Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazan avı
bu gün arkadaşlar ulutan barajında yemlediğimiz yerde 3 tane bu boyda sazan almışlar balıklar yavaş yavaş büyümeye başladı bende haftaya giderim inşallah..[attachment=676]
Bul
[attachment=677]
Bul
hadi rastgele baslıyo sezon yavas yavas istanbulda bogazdada istavrit tutuluyormus sabah bi bakıyım istavrite talim bakalım şimdilik Smile)
Bul
rasgele abiler
Bul
windsurfer millet lüfer,çinekop,tırsı yakalıyor sen istavrit,e talimRedfacehade rastgele
Bul
bu baraj yeni bir barajmı nerde abi .fena değil.Küçük balık daha lezzetli olur.nede olsa kuzu bunlar
Bul
serenay66 yazdı:bu baraj yeni bir barajmı nerde abi .fena değil.Küçük balık daha lezzetli olur.nede olsa kuzu bunlar
zonguldak ulutan barajı
Bul
SuperHerkese Merhaba.  Siteye yeni üye oldum fakat bir süredir misafir olarak yazıları takip ediyorum. Avlamasını en çok sevdiğim ve keyif aldığım balık sazan.Ben bu keyfi yıllar sonra da yaşamak istiyorum. Benim gibi düşünenler mutlaka olacaktır. Ancak bu keyfi yıllar sonra yaşayabilmem pek mümkün görünmüyor. Takip ettiğim bir çok forum sitesi var. Her siteye üye olan yüzlerce balıkçı insan hep bu ortak amaçları taşıyarak bir araya gelmişler.Herkesin ortak dile getirdiği bir şey var ki o da nerede kaldı o eski balıklar....bizim buralarda önceden sürüyle balık yaşardı...biz korumaya değil yok etmeye alışmışız...vs.vs...
Peki neden benim beklentim mümkün görünmüyor? Sebebi çok açık. En basit örnek olarak bu sitede dahi av yasağı olmasına rağmen alenen yasaklar çiğneniyor,hatta resimler gönderilerek insanlar teşvik ediliyor. Bir Allahın kulu da çıkıp arkadaşlar neden yasak sezonda avlanıyor ve neslin devamı için gereken üreme döneminde balıkların üreme hakkı ellerinden alınıyor diye şikayette bulunmuyor. Bu nasıl bir duyarsızlıktır arkadaşlar? Özellikle Nisan - Mayıs ayları sazan için son derece önemlidir. Bu mevsimde yakalanan 1kg lık bir sazan 300bin civarında yumurta bırakır.Onları ağızlarından tutup bir de kahraman edasıyla fotoğraf çektirenler acaba 1-2 yıl sonra aynı yerde aynı pozu verebilecekler mi acaba? Bu gidişle hayır! Bu kişilerin savunmalarıda hazır ( zaten yazılı olarak ilgili konularda bu sitede mevcut.İsteyen bakabilir ); ya biz onları yemek için tutmuyoruz,salıyoruz..Sportif amaçlı avlıyoruz...

Kimi kandırıyoruz Allahaşkına! Resimler herşeyi ele veriyor.Göletler insan dolu,hepsi olta atmış bekleşiyorlar.Kiminde belki 10 tane olta . Sportif adam madem kendini tutamıyor 1 tane atar, ki o bile aslında yasak!!! Bu aylarda sportif avcılık olmaz.Yakalanan o balıklar ağızlarından, solungaçlarından tutularak havada asılı bir şekilde fotoya alınıyor.Zaten zarar görüyor. Eğer biraz kalıplıysa -  burada ifade edildiği üzere- kuzu gibi maaşallah,  hop mideye. Yok ufaksa,yani mideye layık görünmüyorsa hadi salalım ve salarken de bir resim çekelim ki gönderdiğimiz yerde havamızı basalım mahiyetinde bir show gösterisiyle son buluyor. Uyarmak yerine bir çok arkadaş da "rastgele" iyi dilekleriyle bu yokedicileri belki farkına varmadan cesaretlendiriyor ve kendileri de buna ortak oluyor.
Verwirrt
Ne güzel öyle değil mi? Peki sonra,zaman içinde, ne olacak. Bu kez de forumlarda "arkadaşlar iyi sazan avı veren bir gölet/baraj vs. biliyormusunuz" diye yok etmek üzere yeni avlakları soruşturmaya başlayacaklar ve katıldıkları muhabbetlerde en yaman balık koruyucularıymış gibi davranacaklardır.Yıllar sonra da tutacak balık bulamayacağımız için "nasıl oldu da bu kadar çok balık yaşarken bizim buralarda bir tane bile kalmadı" diye hayıflanıp her zaman olduğu gibi sanki başka yerdeymiş gibi sebebini bulmaya çalışacağız.

Sayın balıkçı amatör arkadaşlar zaten atık sular,tarımsal ilaçlar ve atıklar,tırıvırı illeti vs gibi etkenler tatlısularda her geçen zaman onarılmaz zararlara neden oluyor. Bunun üzerine bir de bilinçsiz, körcesine yani - hep bana- zihniyeti ile yapılan avcılık ta eklenirse en çok daha kaç sene huzurlu bir şekilde balık tutmaya gidebiliriz dersiniz? Lütfen bunu bir düşünün..20 yıl 30 yıl öncesiyle bugünü kıyaslayın ve 20 yıl 30 yıl sonrasını görmeye çalışın, bakalım nasıl bir tablo bekliyor olacak bizi...

Bul
tuncer yazdı:SuperHerkese Merhaba. Siteye yeni üye oldum fakat bir süredir misafir olarak yazıları takip ediyorum. Avlamasını en çok sevdiğim ve keyif aldığım balık sazan.Ben bu keyfi yıllar sonra da yaşamak istiyorum. Benim gibi düşünenler mutlaka olacaktır. Ancak bu keyfi yıllar sonra yaşayabilmem pek mümkün görünmüyor. Takip ettiğim bir çok forum sitesi var. Her siteye üye olan yüzlerce balıkçı insan hep bu ortak amaçları taşıyarak bir araya gelmişler.Herkesin ortak dile getirdiği bir şey var ki o da nerede kaldı o eski balıklar....bizim buralarda önceden sürüyle balık yaşardı...biz korumaya değil yok etmeye alışmışız...vs.vs...
Peki neden benim beklentim mümkün görünmüyor? Sebebi çok açık. En basit örnek olarak bu sitede dahi av yasağı olmasına rağmen alenen yasaklar çiğneniyor,hatta resimler gönderilerek insanlar teşvik ediliyor. Bir Allahın kulu da çıkıp arkadaşlar neden yasak sezonda avlanıyor ve neslin devamı için gereken üreme döneminde balıkların üreme hakkı ellerinden alınıyor diye şikayette bulunmuyor. Bu nasıl bir duyarsızlıktır arkadaşlar? Özellikle Nisan - Mayıs ayları sazan için son derece önemlidir. Bu mevsimde yakalanan 1kg lık bir sazan 300bin civarında yumurta bırakır.Onları ağızlarından tutup bir de kahraman edasıyla fotoğraf çektirenler acaba 1-2 yıl sonra aynı yerde aynı pozu verebilecekler mi acaba? Bu gidişle hayır! Bu kişilerin savunmalarıda hazır ( zaten yazılı olarak ilgili konularda bu sitede mevcut.İsteyen bakabilir ); ya biz onları yemek için tutmuyoruz,salıyoruz..Sportif amaçlı avlıyoruz...

Kimi kandırıyoruz Allahaşkına! Resimler herşeyi ele veriyor.Göletler insan dolu,hepsi olta atmış bekleşiyorlar.Kiminde belki 10 tane olta . Sportif adam madem kendini tutamıyor 1 tane atar, ki o bile aslında yasak!!! Bu aylarda sportif avcılık olmaz.Yakalanan o balıklar ağızlarından, solungaçlarından tutularak havada asılı bir şekilde fotoya alınıyor.Zaten zarar görüyor. Eğer biraz kalıplıysa - burada ifade edildiği üzere- kuzu gibi maaşallah, hop mideye. Yok ufaksa,yani mideye layık görünmüyorsa hadi salalım ve salarken de bir resim çekelim ki gönderdiğimiz yerde havamızı basalım mahiyetinde bir show gösterisiyle son buluyor. Uyarmak yerine bir çok arkadaş da "rastgele" iyi dilekleriyle bu yokedicileri belki farkına varmadan cesaretlendiriyor ve kendileri de buna ortak oluyor.
Verwirrt
Ne güzel öyle değil mi? Peki sonra,zaman içinde, ne olacak. Bu kez de forumlarda "arkadaşlar iyi sazan avı veren bir gölet/baraj vs. biliyormusunuz" diye yok etmek üzere yeni avlakları soruşturmaya başlayacaklar ve katıldıkları muhabbetlerde en yaman balık koruyucularıymış gibi davranacaklardır.Yıllar sonra da tutacak balık bulamayacağımız için "nasıl oldu da bu kadar çok balık yaşarken bizim buralarda bir tane bile kalmadı" diye hayıflanıp her zaman olduğu gibi sanki başka yerdeymiş gibi sebebini bulmaya çalışacağız.

Sayın balıkçı amatör arkadaşlar zaten atık sular,tarımsal ilaçlar ve atıklar,tırıvırı illeti vs gibi etkenler tatlısularda her geçen zaman onarılmaz zararlara neden oluyor. Bunun üzerine bir de bilinçsiz, körcesine yani - hep bana- zihniyeti ile yapılan avcılık ta eklenirse en çok daha kaç sene huzurlu bir şekilde balık tutmaya gidebiliriz dersiniz? Lütfen bunu bir düşünün..20 yıl 30 yıl öncesiyle bugünü kıyaslayın ve 20 yıl 30 yıl sonrasını görmeye çalışın, bakalım nasıl bir tablo bekliyor olacak bizi...
merhaba arkadaş öncelikle siteye yeni üye olmuşsun hoşgeldin derim,bayağı da bişeyler yazmışsın ancak kişileri yargılamadan önce kendi gözünle bazı şeyleri görmen lazım,olta ile hangi mevsimde balık tutarsan tut balığı tüketemezsin bu bir,eğer mesajın tırıvırı,ağ,dinamit vs.kullanıp balık tutanlara ise sana sonuna kadar destek olurum,sportif balıkçılığa zaten inanmamışsın,tutulup bırakılan balık zarar görüyorsa ki ben bunu önceden bilmiyordum bu sitede bazı arkadaşlardan zararlı olduğunu öğrendim buna da karşıyım artık sportif amaçlıda olsa zamanından önce sazan balığı tutmuyorum,20 -30 yıl önce ile bugünü kıyaslarsan bu günün aynı olmasını bekleyemezsin çünkü bu doğa kanununa aykırı hiçbirşey yıllar geçtikten sonra aynı kalamaz bu konuyu tartışmaya gerek yok,fotoğraflara gelince hiç kimse hava atmak için siteye fotoğraf eklemez bu balık sevdasıyla ilgilidir,teknoloji gelişmeden önceden sen normal bir fotoğraf makinası ile hiçmi fotoğraf çektirmedin,mutlaka çektirmişsindir sebebi de yaptığın avı ve tuttuğun balığı bazı kişilerle paylaşmaktır,bizim amacımızda bu sanal ortamda fotoğraflarımızı doğa tutkunları ve balık sevdalıları ile paylaşmak hepsi bu ben siteye fotoğraf eklemek ve hava atmak için balığa gitmiyorum,ayrıca ben en azından tuttuğum balığı fotoğraflayıp siteye ekleyebiliyorum sende yaptığın avı fotoğraflayıp siteye eklersen memnun oluruz enazından balığa gitmediğimiz günler bakar avunuruz,birde benim siteye eklediğim fotoğrafların yasak dönemde tutulduğunu nerden biliyorsun,ben senin siteye yeni üye olmuş bir kişi olarak bizleri eleştirmeden önce öncelikle bizlerle tanışmanı ve bazı konuları sormanı beklerdim, neyse herkezin görüşüne saygım var ama her zaman yapıcı olmalıyız kalp kırmak ile hiçbir yere varılmaz ben tüm doğa tutkunları ve balık sevdalılarına bol balıklı günler dilerim..rasgele...:0516:
Bul
Bu sitede kimse kimseyi avlanmanın yasak olduğu yerlerde ve zamanlarda avlanın diye teşvik etmez öncelikle bunu iyi anlayalım. Ayrıca diğer bu siteye benzer sitelerde de balık resimleri var orada da benzer resimler var oralarada aynı şekilde bu yazdıklarınızı yazdınızmı acaba yoksa bu yazdıklarınız sadece bu siteyemi özel. Hatta dün okudum ../05/2006 tarihinde eklenmiş resim Sazan epey büyük 20 kg nin üstünde. Birde şu var resim'i ekleme tarihi ../05/2006 ama acaba bu balık av yasağındamı yakalandı bunu bilemeyiz bu yüzden kimseyi suçlayamayız.

