Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANILARIM: YAZIN KIYIDAN HAMSİ AVI
2 sene önce falandı. Yaz başı iskelede balık durumuna bakıyoruz. Hep mayıs ayında iri gümüş balıkları sürüler halinde denizi doldurur. Fakat o sene ilginç bir şey oldu. Biz gördüklerimizi gümüş zannederken. Onların hamsi olduğunu anladık. Hem çapariyle hem de kepçeyle yazın hamsi yakaladık. Sadece 3 metre derinliğinde yerde... Ağı olanlar çökertme ağla baya hamsi yakaladılar. (4 kişi kare şeklindeki ağın 4 ucundan tutup. Suyun orta seviyesinde bekletip 15 dk sonra kaldırarak ağın üstüne çıkan bütün hamsileri yakalamışlardı) Bu olay benim gördüğüm bir kere yaşandı. Hatta yaşlı balıkçılarda şaşırmışlardı.

Anılar bölümüne eklemek istedim.
Bul
paylaşım için teşekkürler.
kışın olsa anlarımda yazın enteresan olmuş gerçekten.
Bul
bu anlattığın istanbuldamı oldu hayret bişey.paylaşım için teşekkürler
Bul
bende o olayı hatırlıyorum..kuleli önündede bu olayı yapıyorlardı..kepçeyle hamsi alıyorlardı..bizim istavrit çaparileride geliyodu tek tük..paylaşım için teşekkürler..
Bul
bu olay 2005 yılı yazında bütün marmarada yaşandı. hatta o yaz hamsinin altından bolca tirsi de çıktı gerçektan ilginç bir olaydı. ancak hamsiler çok küçük idi çapariye gelenleri atmadık tabiki fakat kesinlikle o balığa bizim bölgede kimse ağ atmadı.
Bul
evet evet o olay 2005 yılında ankara'da da yaşandıSmilebiz de kızılay'da bol miktarda hamsi almıştıkSmile valla anılarınızı okuyunca denize yakın yerlerde yaşayan arkadaşlarımın balıkçılık yönünden çok şanslı olduklarını düşünüyorum. şaka bir tarafa güzel paylaşım dostum. teşekkürler.
bilgin şaşmaz
Bul
Paylaşım için teşekkürler...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anılarım: Kaçan Kefal Boğaziçi 16 3,603 17-01-2008, 15:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  ANILARIM: EN ZOR SARDALYA AVI Boğaziçi 10 3,914 28-03-2007, 23:01
Son Yorum: RIFAT YAMAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi