Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
anadolu yakası kuleli önü
nesemmelek yazdı:estağfurullah çömezin çömeziyim henüz sayenizde biraz geliştirsen yeter bana sağolun Smile

Bşalangıçta hepimiz öyleydik.Ayrıca çömezliği atlatmış gördüm sizi.Sizde böyle balık tutma sevgisi,merakı varken usta balıkçı olmanız hiç de zor deği. AlkisGulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
nesemmelek yazdı:teşekkür derim zaten 1 ayda bu seviyeye gözlem yaparak geldim Smile 26 yaşındayım buarada ...

rapala şeçerken önerebileceğiniz rapala nedir? genelde hava karardıktan sonra atmayı düşünüyorum renk ve boyut palamut için ne olmalı acaba?

melek hocam rapala aydınlık alaca karanlıkta kullanılır gece balık alması zor gece ekseri yemli oltalar kullanıyoruz mesela köprüde balık su üstü yaptığı için çok küçük zoka hırsızlı kullanıyoruz palamut için bilmem anlatabildimi.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
cilingoz yazdı:melek hocam rapala aydınlık alaca karanlıkta kullanılır gece balık alması zor gece ekseri yemli oltalar kullanıyoruz mesela köprüde balık su üstü yaptığı için çok küçük zoka hırsızlı kullanıyoruz palamut için bilmem anlatabildimi.

anladım sabahın ilk ışıklarında gitmek lazım belki akşam güneş batarkende takılma ihtimali var sağolun Alkis
Bul
nesemmelek yazdı:estağfurullah çömezin çömeziyim henüz sayenizde biraz geliştirsen yeter bana sağolun Smile

Ah be hocam bütün çömezler senin gibi olsun bir sürü balık tuttun hala çömezlikten söz edyorsun hocam.Sadece foto bekliyoruz.MahcupAlkis
Bul
Melek hanim ailemize hosgeldiniz...Seerf
gerekli yardimlar gelmis..Alkis

iyi paylasimlar
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
nesemmelek yazdı:herkese merhaba ben yeni üyeyim. Aslında her şeyde yeniyim balık tutmaya 1 ay önce başladım. Kuleli önünde tutuyorum genelde istavrit geliyordu dün istavrit çaparisine zargana ve hamsi takılmaya başladı hatta kuyruğundan yakalanan palamutlar bile vardı kovalarda. bu bölgede balık tutan arkadaşlar kurşun ağırlığı, çapari rengi, atış tekniği ile ilgili bilgi istiyorum. Oradaki balıkçılardan da bilgi alıyorum fakat her kafadan başka bir ses çıkıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Rast gelsin Gulumse

Hocam hoş geldiniz.Alkis
İyi bir yere geldiniz. Bende olta nasıl bağlanır diye sormaya gelmiştim.
Yaklaşık 3 senedir çoğu yoklamada buralardayım.
Bol balıklı avlarınız olsun inşallah.Affet76

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Hamido yazdı:Hocam hoş geldiniz.Alkis
İyi bir yere geldiniz. Bende olta nasıl bağlanır diye sormaya gelmiştim.
Yaklaşık 3 senedir çoğu yoklamada buralardayım.
Bol balıklı avlarınız olsun inşallah.Affet76

Happy benim öyle olacağı kesin hoşbulduk
Bul
BALIK and OZAN yazdı:öncelikle ailemize hoş geldiniz..kuleliye uygun birkaç takım söyleyeyim..istavrit için kuleli binanın ortalarından atıyorsanız 0.24mm/0.10mm kalınlıkta 11 no 10-11 no iğneden yapılmış beyaz morumsu floştan yada açık yeşil floştan yapılmış çapariyi kullanabilirisiniz tabi bu maximum incelik..ağırlık ta maximum 125 gr..akıntıyı takip ederek ağırlığı 100 gr a kadar indirebilirsiniz...balık bildiğiniz üzere dipten gelmektedir dibe inip çok seri bir şekilde değilde ağır ağır dibi tarayarak çapariyi doldurabilirsiniz..bu takımı balık ileride ise kullanabilirsiniz..balığın yakında olduğunu gözlemlerseniz eğer hemen takımı inceltip 0.16-0.18mm/0.08mm-0.10mm takımla 60-75 gramla aynı renkte çapariyle balığı boğarsınız..tabiki köstek saysısını kamışın uzunluğuna göre artırabilirsiniz..hatta kendi çaparilerinizi kendiniz yapın farkı göreceksiniz herkezden çok daha fazla balık yakalayacaksınız..bende hazır alırdım ama bağlamayı öğrendikten sonra zevkle en şık takımları yaparak çok güzel balıklar tuttum..birde kulelinin baş tarafı sağ taraf kayalık bölgede ki akıntıyı görmüşsünüzdür burada avlanmak diğer yere nazaran sıkıntılıdır..akıntıda dibi bulmak gerekir bunun içinde ağır kurşun kullanmak kalın çapari bağlamak gerekir..bunun kalınlıkları maximum 028-030mm/0.10mm kurşun 150 gr dır..burada dibi bulmak için mutlaka yürümek gerekiyor karışma sorunnuyla sıksık karşılaşırsınız..orta kısımlarda avlanmak daha sağlıklı..sardalya ve hamsi,çaça gibi balıkları yakalamak için kurşun suya düşer düşmez makinayı kapatık çalışmak gerekir balığı hissettiğimizde5-6 saniye olduğu yerde sarmadan takımı çalıştırıp balığı toplayıp çekmekte iyi bir taktiktir..rapala konusu na gelirsek,rapalayla çok güzel balık alınabilir..fakat herkesin rapala atması gerekir..aksi halde herkes çapari atarken siz rapala atarsanız herkesin oltasını kenara alırsınız..rapala ile palamut yakalanacaksa kurşun suya düştükten sonra dibe inmeden orta sularda makineyi kapatıp seri bir şekilde sarmaya başlamak gerekir...(rapala oalarakta 7 veya 9 cm mavi rente kullanın)palamut çünki yüzeye yakın geçer ve bu bölgelerde av verir..çinekop içinde takımı dibe indirip ilk 5-6 turu çok seri daha sonra normal hızda kıyaya kadar çekilir balık rapalaya yapıştığı zaman olta gerilir o an acayip bir keyif olur..birde lüfer yapıştırırsan tatından yenmez çek çekebilirsen kıyıya..makinanın bu yüzden devri yüksek ağırlığa karşı direnci kuvvetli olmalıdır..rapala takımınıda basitçe söyleyeyim..oltanın ucundaki klipse akıntıya göre 125-150-175-185-200 gr kurşunu 30cm 0.40mm misinayla bağlayalım..daha sonra kamış boyunda 026mm-0.28mm misinayı rapalaya rapala düğümüyle bağlayıp diğer ucuda klipse küçük fırdöndü ile takalım..rapalacılıkta önemli bir husus takımı uzak mesafelere göndermektir..onun içinde makinadaki misinanınızın 0.26-0.28 mm ve 0.38mm misinaylada şoklanmış olması gerekmektedir..böylece ileri atma işinida halletmiş oluruz..bunları yaparsanız herkez size soracaktır balığı nasıl alıyorsunuz takımınız nasıl..tabi ustalar hariç onlar gizli bir şekilde çaktırmadan göz ucuyla sizi seyrederler..daha bir sürü takım ve şekli var onlarıda ileride anlatırım..ha palamut için çapariyi unuttuk.0.25-0.25mm 10 iğneli beyaztüyle yapılmış simli takım 125gr kuşun..köstek sayısını azaktıp 7-8 iğne köstekleri uzatabiliriz..çok iyi bir balıkçı olacaksınız..içinizde balık sevdsının hiç bitmemesini dilerim..bizim ailemiz sağlam bir ailedir...yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..saygılar.rastgele..
ozan kıyı balıkçılığında ustadır bende kıyı işini ondan ve harundan öğrendim onun dedikleriyle kıyılardan balık tutar oldum.teşekkürler kardeşim emeğine sağlık Alkis
Bul
Hocam aramıza hoşgeldiniz. şundan emin olabilirsin ki gerçekten güzel bir platformdasın. aklına takılan her türlü sorunun cevabını burada bulabilirsin.ben o bölgede genellikle kandillide avlanıyorum. orası hoşuma gidiyor. sizede tavsiye edebilirim. tabi ekim kasım ayından sonra....bol balıklı raporlar diliyorum....Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA
av raporumu sonunda ekledim Happy
DOĞAYI TÜM CANLILARLA PAYLAŞMAK ZORUNDAYIZ. PAYLAŞAMAYANLAR TAKLİT YAPMAYIN İNSAN DEĞİLSİNİZ .
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  anadolu yakası son balık durumu BÖRTEÇİNE 26 7,165 02-10-2007, 14:29
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi