Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İğne Ucunun Farkı
H.A.R.U.N yazdı:Ahmet abi fransız channelin resmini ekliyorum yanlız bunlardan biri çakma channel diğeri orjinal zaten resimden işçilikten belli oluyor hangisinin orjinal olduğu channel ismini tam yazamamış olabilirim tek n harfimiydi çift n harfimiydi söylenişi şanel dersin karşındakine

Çok teşekkürler Harun...

Benim çok işime yarayacak bilgiler bunlar..

Selamlar..
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Owner iğneler birkaç sene önce favorimdi ama artık pazar çeşitlendi Gamakatsu var sasame geldi birkaç marka daha varda aklıma gelmedi şimdi
Ahmet abi damak konusu Birolunda dediği gibi zayıf. Aslında Birolun söylediği kategoriyle sizin anlattığınız kategori farklı
Birol atlamış o kısmını biz tek kanca kullanmıyoruz 10-11 NUMARA 3 lü kanca iğneden bahsediliyor iğnenin keskinliğine diyecek yok hatta daha keskini river sea larda var onunda adı aklıma gelmedi mıknatıs gibi eline yapışıyor hemen bir yerinden kapıyor bir diğer konuda ben 5 cm lik rapalaya 10 numara üçlü iğne kullanıyorum yani iğne küçüldükce tel çapıda küçülüyor tel çapı küçüldükçe sivrilik keskinlik artıyor ama damak olayı azalıyor çünkü 0.50 lik bir telin yarısı damağa gidiyor damak azalıncada malum kaçırma olayı meydana geliyor aslında benim istediğim iğne sanırım dünyada yoktur nasıl bir iğne tasarladığımıda söyliyim mesela iğne 0.50 mm lik telden yapılıyorsa uç kısmına bir 0.50 lik tel daha kaynatıp ucu 1mm geri kalan kısmı 0.50 bu 1 mm lik kısmına işlem yapılsa ince iğneye ne güzel okkalı bir bir damak yapılırdı
Dediğim gibi sorun küçük ve 3 lü iğnelerde 1.0 2.0 3.0 iğnelerde bu sorun olmaz çünkü zaten kalın telden işliyorlar
Hele hele şu wms çarpma iğne yokmu bunun kadar lanet bir çarpma iğnesine rastlamadım balığı denizden keserken havalandırıyoruz asfalta atıyoruz aksi takdirde rapala dışarı balık denize gidiyor
Şimdi ne kullandığıma gelince şemsiye formlu Channel fransız iğne kullanıyorum
Şu rapalalarda hiç iğne olmasa daha iyi olur zahmet çekmezdik iğnesini çıkarıp değiştirmediğim rapala yok gibi
harun abim şu gamakatsu iğneler çok süper iğne valla ırmakta yayın için kullanıyorum yanından geçen balığı bile tutuyo valla
hatta bir keresinde yayının kanca gözünden girmiş öbür kancada kuyluktan yakalamıştı (ırmakta çif kanca kullanıyorum)kancanın ağzı jilet gibi . birde şu gamagatsu ve owner uzun pala kanca çıkarsa ne var yaw levrek içinHadiordan
Bul
iğnelerin ucu çok önemli bende iğne var markasını yazmayorum reklam olmasındiye iğnelere ceza kestimSiyirdimuçları çok sivri iki atıştan sonra kör bende neden balık tutamıyorum dedim kendime Happysonradan fark ettim sorun iğnelerdemiş
nedemişler ucuz etin suyu kara olurmuş.
Bul
bucalıfikret yazdı:iğnelerin ucu çok önemli bende iğne var markasını yazmayorum reklam olmasındiye iğnelere ceza kestimSiyirdimuçları çok sivri iki atıştan sonra kör bende neden balık tutamıyorum dedim kendime Happysonradan fark ettim sorun iğnelerdemiş

Sevgili Fikret...

Mutlaka bilirsin ama bilmeyen olabilir diye hatırlatmak istedim..Bazı iğneler belirli amaçlar için oldukça yumuşak imal edilirler..Tabii ki sivri uçları bir yere vurunca körleşir..

Ama ne olursa olsun yumuşak metalden imal edilmiş iğne kullanılması gereken yerler vardır..

Ve bu yumuşak iğneler diğer sert olanlardan yaklaşık iki kat daha pahalıdır... Bulunması da çok zordur..

Selamlar...
Bul
paylaşım için teşekkürler
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

İstanbul 1977
Bul
Yararlı ve faydalı paylaşım için teşekkürler.
<YÜREĞİNİZDEN SEVGİ,OLTANIZDAN BALIK,YÜZÜNÜZDEN GÜLÜMSEME EKSİK OLMASIN>
Bul
bucalıfikret yazdı:iğnelerin ucu çok önemli bende iğne var markasını yazmayorum reklam olmasındiye iğnelere ceza kestimSiyirdimuçları çok sivri iki atıştan sonra kör bende neden balık tutamıyorum dedim kendime Happysonradan fark ettim sorun iğnelerdemiş

He ya Fikret kardeş.Bende kullandım o iğnelerden 50 tanesi 7 tl.Snifsinf
2 günde bir iğne değiştir. marrkası ne dersen mussteak' mıydı müstakanğmiydi, müştak'mıydı neydi (Bende reklam olmasın diye ismini yazmadım...)NayirolamazAma herhalde rapalaya takıldık geçen sefer aldığım
o marka iğneler harikaydı.Ama bir amatör olarak öğreneceğim.İNŞALLAH AMİN Affet

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
iskorpit-xx yazdı:He ya Fikret kardeş.Bende kullandım o iğnelerden 50 tanesi 7 tl.Snifsinf
2 günde bir iğne değiştir. marrkası ne dersen mussteak' mıydı müstakanğmiydi, müştak'mıydı neydi (Bende reklam olmasın diye ismini yazmadım...)NayirolamazAma herhalde rapalaya takıldık geçen sefer aldığım
o marka iğneler harikaydı.Ama bir amatör olarak öğreneceğim.İNŞALLAH AMİN Affet
Siyirdimallah mustang ını versin heheheheheheSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:Siyirdimallah mustang ını versin heheheheheheSiyirdim

Arap kardeş Mustang benim gençlik AŞKIM. Yaşlı landık artık.Snifsinf
Ben şimdi Japon'cuyum Tayot'taya biniyom.Siyirdim76

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
iskorpit-xx yazdı:Arap kardeş Mustang benim gençlik AŞKIM. Yaşlı landık artık.Snifsinf
Ben şimdi Japon'cuyum Tayot'taya biniyom.Siyirdim76
sakın inmeSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Minakop Balığı İçin İğne Tavsiyesi ercan1977 9 2,183 07-12-2014, 00:28
Son Yorum: bucalıfikret
  Mustad 3191 Model:Carlısle İğne No:4 İğne Hakkında Yardım! ercan1977 4 1,702 03-12-2014, 00:43
Son Yorum: ercan1977
  canlı yem için iğne bağlama Salih Reis 11 4,245 17-09-2014, 20:43
Son Yorum: orhanekmekci
  İğne bağlama makinası hakkında iatabay 41 17,087 11-01-2013, 23:19
Son Yorum: ünal1
  Palalı iğne bağı 34lonely 7 2,628 12-09-2012, 00:07
Son Yorum: 34lonely
  mırmır için en iyi verim aldığınız iğne monawar 27 7,244 16-08-2012, 04:33
Son Yorum: Cihan Deniz
  Sazan İcin Hangi marka ve igne no RastGele 4 3,410 26-02-2010, 19:58
Son Yorum: araphüso26
  Yayın için hazır iğne talımları. vetilmed 26 9,974 14-10-2009, 13:57