Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anasonlu yengeç tarifi;kesinlikle hayır denilemez:)
Deniz kabuklularından Yengeç(Pavurya)kim sevmez.Ama bu güzel lezzet sofralarımızı çok az süslüyor malesef,ben genelde kabuklu deniz ürünlerini de çok severim ve onlarla yapılan ilginç lezzetli yemekleri,salataları...Kabuklu deniz ürünleri genellikle çok değişik soslarla tüketilir bazende sadece z.yağ,limon.tuz
Yemek tarif dosyamı karıştırırken değişik bir yengeç yemeği elime geçti,hem çok basit hemde çok lezzetli,sizlerle paylaşmak istedim.Smile

ALINTI:SOFRA YEMEK KİTABI

ANASONLU YENGEÇ
Malzemeler
500gr.yengeç eti (yıkanıp süzdürüldükten sonra,kurulanmış,kıskaçlari kesilmiş, ama etleri boşaltılmamış)
1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
350gr.domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlendikten sonra ince dogranmış)
1/2 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı rakı
1 demet maydanoz (ince kıyılmış olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber (taze çekilmiş olursa iyi olur;benden size bir öneri baharat kullanırken özellikle karabiber toz şeklinde değilde tohum karabiber kullanmanız ve değirmende çekerek tüketmemiz yemeklerinize farklı bir lezzet katacaktır.Smile

YAPILIŞI
Yengeç kıskaçlarını pişirme sırasında yanmalarını önlemek için kesikn bir bıçakla delin.Yengeç etlerini ve kıskaçlarını büyük bir kaseye koyup,limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın ve bir kenarda 45 dakika bekletin. Bu arada;doğranmış domatesleri bir tencere üstüne yerleştirilmis süzgece koyup,sularının iyice süzülmesi için bir kenarda 30 dakika bekletin.
Küçük bir tencereye tereyağını ve rakıyı koyup,tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamına getirin.
30cm.çapında ateşe dayanıklı bir tabağın içine maydanozları döşeyip,üstüne bir kaşıkla yengeç etlerini ve kıskaçlarını tek kat halinde yerleştirin.Tabağı plastik filmle örtüp (bir kenarini açık bırakın ya da bıçakla üstünü delin),%100 ısıtılmış fırına vererek yengeçleri 30saniye pişirin.Sonra tabağı olduğu yerde 1/4oranın da çevirip,1 dakika daha pişirin.Tabağı fırından alıp,ılık kalması için üsütün açmayarak bir kenara bırakın.
Anasonlu tereyağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup,kabı %100 ısıtılmış fırına vererek,cızırdayana kadar (20-30 saniye)bekletin:Sonra hemen domatesleri ekleyip,fırında 30 saniye ısıtın ve fırından alıp bir kenara bırakın.
Yengeç etlerinin üstünü açıp,tuzun yarısını serpiştirin.Kalan tuzu ve karabiberi de domatesli karışımın üstüne serpip,domatesli karışımı 4 servis tabagının birer kösesine bölüştürün.Yengeç etlerini ve kalan maydanozları da tabaklara bölüştürüp,hemen servis yapin.(Aslında bir de yanında 1 kadeh rakıda içerseniz daha da lezzetli olur.)

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN!Gulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
bak buna aklım ermedi nurancım.oldukça zor bir tarif.önce yengeci bulmak zor.hazır satılanlardan söz etmemissin.gerçi olsada çok farketmiyor.ben bunu beceremem herhalde.Siyirdimteşekkürler.Alkis
Bul
''Deniz kabuklularından Yengeç(Pavurya)kim sevmez.'' ben sevmem denemem bile Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:''Deniz kabuklularından Yengeç(Pavurya)kim sevmez.'' ben sevmem denemem bile Seerf

öyle düşünme Nihat abi ön yargılı olma bi tadına bak derimWink pavurya diğer adıyla okyanus lokumu inanılmaz lezzetli bişi tavuk eti kıvamında ama lezzeti bence paha biçilemez bütün balıklar bir yana pavurya bir yana Bobo nasılda canım çekti anlatırken. Nuran hanım tarif için teşekkürler lezzetli bir yemeğe benziyor fakat biraz zahmetli gibi e güzel olupta zahmetsiz olan ne varki.
"Son ırmak kuruduğunda,son ağaç yok olduğunda,son balık öldüğünde,beyaz adam paranın yenemeyen bir şey olduğunu anlayacak. - Kızılderili Atasözü (alıntıdır)
Bul
ahmet eminim lezzetlidir herker lezzetini anlatıyor ama 1. si kumda yaşamaları 2. si kaynar suya canlı canlı atılmaları bana ters o nedenle ben yemem yoksa lezzetinden şüphem yok,mesela kokoreç de yemem işkembe çorbasıda içmem .teşekkürler.
Bul
Eminim çok mükemmeldir ama bana kabuklu hayvanlar yasak olsada tadına bakarım hatta limitleri bile aşarım.Siyirdim
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Denenmesi biraz zor bir tarif, yine de paylaşım için çok teşekkürler.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Lezzetli olduğu muhakkak.Ellerinize sağlık.AlkisSeerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsili Ekmek(Annemin Tarifi) sirenia 7 2,248 02-12-2011, 17:39
Son Yorum: turna
  Terbiyeli Kalkan Tarifi sirenia 10 3,085 05-11-2011, 09:22
Son Yorum: sirenia

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi