Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hafta sonu ne yapıyoruz :)
Cumartesi planımda işe gitmeyip şileye gidip biraz atçek öğrenmek vardı. (bu güne kadar hiç yapmadığım birşey) Ama işe gitmem gerekti ve saat 12 ye kadar işteydim.

İşten çıkıp direk şile yollarına düştüm. Ama şileye gidince çok şiddetli bir rüzgarla karşılaştım. bırak olta atmayı dışarda durmak bile zordu. Bende dağ bayır gezip öyle döndüm.

Pazar sabahı önce sevgili ekürim Sözerle, çubukluya gitti ancak kimsede tık olmayınca olta bile açmadan, tarabya gidip orada olta attık. Tarabyada 1 tane çinekop tuttuk ufak olduğu için onuda geri attık denize. dmerken anadolu yakasının hemen hemen balık tutulan her noktasına şöyle bir baktık kimsede tatmin edici birşey yoktu. Saat 12 gibi eve dönüpkamış ve makina bakımlarıyla kendimi avuttum.

Bir haftasonunuda böyle yedik.
Bul
Gerçekten ist. anadolu yakası verimsizligin ötesindeydi bu hafta sonu. istavrit bile yoktu. Nereye gitti bu balıklar hayret.... Hi
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
maxtar yazdı:Gerçekten ist. anadolu yakası verimsizligin ötesindeydi bu hafta sonu. istavrit bile yoktu. Nereye gitti bu balıklar hayret.... Hi

Metin sadece anadolu yakası değil, karşıda öyleydi. Malesef lodos olunca böyle. bir kaç çinekop alan vardı. Ama balıklar ufaktı değmezdi onunla uğraşmaya. Artık yavaş yavaş böyle, balıksız kıyı avları başlayacak mevsim gereği.
Bul
nihatkr yazdı:Metin sadece anadolu yakası değil, karşıda öyleydi. Malesef lodos olunca böyle. bir kaç çinekop alan vardı. Ama balıklar ufaktı değmezdi onunla uğraşmaya. Artık yavaş yavaş böyle, balıksız kıyı avları başlayacak mevsim gereği.

Bu aylarda bir tavsiyen varsa dinlemek isterim üstadım. Şile bile olur ya da başka bir yer... Mahcup
Bul
maxtar yazdı:Bu aylarda bir tavsiyen varsa dinlemek isterim üstadım. Şile bile olur ya da başka bir yer... Mahcup

metin bu aylarda şile,kilyos gibi karadeniz sahilleri kalkan balığı yapar ama sabır ister.3-4 kamışı yemleyip atıp bekleyeceksin 1 kamışlada 3 köstekli sağlam bir takım yapıp yemleyip atıp dipten kuma sürte sürte çok yavaş çekeceksin ve her atışta 1 metre sağa veya sola değişik yerlere atıp deneyeceksin.yolda kalkan balığı varsa alacaksın.ama poyrazda karadeniz çok dalgalı olur lodosta durgun açığa doğru eser.
niko bir yanlışın var boğazda normalde lodosta balık kıyılar daha çok balık olur sana ters bir gün denk gelmiş.haa birde tarabyaya gelip beni aramamışsın yaa ondan tutamamışsındır GulumseHappy
Bul
LeVrEkCi yazdı:metin bu aylarda şile,kilyos gibi karadeniz sahilleri kalkan balığı yapar ama sabır ister.3-4 kamışı yemleyip atıp bekleyeceksin 1 kamışlada 3 köstekli sağlam bir takım yapıp yemleyip atıp dipten kuma sürte sürte çok yavaş çekeceksin ve her atışta 1 metre sağa veya sola değişik yerlere atıp deneyeceksin.yolda kalkan balığı varsa alacaksın.ama poyrazda karadeniz çok dalgalı olur lodosta durgun açığa doğru eser.
niko bir yanlışın var boğazda normalde lodosta balık kıyılar daha çok balık olur sana ters bir gün denk gelmiş.haa birde tarabyaya gelip beni aramamışsın yaa ondan tutamamışsındır GulumseHappy

eyvallah üstat... Bir şile düşüncem var. Biraz bilgi verebilir misin şile ile alakalı? Affet
Bul
LeVrEkCi yazdı:metin bu aylarda şile,kilyos gibi karadeniz sahilleri kalkan balığı yapar ama sabır ister.3-4 kamışı yemleyip atıp bekleyeceksin 1 kamışlada 3 köstekli sağlam bir takım yapıp yemleyip atıp dipten kuma sürte sürte çok yavaş çekeceksin ve her atışta 1 metre sağa veya sola değişik yerlere atıp deneyeceksin.yolda kalkan balığı varsa alacaksın.ama poyrazda karadeniz çok dalgalı olur lodosta durgun açığa doğru eser.

Nihat geldik ama cok durmadik. Balik olmayinca biraz takilip donduk zaten geldigimizde saat 9 a geliyordu. Ben bu lodos zamanlarinda hic balik tutamadim Smile ondan lodosta balik olmaz bana Siyirdim
Bul
maxtar yazdı:Bu aylarda bir tavsiyen varsa dinlemek isterim üstadım. Şile bile olur ya da başka bir yer... Mahcup

Metin sileye birlikte gidebiliriz. Tek gitmektense coğul gitmek herzaman faydalidir. Sahil köy tarafinda kumluk alanda kalkan yakalandigini duydum. Ama boyutlari bilemiyorum. Yinede keyif icin bile gidilir. Ayrica yakalarsak teneke uzerinde balikta pisiririz. Keyifli olur.

Giderken haberleselim.

Ha ben levrek tutmayida deneyecegim hic tutuldugunu duymadim ama fantazi yapabilirimSiyirdim
Bul
Lodosta sadece istavrit azaldı, çinekop gayet var.. sezonun ilk çinekoplarını lodosta aldım Smile
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
xfisher yazdı:Lodosta sadece istavrit azaldı, çinekop gayet var.. sezonun ilk çinekoplarını lodosta aldım Smile

Berkan hem anadolu hem avrupa yakasını gezmiş birisi olarak, 1 hafta önceki balık avımıda düşününce bana göre balık yoktu. Lodos balığı getirirmi götürürmü tartışılır. Ama hafta sonu balık olmadığını tüm kıyıyı gezmiş biri olarak biliyorum. Lodosta balık avının verimli olmadığı benim adıma gerçek. Bu eskidende böyleydi şimdide. Zaten lodostan oldu bitti tırsarım denizede açılmam.

Pazar bizde 1 tane çinekop tuttuk ama geri saldık ve avıda bıraktık. Devamının olmayacağı belli idi. 3-4 parça çinekop bizi zaten mutlu etmezdi (Çünkü zaten biz 3 kişiydik Smile ) heleki gelenin neredeyse hepsinin ufak olduğunu düşünürsek. (2-3 parça parça alanlar vardı ve malesef en buyugu 15-20 cm.di)

Lodos size çinekop getirmiş, bereketli olsun daha fazlasını tutarsınız umarım. Ama bizim için balık yoktu.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Albatros-gr guzel bir hafta sonu Albatros-gr 23 2,644 27-11-2015, 00:07
Son Yorum: Albatros-gr
  Güzel bir hafta sonu... YaKaMoZ 19 2,752 20-10-2015, 10:18
Son Yorum: yaser2sultan
  24.5 2015 tahsinm çocuklarımla hafta sonu tatili tahsinmersin 24 2,928 30-05-2015, 22:33
Son Yorum: tahsinmersin
  Hafta sonu paşaları Cihan Deniz 27 4,643 20-09-2013, 16:42
Son Yorum: monawar
  Süpriz bir hafta sonu... ishak BALLICA 23 4,929 17-01-2013, 22:50
Son Yorum: bahriyeli
  Uzun Ahmet,Bahriyeli,Cihan Deniz hafta sonu avı Cihan Deniz 19 2,986 13-09-2012, 13:25
Son Yorum: Cihan Deniz
  hafta sonu sazan avı brösi 9 1,766 10-09-2012, 19:53
Son Yorum: brösi
  Hafta sonu Deniz ve Tatlı su rusan 14 3,014 22-07-2012, 14:56
Son Yorum: L'aiqLeNoiR
  Hafta sonu Kuşadasında Cihan Deniz 39 4,372 09-07-2012, 13:46
  Hafta sonu Karareis yalnız balıkçı 28 4,149 05-04-2012, 22:47

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi