense resim çıkmamış.kenarda tarihli resimleri çekebildim.tabii kıyıda benden çok reisin havası vardı afferim miço kimin miçosu sesleriyle hem kendini hem beni onore etmesi görülmeye değerdi.bir kıyıya gelişimi telefon açacagım eşim gizli kameraya alsın yayınlayayım gülmekten bayılırsınız Gulumse
balığı kestim temizledim akşama yapacaktım babam rahatsızlandı ve balığı cuma yada cumartesi akşamı mangalda kaşarlı levrek buğulama yapmak üzere dondurucuya bıraktık.
daha büyükleri daha güzelleri tüm dostlarıma rastgelsin herkese rastgele.
tutulduğu yer:tekirdağ
takım:uzun olta tek kanca (sazan kancası)
yem:izmarit
kurşun 130 gram
derinlik :8 kulaç

Bul
eline sağlık nihat abi çok süper bir av olmuş kızartmasıda daha bir güzel olmuşSiyirdimBoboBoboBobo
afiyet olsun bende bu akşam yayın kızartma yedim çok lezzetli oldu özlemişim valla şu yayın kızartmayıBobo
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ayın Değil YILIN AVCISI Bu mudanya 12 3,402 17-02-2015, 14:56
Son Yorum: yaser2sultan
  ağustos 2012 ayın avcısı konusu (raporlar) LeVrEkCi 3 9,817 04-09-2012, 19:36
Son Yorum: orhanekmekci
  2012 eylül ayı ayın avcısı raporları LeVrEkCi 0 1,583 04-09-2012, 19:20
Son Yorum: LeVrEkCi
  temmuz ayın 1. si LeVrEkCi 35 5,213 11-08-2012, 11:14
Son Yorum: fish or die
  temmuz ayın avcısı oylaması LeVrEkCi 21 3,903 06-08-2012, 12:05