Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kırlangıç Avı Nasıl Yapılır.
Arkadaşlar,

Ben Tuzla tarafında balık avlayan biriyim. Bu ralar büyük kırlangıç ve kalkan aldıklarını biliyorum.

ama işin aslı ben kırlangıç hangi takımla avlanır nasıl avlanır çok bilmem. Arada oltaya atladığı olur ama en büyüğü 1 kg civarında olur. Bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Bilgiden zarar gelmez.

Kalkan ve kırlangıç için biraz fikir verebilirmisiniz. Olta örnekleride olsa fena olmaz

Teşekkürler.
Bul
adaş ben her istavrite çıktıgımda 2. bir oltada kırlangıç ve kalkan balıkları için yemler bırakırım.
genelde kırlangıç ve kalkan balıkları için 3-4 köstekli takım kullanırım,genelde köstekleri 30 numara misinadan kancaları 3-4 numaradan yaparım en alttaki kösteği biraz uzun tutup kurşuna yakın baglarım ki tekne akarken kurşundan sonra gelsin.
aslında özel kırlangıç takımları vardır ama onları kullanmadım elimden geldiğince kullandıgım takımı ve özel kırlangıç takımını çizmeye çalışayım.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
http://www.amatorbalikci.net/showthread....D:gulumse:
Bul
LeVrEkCi yazdı:adaş ben her istavrite çıktıgımda 2. bir oltada kırlangıç ve kalkan balıkları için yemler bırakırım.
genelde kırlangıç ve kalkan balıkları için 3-4 köstekli takım kullanırım,genelde köstekleri 30 numara misinadan kancaları 3-4 numaradan yaparım en alttaki kösteği biraz uzun tutup kurşuna yakın baglarım ki tekne akarken kurşundan sonra gelsin.
aslında özel kırlangıç takımları vardır ama onları kullanmadım elimden geldiğince kullandıgım takımı ve özel kırlangıç takımını çizmeye çalışayım.

Teşekkür ederim nihat. Bu güzel fikir. ikisinide yapmayı deneyeceğil. Bu terazi şeklindeki oltadan sahibinden.comda satıyorlardı 1 tane alıp denemek lazım.
Bul
bence gerek yok nihat çünkü kırlangıç çapariye bile atlayan balıktır.
ben levrek oltama 3 köstek kırlangıç kancası takıp bu sene birkaç tane kg üstü kırlangıç tuttum çok kırlangıç var 4 köstekli takım yapıp istavrit yada zargana fleto ile yemleyip bırak kırlangıç alman ihtimali çok yüksek.
Bul
Selam nihat bey,,

Kırlangıç bizim çinekop çaparilerine çokça gelen bir balık. Zokaya istavrit fleto salıp yavaş yavaş gittiğinizde de yapışır nihat agabey'imin de dediği gibi köstekli yemler ile alma şansınız çok yüksek nede olsa lüfer gibi değil önüne gelsin yeter.. rastgele
Bul
LeVrEkCi yazdı:bence gerek yok nihat çünkü kırlangıç çapariye bile atlayan balıktır.
ben levrek oltama 3 köstek kırlangıç kancası takıp bu sene birkaç tane kg üstü kırlangıç tuttum çok kırlangıç var 4 köstekli takım yapıp istavrit yada zargana fleto ile yemleyip bırak kırlangıç alman ihtimali çok yüksek.

Sanırım bunu dibe yatıracağız. Ok yarın öbürgün bir deneyeyim bunu. Sağol nihat.
Bul
FuRkAn * yazdı:Selam nihat bey,,

Kırlangıç bizim çinekop çaparilerine çokça gelen bir balık. Zokaya istavrit fleto salıp yavaş yavaş gittiğinizde de yapışır nihat agabey'imin de dediği gibi köstekli yemler ile alma şansınız çok yüksek nede olsa lüfer gibi değil önüne gelsin yeter.. rastgele

Sağol furkancım haftasonu deneyeceğim. Önce 10 akadar lüfere bkıp sonra bunu deneyeceğim.
Bul
Rast gelsin Nihatcım.Tabii önce lüfer.Alkis
Bul
nihatkr yazdı:Arkadaşlar,

Ben Tuzla tarafında balık avlayan biriyim. Bu ralar büyük kırlangıç ve kalkan aldıklarını biliyorum.

ama işin aslı ben kırlangıç hangi takımla avlanır nasıl avlanır çok bilmem. Arada oltaya atladığı olur ama en büyüğü 1 kg civarında olur. Bu konularda bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Bilgiden zarar gelmez.

Kalkan ve kırlangıç için biraz fikir verebilirmisiniz. Olta örnekleride olsa fena olmaz

Teşekkürler.
slm nbr yalcın abı ısa ben maydanozda tanısmıstık cetın abının sıva ıslerını yapıyoduk sızın sıteye uye oldum
Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalamar nasil avlanir? kalamare 31 6,905 19-02-2015, 11:42
Son Yorum: Salih Reis
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 25,164 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ
  canlı yemleri nasıl takabilirim abraxsaz 25 4,853 16-12-2010, 10:58
Son Yorum: abraxsaz
  ilk deniz balığımı yakalamak istiyorum.. (ama nasıl) Marjan 30 5,582 27-06-2007, 10:47
Son Yorum: Marjan
  Saroz Körfezi - Yayla Sahili - Sürpriz Kırlangıç hikayesi rahimyts 15 8,277 24-05-2007, 22:56
Son Yorum: doktor

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi