Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstavritde çiftliğe girdi! Hadi hayırlısı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) çeşitli kurumlarla ortak yürüttüğü, "Doğu Karadeniz'de İstavrit Balığı Yetiştiriciliği" projesi kapsamında, 18-20 gramlık istavritler 8 kat büyütülerek, yaklaşık 150 gram ağırlığa ulaştı.
BAKANLIK DESTEKLİYOR

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadir Başçınar, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Kültür Balıkçılığı Anonim Şirketi tarafından uygulanan "Doğu Karadeniz'de İstavrit Yetiştiriciliği" projesini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteklediğini söyledi.
11 ARAŞTIRMACI GÖREV ALDI

Doç. Dr. Başçınar, 2010 yılında başlayan ve 11 araştırmacının görev aldığı ARGE projesinin 2013'ün Eylül ayında sona ereceğini belirterek, "Projeye, 'istavritin kültürünü alabilir miyiz' düşüncesiyle başladık. Balığı doğal ortamından kafes ortamına aktardığımızda stres yaşar mı, yem alır mı, istihdamı artırabilir miyiz, yaz aylarında balık azaldığı zaman insanımıza özellikle sevdiği istavriti yedirebilir miyiz gibi çeşitli sorulara yanıt aradık" dedi.
SON DERECE MUTLUYUZ

Alınan sonuçların, aradıkları cevapları verdiğini ifade eden Doç. Dr. Başçınar, "Bunu başardığımız için son derece mutluyuz. Gördük ki, balık doğadan kültür ortamına alınabilir, yavrular yeme alışabilir, hızlı bir şekilde büyür ve iyi katma değer üreterek yaz aylarında pazarlanabilir büyüklüğe ulaşır, kar ettirir. Özellikle yaz aylarında ticari avcılığın yasaklanmasıyla birlikte piyasada sadece çipura, levrek ve alabalığı görüyoruz. 'Acaba dördüncü bir tür olarak istavriti de koyabilir miyiz' diye bir soruyla yola çıktık ve artık koyabileceğimize eminiz" diye konuştu.

[SIZE="2"]Alıntı: Karadeniz Haber | Rize Haber53 | Trabzon Haber61 | Samsun Haber55 | Ordu Haber52 | Giresun Haber28 | Artvin 08 Haber | Rize Haberleri | Trabzonspor | Rizespor Çaytv'nin Haber Sitesi[/SIZE]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
ne diyeyim denecek söz bulamıyorum Siyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:ne diyeyim denecek söz bulamıyorum Siyirdim

Nihat abi, bundan 2-3 yıl sonra ki konu başlıklarını görür gibiyim Siyirdim
*şiddetli poyraz İstavrit çiftliklerini patlatdı vatandaş çuval çuval istavirt topladı
*Küspeyle istavrit avı
*kıbrıs sarmasına istavrit geldi vs. vs.
HappyHappyHappy
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Nihat abi, bundan 2-3 yıl sonra ki konu başlıklarını görür gibiyim Siyirdim
*şiddetli poyraz İstavrit çiftliklerini patlatdı vatandaş çuval çuval istavirt topladı
*Küspeyle istavrit avı
*kıbrıs sarmasına istavrit geldi vs. vs.
HappyHappyHappy

bu gidişle arapım bile tatlısudan istavrit tutarsa şaşırmayacağız Siyirdim
Bul
Hiyani insanoglu daha neler yapacak bakalim...
bu arada Huseyin`e de mujdeyi vermek gerekSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
sırada sardalya ve gümüşte var o zaman.yok artık.Hi
Bul
Yakında insanlarıda bu çiftliklerde bulmak mümkün olacak sanırımHappy
Bul
hamsi de başlar yakında Happy
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Erdekli yücel denizde alabalık tuttuktan sonra her şey beklenir bu balıkçılıktan.SiyirdimSiyirdim
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu gidişle arapım bile tatlısudan istavrit tutarsa şaşırmayacağız Siyirdim

Olacağı o olacak, artık ağız tadıyla balık da yiyemiyeceğiz.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ''Hadi gel balığa çıkalım'' ??? Lakerda 20 3,968 04-03-2013, 01:24
Son Yorum: bahriyeli
  hadi biraz sohbet edelim nedersiniz b.kral 48 6,028 28-05-2009, 13:56
Son Yorum: b.kral
  Hadİ Turan KÖye erdekli yücel 13 3,001 03-06-2008, 12:31
Son Yorum: Uzun_ahmet
  hadi sahile !!!!!!!! SerenaY66 14 2,632 24-05-2008, 19:50