Yorumları: 46
Konuları: 6
geçen 1 hafta boyunca siteden topladığım bilgileride yanıma alarak gece günndüz balık tutmaya gittim vuruş bile alamadığım gecelerden sora yemlerde sorun olabilceğini düşünüp teke ve yengeç ile denemeye karar verdim(daha önceleri sadece midye ile tutmaya çalışıodum) kepçem olmadığı için 1 tane teke yakalayabildim ama yengeç konusunda biraz daha şanslıydım 5-10 tane yakalayabildim....şimdi sorun su ki
yengeçleri takmaya çalışırken bazılarının taktıktan sora hiç hareket etmediğini bazılarınında çok yavaş ve cansız hareket ettiğini gördüm muhtemelen onlarda suda 2-3 dk içinde ölmüştür..tekeyi ise taktığım anda öldü kuyruğundan geçirdim başına kadar.....bunları takmakla ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim yengeci gözünden takıorum diyen arkadaslarda gördüm sitede onuda denedim ama olmuo
bide bu pet şişeyi kesip ters yapıştırıp içine tavuk kemiği koyup iskeleye sallaama yöntemi ile hiç teke yakalayamadm bana kepçesiz teke yakalama yöntemi varsa sölermisiniz limandaki lastiklerin içinede baktım millet deliymişim gibi bakıo artık bana en az 20 lastiği kaldırdım teke falan yoktu acaaba ben sudan kaldırırken kacıolar mı ? neyse cok uzun oldu cevaplara göre tekrar yazarım yazcaklarımı yardımlarınızı bekliorum üstadlar
Yorumları: 79
Teke konusunda yardımcı olayım diğerleri hakkında pek bilgim yok. Tekeyi takarken suda daha uzun süre canlı kalması için sadece kuyruğundan geçir kafasına kadar götürme yoksa kısa sürede ölür pek iş görmez. Tekeyi takınca kafasındaki antenlerini kafasına yakın yerden kopar benim söyleceklerim bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir. Biz genelde boru kurdu kullanıyoruz güzel sonuçlarda aldık.
Birde nerede ve nasıl avlandığını yazarsan orayı bilen kişilerde seni yönlendireceklerdir.
teşekkürler bunlar daha önce okumadıgım bilgilerdi tabiki çok işime yarar teşekkür ederim avlandığım yer ise malta sanırım maltadan birileri cıkmaz

)) olta ise 3 köstekli takılıp koparsada üsengeçliğimden bazen 2 köstekli dip oltası kurşun 50 gr. misina 0.4 iğneler ise 4 numara çapraz çelik iğne ya da 3 numara tam emin değilim....unuttum sey sorcaktım tekeleri nasıl topluosun ?? mesela sadece gece mi toplanıo teke gündüz bulamazmıyım?
Yorumları: 79
Maltamı yakınmış.

Biz tekeleri kepceyle topluyoruz. teke gece gündüz toplanıyo biz gecede gündüzde toplarız. Tekeler yosunlarda beslendiği için yosunluk bölgelerde ve yosunluk kayaların yanında ve alt kesimlerinde olur. Birde kullandığın misina kalın gibi onun biraz daha ince tutsan daha yararlı olur,diye düşünüyorum.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Çağdaş,yengeç konusuna kısaca değineyim.Oltaya takılacak yengeçde boyut baş parmak tırnak büyüklüğü bunun canlı kalması için iki arka ayağından geçirdiğimde yengeç canlı kalıyor.Senin avlandığın yer bize yabancı yem olarak yengeç kullandığında bunu en çok cupra seviyor,avlakta varsa ne ala yoksa bu yeme gelen balık çok az.Rastgele.
Bornova - izmir
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
orhanekmekci yazdı:Çağdaş,yengeç konusuna kısaca değineyim.Oltaya takılacak yengeçde boyut baş parmak tırnak büyüklüğü bunun canlı kalması için iki arka ayağından geçirdiğimde yengeç canlı kalıyor.Senin avlandığın yer bize yabancı yem olarak yengeç kullandığında bunu en çok cupra seviyor,avlakta varsa ne ala yoksa bu yeme gelen balık çok az.Rastgele.
çağdaş orhan babanın dediğigibi yengeçi takıyoruz bazıları hayvanın gözünü körletiyorlar avcı balıktan kacmasın diye bu sistem bana ters geldiği için bunu uygulamıyorum.

birde iğneyi yengeçin ortasından takıyoruz. rast gele.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
çağdaş yengeçler kurnazdır ölü takliti yaparlar kolay kolay ölmezler.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
en az 20 lastiği kaldırdım teke falan yoktu acaaba ben sudan kaldırırken kacıolar mı ?
Cagdas
tekelerin lastigi kaldirdiginda kactigini sanmam..
cunku lastiklerden benimde teke topladigim cok..
sadece senden once o lastiklere kesin bakilmistir
diger yem konusuna arkadaslardan cevaplar gelmis bakiyorum
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
çağdaş orhan babanın dediğigibi yengeçi takıyoruz bazıları hayvanın gözünü körletiyorlar avcı balıktan kacmasın diye bu sistem bana ters geldiği için bunu uygulamıyorum.

birde iğneyi yengeçin ortasından takıyoruz. rast gele.
abi ortasından derken alt tarafından geçirip sırtından mı cıkarıosun yoksa orta bacaklarından enlemesine mi geçirioruz....
cevaplar için gerçekten teşekkürler....teke olayına gelince illa kepçemi almam lazım bunun pratik bi yöntemini bilen yokmu cok pahalı € zaten mahvetti bizi bide kepçeye para vermeyim ne bilim böle kadın çorabıyla falan bi şeyler yapıılamaz mı

pratik bi yöntem bilen varsa rica ediorum bana yardımcı olsun....
Yorumları: 22,029
Konuları: 258