Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çanakkale Karagöz & Sarıgöz Avı Macerası
İki haftadır Çanakkale Karabigadayım(abime geldim). Çanakkale boğazda Karagöz avı yapmaya karar verdik. Salı akşamı saat 18.30 da Karabigadan yola çıktık. 19.30 da Çanakkale de olduk. Çanakkale de yemciden mamun ve boru kurdu aldık. Yanımızdada bol miktarda midye getirdik. Feribotla karşıya geçtik. Kilitbahir iskelenin ucundan boğaza doğru atmaya başladığımızda saat 20.30 du. Karagöz ve Sarıgöz yapmaya başladı. Hava karardıktan sonra av daha da verimli olmaya başladı. Saat 03.00 e kadar devam etti. Sonra verim azalmaya başladı ve tan yeri ağarmaya başladığında iyice azaldı. Ama livarda ağzına kadar dolmuş kapak açılmıyordu. Sabah balığı yapar diye baktık ama çok verimsizdi.
Mamunlar pek iş yapmadı. Boru kurdu iyiydi ama en verimlisi midyeydi. 2-3 köstekli, 50-75gr. kurşunlu, 30luk beden, 20lik köstek 7numara kanca kullandık.
Saat 08.00 gibi avı sonlandırdık.
Amacımız bir gölge yer bularak arabada biraz uyuyup sonra Çanakkaleye geçerek gezip akşam Karabigaya (110km) dönmeyi düşünüyorduk. Asıl mesele bu balığın bu sürede ve sıcakta bozulmadan Karabiga ya ulaşmasıydı. Arabada 24 lt lik buzdolabımız vardı ama buzumuz yoktuHi Buz aramaya başladık. Bayağ bi aradık (karşıda hiç bir yerde buz satılmıyor) Önce pet şişelere yapılmış buzlardan 3 tane bulduk ve balıklarla buzdolabına koyduk. Bir süre idare eder dedik. Sonra buzhane adresi aldık (5km.) ve gittik. Kapalıydı. Sahibi biraz önce gitti 2-3 saat sonra gelir dediler. Bu arada bizde gölge bir yer aradık. Epey dolaştık sonunda bulduk. Aracı çekip biraz kestirdik. Uyandığımızda balıkların durumunu kontrol ettik. iyiydi ama buzumuz yetersizdi ve havada oldukça sıcaktı. Buzhaneye tekrar gittik. Açılmış. Buzcu açık buz satmadığını, toptan, çuvalla satığını söyledi (yaklaşık 20-25kg.) Bize daha az lazım dedik. İnsafsız buzcu kabul etmediHadiordan Çuvalı aldık. Çuvaldan buzdolabının içindeki balıkların üzerine ağzına kadar doldurup kalanını bıraktık. Neyseki ucuzdu (zevkin pahalısı olmazmış) Hiç olmassa bu sıcakta balıklar bozulmaz diye içimiz rahat Kilitbahir den Çanakkaleye feribotla saat 13.00 gibi geçtik. Çanakkalede akşama kadar takılıp saat 22.00 gibi Karabiga yoluna koyulduk. İnşallah balıklar bu kadar zamanda ve sıcakta bozulmamıştırAffet diye yolda arada bir kontrol ederek balık kokusu var ama normalmi bozulmamı diyerek saat 23 te eve geldik. Büyük bir merakla dolabı boşalttık.(Şimdi herkes bu kadar uraştan sonra balıklar bozulmuşmuydu diyecek) Hayır bozulmamıştı aksine taş gibiydiler.
Neyse çok uzattım neticede bizimki balık tutma macerasından çok onu koruma macerası olduSiyirdim Bu arada Çanakkale boğazı gibi balık (özelliklede Karagöz ve Sarıgöz) yapan bir yerin olmadığını bir kez daha anladım. Fotoları henüz yükleyemedim. Bu akşam yüklerim inşallah. Daha iyi avların sizlerin olması dileklerimle Herkese rastgele
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
vay be vedat abi bir haftaya oradayım inşallah mutlaka beklerim çanakkaleye, birde tam olarak nereden attınız bi yazarsanız bilmiş olurum, hem buz aramayada gerek kalmaz, fotolarıda ekleseydiniz çok sevinirdik, ah be çanakkale ne balıklar tutturdun bize
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Bul
İyi tatiller Vedat hoca,Canakkale avınızın bereketli geçmiş maşallah balıklar bozulmadan dönmenizede sevindim bu sıcakta cok çabuk bozuluyor mubarek.Vedat hoca Karabigada balıkdurumu pek iç acıcı değil galiba.AfiyetGulumse
Bornova - izmir
Bul
Güzel av olmuşAlkisAlkis Fotolar da olsa daha güzel olucaktı.
Sazanları özledim...
Bul
keyifli bir av olmuş vedat hocam,fotolarlada şenlenecek muhakkak.eline sağlık hocam afiyetle.Alkis
Bul
maşallahın var hocam süpersiniz hee AlkisAffet bu işi bayramdan sonraya erteleseydin daha zevkli olurmuş SeerfWinkBobo resimlerde harikadır .eminim.Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Av güzel fakat bende sitem ediyorum yanımdan geçip gittiğiniz için Baby
Bul
vedat abi güzel bir macera olmuş,balık avından sonra buz arama macerası,neyseki balıklar ziyan olmamış.paylaşım için teşekkürler.bol şanslar rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
kılçık yazdı:İki haftadır Çanakkale Karabigadayım(abime geldim). Çanakkale boğazda Karagöz avı yapmaya karar verdik. Salı akşamı saat 18.30 da Karabigadan yola çıktık. 19.30 da Çanakkale de olduk. Çanakkale de yemciden mamun ve boru kurdu aldık. Yanımızdada bol miktarda midye getirdik. Feribotla karşıya geçtik. Eceabat iskelenin ucundan boğaza doğru atmaya başladığımızda saat 20.30 du. Karagöz ve Sarıgöz yapmaya başladı. Hava karardıktan sonra av daha da verimli olmaya başladı. Saat 03.00 e kadar devam etti. Sonra verim azalmaya başladı ve tan yeri ağarmaya başladığında iyice azaldı. Ama rivarda ağzına kadar dolmuş kapak açılmıyordu. Sabah balığı yapar diye baktık ama çok verimsizdi.
Mamunlar pek iş yapmadı. Boru kurdu iyiydi ama en verimlisi midyeydi. 2-3 köstekli, 50-75gr. kurşunlu, 30luk beden, 20lik köstek 7numara kanca kullandık.
Saat 08.00 gibi avı sonlandırdık.
Amacımız bir gölge yer bularak arabada biraz uyuyup sonra Çanakkaleye geçerek gezip akşam Karabigaya (110km) dönmeyi düşünüyorduk. Asıl mesele bu balığın bu sürede ve sıcakta bozulmadan Karabiga ya ulaşmasıydı. Arabada 24 lt lik buzdolabımız vardı ama buzumuz yoktuHi Buz aramaya başladık. Bayağ bi aradık (karşıda hiç bir yerde buz satılmıyor) Önce pet şişelere yapılmış buzlardan 3 tane bulduk ve balıklarla buzdolabına koyduk. Bir süre idare eder dedik. Sonra buzhane adresi aldık (5km.) ve gittik. Kapalıydı. Sahibi biraz önce gitti 2-3 saat sonra gelir dediler. Bu arada bizde gölge bir yer aradık. Epey dolaştık sonunda bulduk. Aracı çekip biraz kestirdik. Uyandığımızda balıkların durumunu kontrol ettik. iyiydi ama buzumuz yetersizdi ve havada oldukça sıcaktı. Buzhaneye tekrar gittik. Açılmış. Buzcu açık buz satmadığını, toptan, çuvalla satığını söyledi (yaklaşık 20-25kg.) Bize daha az lazım dedik. İnsafsız buzcu kabul etmediHadiordan Çuvalı aldık. Çuvaldan buzdolabının içindeki balıkların üzerine ağzına kadar doldurup kalanını bıraktık. Neyseki ucuzdu (zevkin pahalısı olmazmış) Hiç olmassa bu sıcakta balıklar bozulmaz diye içimiz rahat Eceabattan Çanakkaleye feribotla saat 13.00 gibi geçtik. Çanakkalede akşama kadar takılıp saat 22.00 gibi Karabiga yoluna koyulduk. İnşallah balıklar bu kadar zamanda ve sıcakta bozulmamıştırAffet diye yolda arada bir kontrol ederek balık kokusu var ama normalmi bozulmamı diyerek saat 23 te eve geldik. Büyük bir merakla dolabı boşalttık.(Şimdi herkes bu kadar uraştan sonra balıklar bozulmuşmuydu diyecek) Hayır bozulmamıştı aksine taş gibiydiler.
Neyse çok uzattım neticede bizimki balık tutma macerasından çok onu koruma macerası olduSiyirdim Bu arada Çanakkale boğazı gibi balık (özelliklede Karagöz ve Sarıgöz) yapan bir yerin olmadığını bir kez daha anladım. Fotoları henüz yükleyemedim. Bu akşam yüklerim inşallah. Daha iyi avların sizlerin olması dileklerimle Herkese rastgele

Hay maşallah. Okadar yol gidilmiş ama karşılığıda alınmış. Arada buzcu insafsızlık etsede keyifler ve balıklar bozulmamış.

Daha güzel avlara inşallah.
Bul
vedat abi bereketli olsun güzel bir av olmuş ,,, fotoları bekliyoruz. Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08/07/2014 akşam suyunda karagöz,istavrit.. BALIK and OZAN 18 4,077 24-08-2014, 12:25
Son Yorum: Avcı Altan
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 1,994 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  selimiye karagöz. bucalıfikret 14 2,887 12-09-2013, 13:01
Son Yorum: Cahit Acun
  06.08.2008 çanakkale çamburnu avlarımız white gull 17 64 9,147 23-07-2012, 21:08
Son Yorum: Firedevil
  Marmarada karagöz avı muhammer41 39 6,083 30-01-2012, 18:11
Son Yorum: muhammer41
  29-04-2011 karagöz avı doktor 23 5,727 06-05-2011, 10:18
Son Yorum: doktor
  2011 Karagöz avı doktor 35 8,220 27-04-2011, 21:37
Son Yorum: doktor
  Karagöz ve Kayabalığı avı. doktor 21 5,576 20-11-2010, 23:24
Son Yorum: Can ARSLAN
  karagöz ve Eşkina Avı. doktor 24 5,586 05-11-2010, 00:55
Son Yorum: thunderbolt
  Eşkina ve Karagöz H.A.R.U.N 30 5,453 16-10-2010, 12:25