Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mantar Lezzetleri
bucalıfikret yazdı:ahmet abi paylaşımın için teşekkürler dediğin gibi toplaması tecrübe ve ustalık gerekir ben sadece pazardan cintar alıyorum onuda satankişi tavata yiyiyor garantili satışAlkisAlkis

Sevgili Fikret...

Cintar'ın ne olduğunu bilmiyorum.Galiba heryerde satılan beyaz kültür mantarını kastediyorsun.Satan kişi tavata(?)yiyor demişsin.Galiba tavada demek istedin.

Kesin bildiğim bir şeyi hemen söyleyeyim.Hiç bir zehirli mantarın, tavada veya başka bir usulde pişirerek zehirsiz hale geleceği garanti edilemez.Bazı mantarların pişince zehir etkisinin azaldığı doğrudur ama bu da kesin sonuç verecek ve güvenilecek bir yöntem değildir..

Yani senin garanti maalesef geçersiz...HappySen yine de dikkatli ol...
Bul
kasap100 yazdı:Mantar konusu gerçekten uzmanlık isteyen bir konu Ahmet abi.
Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için çok tehlikeli olabilir.
Paylaşım için teşekkürlerAlkis
Kısa bir anı;
Bir işimiz sebebi ile Çeşme'nin bir köyündeyiz.
Bir mola sırasında ustalardan biri ağaç altlarından sizin ikinci fotoğrafta koymuş olduğunuz kahverengi mantarlardan evde yemek için toplamış.
Saolsun bana da toplamış.Bahadır bunlar ciğer tadında enfes olur diyerek verdi.
Kırmamak için aldım eve geldim.Hanımla ya zehirliyse diye içimize bir kurt düştü.Anlamıyoruz.
Baktım ertesi günü usta nasıldı diye soruyorSmile
Dedim sen yedin mi?Tabii çok güzeldi dedi.
Ben de güzeldi dedim ama biz bir türlü karar veremediğimizden çöpe atmıştık.
Anlayacağınız biz hala kültür mantarına talimHappy

Çok haklısın Bahadır...

Bulabilirsem aynı türün zehirli olanından da getirir ve resmini yayınlarım.Arada hiç bir fark olmadığını görürsünüz.

Bence ciğer tadında olan mantar yoktur..Yenebilen mantarların her birinin kendine özgü ve farklı bir tadı vardır..

Sevgiler...
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Fikret...

Cintar'ın ne olduğunu bilmiyorum.Galiba heryerde satılan beyaz kültür mantarını kastediyorsun.Satan kişi tavata(?)yiyor demişsin.Galiba tavada demek istedin.

Kesin bildiğim bir şeyi hemen söyleyeyim.Hiç bir zehirli mantarın, tavada veya başka bir usulde pişirerek zehirsiz hale geleceği garanti edilemez.Bazı mantarların pişince zehir etkisinin azaldığı doğrudur ama bu da kesin sonuç verecek ve güvenilecek bir yöntem değildir..

Yani senin garanti maalesef geçersiz...HappySen yine de dikkatli ol...

Ahmet abi kültür mantarı diyorum.Smile
Maalesef doğayla içiçe olamamanın zararlarıSnifsinf

aygroup yazdı:Çok haklısın Bahadır...

Bulabilirsem aynı türün zehirli olanından da getirir ve resmini yayınlarım.Arada hiç bir fark olmadığını görürsünüz.

Bence ciğer tadında olan mantar yoktur..Yenebilen mantarların her birinin kendine özgü ve farklı bir tadı vardır..

Sevgiler...

Lezzetin göreceliği için bir şey diyemiyorumSmile
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Ahmet abi, eline emeğine sağlık güzel bir paylaşım Alkis.

Seninde değin gibi mantar işi baya bir tecrübe işi her kişinin önerdiği mantar yenmez.
Bu arada her sene rutin bir şekilde mantar mevsiminde özellikle sinop civarlarından zehirlenme haberlerini duyuyoruz inşallah kötü sonuçlar duymayız.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
LeVrEkCi yazdı:çoçukken çocukluk yapar toplar toplar yerdik şimdi cesaret edemem,işi iyi bilmek lazım nasıl bilmeyen biri trakonyanın görünüşüne aldanıp tuttugunda zehirleniyorsa buda aynı mesele.kültüre talim yani Gulumse

kartalda bir trakonyayı mezgit sanıp avuçladım ve elimden felaket bir biçimde kan gelmişti. her yerden ince ince kan sızıyordu ve kolumda çok ciddi bir ağrı hissetmiştim 2 gün. Smile
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
Paylasım ıcın tesekkurler Ahmet abı
Mantar ısı uzman ısı .Hıc anlamadıgım ıcın mantardan
sadece en kulturlusunu Siyirdim yerım .

Saygılarımla,
Bul
paylaşım için teşekkürler Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Avcı olupta doğanın nimetlerinden paylaşmayan olmaz zaten bizim buralarda da bir mantar var ismi cincine belki duymuşsundur Ahmet abi ama benzerleride çok 20 sene mantar toplayımta gene de zehirlenenide gördüm aman genede dikkat edelim doğadan her mantar yenmez bilgilendirme için teşekkürederim bilgi paylaşıldıkça çoğalır saygılar .76
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
doktor yazdı:Avcı olupta doğanın nimetlerinden paylaşmayan olmaz zaten bizim buralarda da bir mantar var ismi cincine belki duymuşsundur Ahmet abi ama benzerleride çok 20 sene mantar toplayımta gene de zehirlenenide gördüm aman genede dikkat edelim doğadan her mantar yenmez bilgilendirme için teşekkürederim bilgi paylaşıldıkça çoğalır saygılar .76
Sevgili Eren...

Verdiğin isim (Cimcime)büyük bir ihtimalle yerel olarak takılmış isimdir.Bu konularda ben sadece latince isimler ile bahsetmeyi doğru bulurum.Eğer latince ismini verebilirsen cevap verebilirim..

Çok önemli gördüğüm bir nokta senin cevaplarının hepsinde gözüme çarpıyor.."bilgi paylaşıldıkça çoğalır[SIZE=2]" sözüne kararlı olarak katılmadığımı vurgulamak isterim.Bunun gerekçesi olayı genellemendir.Bence "bilgi ,ancak ona değer veren,ona layık olan ve onu geliştirecek olanlar ile paylaşılmalıdır"

Eğer bilgi ,ayrım yapılmadan herkes ile paylaşılırsa hiç emek vermeden herşeye hazır olarak sahip olmak isteyen bir toplum oluşturursun.Bu şekilde bilgiye kolay ulaşan insanlar için bilginin değeri olmaz.

Edisonun ampulü bulması paylaşılacak bir bilgidir.Ama bir Alabalık yatağı paylaşılacak bir bilgi değildir..Unutma forumlarda üye bile olmaya gerek görmeden ve bu topluma katılmaya dahi tenezzül etmeden hazır bilgi bekleyen yüzlerce misafir (?) gezmektedir.

Bu ayrımı mutlaka sağlıklı olarak yapmak gerekir.Sözlerimi olumlu olarak alacağından eminim.

Sevgiler...
[/SIZE]
Bul
Yok abi sözlerini yanlış anlamam. Sen ayrıntıları nı anlatıyorsun .Bizim buraralarda yöresel adıdır mantarın cincine latince sini söylesem sen anlarsınBen bi bakayım sana latincesini bulabilirsem yazarım mantarlar yöresel olarak iklim şartları olarak değişiklik ler gösterirler bizim buranın mantarı sizin orada ,sizin oranın mantarıda burada çıkmayabilir bizim yalova civarında cincine (malkadın) da denir saygılar.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi