Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lüfer ve toplum bilincine ait küçük bir diyalog
xfisher yazdı:Balığı Karadenizli tutar Diyarbakırlı satar bizim ülkede genellikle.. amca lüferle sarıkanadı farklı balıklar olarak mı biliyormuş Siyirdim
Yanlış anlaşılmasın burada yakalayan da satan da suçlu..

Bak bu konuda çok haklısın herif Erzincan lı Siyirdim
Yok aynı balık olduğunu bilyor ama sirkülerde sadece lüfer yazdığı için diğerlerinin olmadığını söylüyor. Aslında ironik bi durum Bobo sonuç olarak salakçada olsa kendini doğru savunduğunu sanmak o kadar.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
ufuktan26 yazdı:Çok duyarsız oldu insanımız çookk.Dedim ya sonunda başın belaya girer diye..

Aynen hocam Mahcup çooook mu çok haklısın.
Bu gün öğle yemeği yerken yemek yediğim mekanda koca koca LCD ler de haberler ama oradaki 40-50 kişi kendi halinde ve kendisini o kadar çok yakından ilgilendiren haberler veriliyorki umrunda değil. O ara Hırvatistan polisinin bi tatbikatı sırasında uçan reklam panolarını gösterince herkes pür dikkat izlemeye başladı ve herkes o şow içeriği ve uçuşan panoları konuşmaya başladı...
Yok yok bende problem Siyirdim artık kabul ediyorum.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
Bul
Bizde ne kadar eğitim olsada menfaatler ön planda geliyor.HadiordanBakalım lüfer biterse ne satacaklar.Snifsinf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
bu denizden ekmek yiyenler bu kadar bilinçsiz davranırsa,cemaat ne yapar bilmiyorum.yarına ne satarlar tezgahta yorumsuzSmile
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Biraz önce çalışmakdan kafam şiştiği için bi dolaşayım diye dışarı çıktım ve yakınımdaki balıkçının önünden geçerken gördüğüm manzara aynen şu şekilde idi

Çinekop 10-12 cm.
Sarıkanat 14-16 cm.
Lüfer 18-20 cm.

Tabi diyeceksiniz bu ölçüleri nerenden uydurdun Siyirdim
Balıkçıyla muhabbetim olduğu için aldık metreyi ölçdük.

Diyaloğumuz aynen şöyle ;
- Abi biliyormusun bu balıklardan hepsi yumurtlayamadan tutulmuş.
Yanıt: Ne alaka?
- Abi anlamadın galiba seneye yumurta yok balıkta yok...
Yanıt: Yok be anam çinekop bitmez.
- Abi bu arada 20 cm nin altında tutmak satmak hepsi yasak.
Yanıt: Haa o yasak kalktı.
- Kim kaldırdı?
Yanıt: Tv ye çıkan bakanı dinlemedinmi?
- Bakan mı? Hangi bakan?
Yanıt: Deniz bakanı...
- Abicim yok öyle bi şey bir gün biri gelir bi şey derse şaşırma 20 cm nin altı lüfer yasak...
Yanıt: Sen rahat ol o zaman bundan sonra Lüferleri ölçer alırım.
- Yani çinekop ve sarı kanat satmıycan?
Yanıt: De get la HOHOHOHO sen ne dediğini bilmiyonki HOHOHO limit lüfere var çinekopla sarıkanada yokki HOHOHO....
Bundan sonraki diyaloğumuz bana kalsın RolleyesDovs05YeterConfusedSuper

İşte gelde şimdi isyan etme o kişiyi gelde şikayet etme Heeey İstanbuldaki bu konu ile ilgili mercihler santimine varıncaya kadar verilmiş Bulunmuş olduğunuz makam için çoluğunuza çocuğunuza götürmüş olduğunuz parayı hak edin ki çocuklarınız yarın bizim babalarımız helal paralar kazanmıştır desinler bu iş ile belediyelermi ilgleniyor o zaman bu sözlerim onlara.
Bul
ANTALYALI07 yazdı:bu denizden ekmek yiyenler bu kadar bilinçsiz davranırsa,cemaat ne yapar bilmiyorum.yarına ne satarlar tezgahta yorumsuzSmile

Aytekin, adamlar rahatlar Rolleyes nasıl olsa levrek,çipura ve ithal uskumru garantili öbüründen vurduğu vurguna bakıyor o kadar Snifsinf

--------------------------------------------------------------------

Yok yok ben biraz çıkıp kendime geleyim hala ellerim titriyo....
gece görüşürüz.
D.DUMOULIN
Bul
Bütün yorumlara katılıyorum fakat denetim denetim diyoruz geçtiğimiz günlerde kutlanan lüfer bayramında sayın bakanımız balık halinde balıkçılarla beraberdi onlarla lüfer bayramını kutladı.Bakanımız lüfer bayramını kutlarken 10 metre yanında ise cinekoplar mezat yöntemiyle satılıyordu yani adamlar bağıra bağıra çatır çatır çinokoparı satıyordu.
bu adamlar aşmış artık bakan varmiş balıkhane balığı almıyormuş satmıyormuş onlar için pek fazla önemi yok
Snifsinf
Bul
işimiz zor arkadaşlar.biz daha kırmızı ışıkta geçmeyi marifet sayıyoruz.ana sınıfından başlayıp çocuklarımzı eğitmeliyiz,bilinçlendirmeliyiz.başka türlü olmaz.yetişkinlere nereli olursa olsun bir şeyi anlatmak hatta öğretmek çok zor.yeni nesil bilinçlenmeli.yoksa denizler kuruyacak.ama onlar büyüyene kadar denizler o güzelim balıkları koruyabilecekmi?.... işte ikilem burada.Hi
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Bak bu konuda çok haklısın herif Erzincan lı Siyirdim
Yok aynı balık olduğunu bilyor ama sirkülerde sadece lüfer yazdığı için diğerlerinin olmadığını söylüyor. Aslında ironik bi durum Bobo sonuç olarak salakçada olsa kendini doğru savunduğunu sanmak o kadar.

Serkancığım bu konuyla ilgili olarak yukarıdaki yazı yazdıktan sonra döndüm internete.İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yazdım karşıma şöyle birşey çıktı Beyazmasa başvuru işte İstanbulda oturanlar size Serkanın yazdıklarını kopyalayıp yapıştırın. Bakalım ne olacak veya ne diyecekler.
Bul
Duyarlı davranışın için teşekkür ederim arkadaşım Alkis
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ya Lüfer yoksa! MaVrUşGiL 16 3,334 14-10-2013, 20:05
Son Yorum: tahsinmersin
  Küçük Çinekoplar her yerde :( MaVrUşGiL 11 2,384 18-11-2012, 09:36
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Balıkçı ile Benim aramda geçen diyalog doktor 18 2,729 01-11-2011, 00:32
Son Yorum: ufuktan26
  Küçük istavritin öyküsü sevimli34 16 2,531 02-03-2011, 00:39
Son Yorum: MaVrUşGiL
  çiftlikköyün en küçük balıkçısı yalova tatar 30 4,097 30-01-2009, 00:28
Son Yorum: Can ARSLAN
  kalender ve tarabyada lüfer palamut LeVrEkCi 24 5,009 17-10-2008, 16:45
Son Yorum: fotokopici
  lüfer mangal yalova tatar 32 5,950 18-08-2008, 11:08
Son Yorum: orfoz17
  Greenpeace Küçük Balık yoksa Büyük Balık da Yok!_2 Lapsetur 3 2,645 16-01-2008, 17:47
Son Yorum: SerenaY66
  Lüfer,Cinekop,Kofana tutmak icin nereyi önerirsiniz? Mehmet Usta 7 3,733 11-10-2007, 05:34
Son Yorum: kofana_avcısı
  lüfer için rapala zıpzıp 3 2,793 14-09-2007, 12:48
Son Yorum: zıpzıp

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi