Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltaya gelmeyen balıklar.
Uzun_ahmet yazdı:İki balıkçıdan aynı cevap gelmiş çarpma yada çırpma dedikleri yöntem bir dahaki sefere oltaya atlamassa yapılacak yöntem belirlenmiştir..Rastgele.
Çarpmanın nasıl yapıldığınıda tarif ederseler olacak inşallah. Affet
Hiç görmedim nasıl yapıdığını.Snifsinf

[quote=yycolak]İşte zıpkıncılık böylece gelişmiş oldu.Canım yeme gelmezsin ha . . . siyirdim:
Valla Yalçın ustam bu yaştan sonra zıpkıncılık zor beya.Snifsinf
xfisher yazdı:Tabi, yeme gelmeyen kefali yakalamanın yöntemleri ağ, zıpkın ya da çarpma Seerf
Ben olta ile yakalamayı seviyorum ama oda olmuyor.Snifsinf
albatros41 yazdı:Arkadaşlarda değinmiş ama bir de ben söylim eğer kefal sürülerine rastlarsanız çarpma yöntemi en iyi yoldur.genelde sıcak havalarda kefaller su üstüne yarı baygın şekilde dolaşırlar üçlü çarpma iğneler ile rahatlıkla alırsınız yalova da az almadık bu yöntemle kefal...Smile
Valla bu çarpma işini öğrenmem lazım.Smile ilk defa bugün duydum. Acemilik işte.Snifsinf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
xfisher yazdı:Büyük teknelerin çapademirinin aynısı şekil olarak.. Eskiden kendimiz yapardık, şimdi hazır kaynaklı satıyorlar.. Esasen uğraşmaya değmez bi büyük bi de orta boy almak lazım hazır bulunsun, kefali bu şekilde gördüğümüzde kefalin boyuna göre uygun olanını kulanmak için.. Seerf

Yani şeytan oltasının çapalısı şimdi anlaşıldı. Teşekkürler.Seerf

Biz üç kişiyiz; Ben,keyfim ve kahyası......Seerf
Bul
Evet, sahte yem ya da kaşıkların arkasındaki üçlü kancaların büyük hali Alkis
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
kıbrıs olta denilen düzenekte iş görür abi inşallah bir başka sefere denk gelir rastgele.Gulumse
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Olabilir tabi ama kıbrıs oltası da sonuçta yemli bir düzenek. Gerçi balıklar orada yemin çevresinde dolaşırken de takılabilir iğnelere, sonuçta 10-15 iğne var açıkta. Tabi balığın yeme (genellikle ekmek) rağbet etmesi, ilgi göstermesi gerekir.
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
bende bizim orada aynısını yaşadım baktım olmadı aldım zıpkını daldım peşlerine.siparişler vardı komşularıma hediye oldu balıklarGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  oltaya sardalya takma (ilginç bir yöntem) Salih Reis 12 5,918 05-07-2007, 15:16
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi