21-09-2010, 10:32
Av raporlarını yazmak eşimin alanına girse de bu kez kendi av raporumu kendim paylaşmak istedim. Bayramda balığa gitme konusunda sözleşen babam ve eşim iş paylaşımı yapmışlar. Biz giderken yemleri götüreceğiz babam da tekneyi hazırlayacak. Bayramın 1. günü ziyaretlerimizi bitirdikten sonra balığa çıkmak için hazırlıklara başladık. (16.30 civarı) Oltalarımızı Bursa’da bıraktığımız için çocukluğumdan kalma yöntemle (tahtaya sarılı misana ve çapari) ava çıktık. Çapamızı attığımız yer ilk 5-10 dk naz yapsa da sonradan açılarak rüzgara ve akıntıya inat istavritleri oltamıza dizmeye başladı. İlk oltasını çeken babam oldu, nihayetinde benim oltam da hazırlanınca Bismillah deyip attım 3-5-8-10 derken eve telefon açıp akşama sadece salata yapın balıklar bizden haberini verdim. Eşim Lapinavcısı her zamanki gibi büyük av peşinde olduğu için boru kurduyla kırlangıç avlamaya uğraşıyor ama gelen tüm kırlangıçlarında yavru olması nedeniyle geri salıyordu. Rüzgarın daha da şiddetlenmesi ve havanın kararması nedeniyle avımızı erken sonlandırıp eve döndük. (20.00) Her şeyden önce kovanın % 80 ‘ini benim doldurmamı nasip eden Allah’a, ardından deniz anaya ve oltama teşekkürler.
Avlak yeri: Armutlu/Yalova (Ahmetköycüğü açıkları denizden tekneyle)
Kamış&Makine : İlkel yöntemler tahtaya sarılı misana ve çapari
Kurşun : 70 gr
Öğrendiklerim & Tespitlerim :
Avlak yeri: Armutlu/Yalova (Ahmetköycüğü açıkları denizden tekneyle)
Kamış&Makine : İlkel yöntemler tahtaya sarılı misana ve çapari
Kurşun : 70 gr
Öğrendiklerim & Tespitlerim :
- Geçen yıl bu aylarda ilk kez tanık olduğum çıplak mezgit akını vardı , bu yıl yeniden geçmişe dönüş olmuş istavrit var. Resimlerini paylaşamasam da tabiri caizse eşek istavriti denilen cinstendi.
- Hiç balık tutamayanlar bana balık tutmak yasak, tutulanı yemek serbest diyormuş J
- Gözü hep büyük balıkta olan eşim Lapinavcısı tutmak için girişimde bulunmasa da, zeytinyağında kızarmış istavriti seviyormuş. J