Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bayram Şekerleri
Av raporlarını yazmak eşimin alanına girse de bu kez kendi av raporumu kendim paylaşmak istedim. Bayramda balığa gitme konusunda sözleşen babam ve eşim iş paylaşımı yapmışlar. Biz giderken yemleri götüreceğiz babam da tekneyi hazırlayacak. Bayramın 1. günü ziyaretlerimizi bitirdikten sonra balığa çıkmak için hazırlıklara başladık. (16.30 civarı) Oltalarımızı Bursa’da bıraktığımız için çocukluğumdan kalma yöntemle (tahtaya sarılı misana ve çapari) ava çıktık. Çapamızı attığımız yer ilk 5-10 dk naz yapsa da sonradan açılarak rüzgara ve akıntıya inat istavritleri oltamıza dizmeye başladı. İlk oltasını çeken babam oldu, nihayetinde benim oltam da hazırlanınca Bismillah deyip attım 3-5-8-10 derken eve telefon açıp akşama sadece salata yapın balıklar bizden haberini verdim. Eşim Lapinavcısı her zamanki gibi büyük av peşinde olduğu için boru kurduyla kırlangıç avlamaya uğraşıyor ama gelen tüm kırlangıçlarında yavru olması nedeniyle geri salıyordu. Rüzgarın daha da şiddetlenmesi ve havanın kararması nedeniyle avımızı erken sonlandırıp eve döndük. (20.00) Her şeyden önce kovanın % 80 ‘ini benim doldurmamı nasip eden Allah’a, ardından deniz anaya ve oltama teşekkürler.

Avlak yeri: Armutlu/Yalova (Ahmetköycüğü açıkları denizden tekneyle)
Kamış&Makine : İlkel yöntemler tahtaya sarılı misana ve çapari
Kurşun : 70 gr

Öğrendiklerim & Tespitlerim :
  • Geçen yıl bu aylarda ilk kez tanık olduğum çıplak mezgit akını vardı , bu yıl yeniden geçmişe dönüş olmuş istavrit var. Resimlerini paylaşamasam da tabiri caizse eşek istavriti denilen cinstendi.
  • Hiç balık tutamayanlar bana balık tutmak yasak, tutulanı yemek serbest diyormuş J
  • Gözü hep büyük balıkta olan eşim Lapinavcısı tutmak için girişimde bulunmasa da, zeytinyağında kızarmış istavriti seviyormuş. J
Not: Görüntüler eski avlarımıza ait malesef bu avda fotoğraf çekemedik.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Hiç balık tutamayanlar bana balık tutmak yasak, tutulanı yemek serbest diyormuş J
Bu güzelmiş Afiyet olsun..Gulumse
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
bu avı resimlememeniz kötü olmuş,
Kamış&Makine : İlkel yöntemler tahtaya sarılı misana ve çapari
yazmışsınız ama aslında o yöntem ilkel değildir tam aksine doğru ve zevkli olan o yöntemdir.
benim teknemde mantara,tahtaya veya köpüğe sarılı 7-8 el oltası vardır..
teknede kamış ve makineyle av yapana sadece gülerim çünkü işin zevki el oltasındadır.
ben sadece istavrit bolsa kamış kullanıyorum ondada en ince kamışı kullanıyorum ki balıkları yine hiddedebileyim.
birde kırlangıça boru kurdu kullanmanıza gerek yok 3 köstekli takım yapıp kösteklerden birini kurşundan sonra gelecek şekilde bırakıp fleto istavrit veya fleto zargana yem takıp daha iyi kırlangıç tutma şansınız olur.
avlarınızın devamını bekliyoruz afiyet olsun rastgele Alkis
Bul
Dsene akşam yemekleri sizden oldu evde..AlkisAlkisAlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Bende avlarımda kasnaklı el oltası kullanıyorum,makinalı kamışa ısınamadım.Balığın yakalanmasından tekneye alınışına kadar el oltasının keyfini vermiyor.Bayramda,bayramın keyfini iki kere çıkarmışsınız maşallah.Bereketli afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul
bereketli afiyet olsunAlkis
Bul
bereketli olsun cümra hanım sizin raporunuzu görmek güzeldi eşinize ve size neşeli bol balıklı avlar dilerim rastgeleAlkisAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
avınız bereketli olsun Konuşanbalık. bayramda güzel av yapmışsınız. anlaşılan eşiniz lapinavcısı sizin tuttuğunuz balıklara güvenerek büyük balık peşine düşmüş.
Avınız bereketli olsun...
lapinavcısı_brs
A Rh(+) 1982
Bul
Zumra hanim bereketli olsun..
afiyetler..
benimde el oltalarim,kasnakta degil,tahtaya sarili..
sadece ben kamis ta kullaniyorum...
her nasilsa,ikisi ilede balik tutmak ayri -ayri zevk veriyor..
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Tebrikler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,484 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Bayramın Son Şekerleri yalnız balıkçı 14 2,166 23-10-2013, 07:53
Son Yorum: ANTALYALI07
  Bayram öncesinde gelen çupralar Cihan Deniz 10 1,840 18-10-2013, 12:39
Son Yorum: Cihan Deniz
  Bayram raporu dagistan 36 4,928 24-08-2012, 22:19