Resim ekleyen arkadaşlar zamanında tuttukları balıkların resimlerini çekmişlerdir ve eklemişlerdir. Sanmıyorumki kimse bu resimleri görüp kaçak avlanma yapsın. Ayrıca balık tezgahlarında 12 ay boyunca balık satılır ve hepimiz gider bu balıklardan alır evde pişşiririz bugüne kadar hangimiz tehgaztar'a avcılığın yasak olduğu zamanda bu balıkları neden aldın neden satıyorsun demişizki.....

Ayrıca dikkat ederseniz forum'un çoğu yerinde avlanma ile ilgili yasaklar ve kuralları görbelirsiniz ayrıca çoğu zaman çoğu arkadaş bu konuda bilgilendirilmiştirde.

Alıntı:Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, balıkların yumurtlama mevsimi olduğu için 1 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Karadeniz de 'gırgır' diye tabir edilen, mekanik güç kullanılan ve kullanılmayan çevirme ağlarla yapılan balıkçılığı yasakladı. İç sularda amatör balıkçılara getirilen yasağın ardından denizlerde yapılan ticari balıkçılığın da yasaklanması üzerine, balık tezgâhları ithal edilen dondurulmuş balıklara ve kültür balıklarına kaldı. Av yasağına uymayan balıkçılara 512 YTL'ye kadar para cezası kesilecek ve av malzemelerine el konulacak. Amatör balıkçılar ise olta balıkçılığına devam edebilecek.

Buna rağmen tezgahlarda halen balık var sanırım hepsi çiftlik veya buzhane balığı. Buna inanabilirmisiniz. Ben şahsen inanmıyorum Kültür veya buzhane balığı olduğuna. Büyük tekneler veya küçük balıkçı tekneleri halen balık avlıyor avladıklarıda hani suçladığınız kişiler gibi 1-2 tane de değil. Peki gidipde onlara dur deniliyormu.

Kısacası Eleştiri yaparken lütfen dozuna dikkat edelim. Bu sitede kimse kimseyi yasak avcılığa teşvik etmez. Resimlere gelince o resimleri ekleyip eklememek üye arkadaşların insiyatifinde. Fakat övüne övüne kaçak avladığını anlatırsa tabiki tepkimizde olur.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Antalya dan SAZAN lar ozoca51 43 9,412 03-12-2015, 18:24
Son Yorum: cemal reis
  Bayram Tatilinde Şarkışlada Gece Sazan Avı Köksal 25 6,212 08-09-2011, 20:37
Son Yorum: araphüso26
  sazan avım Kamil ILIPINAR 28 4,084 24-08-2011, 17:26
Son Yorum: hasansenturk72
  yazdan kalma (irisinden) bir sazan avcıhakan 35 6,373 11-05-2010, 13:52
Son Yorum: avcıhakan
  Soma barajında sazan avı (video ve resim) serdarmüdür 19 6,271 08-01-2009, 18:03
Son Yorum: Albatros-gr
  Yenİ Üyenİn İlk paylaŞimi sazan avi... meto 47 7,300 11-11-2008, 14:58
Son Yorum: fotokopici
  Abim Sazan Yakalamış Köksal 16 3,342 25-08-2008, 17:17
Son Yorum: LeVrEkCi
  kızılırmak sazan avı orhanekmekci 11 3,036 23-04-2008, 18:36
Son Yorum: turna
  geçen sezondan sazan ve yayın avcıhakan 21 4,547 03-04-2008, 13:08
Son Yorum: avcıhakan
  2007 2 adet aynalı sazan araphüso26 14 2,784 18-01-2008, 00:28
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü: