Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LEVREKÇİ&BALIK and OZAN(20-23 EKİM 2014)
[COLOR="Indigo"]nihat abiyle hazırlıklarımızı tamamlayıp 20 ekim günü öğlen saatlerinde 1 haftalık balık avcılığı için yola koyulduk..böyle bir heyecan sabırsızlık yok.bir an önce denize insek ve bir an önce ava başlasak diye gelene kadar çenemiz ağrıdı konuşmaktan.bir sürü plan kafamızda anlayacağınız...neyseki sağsalim geldik malzemeleri arabadan indirdik şöyle bir denize baktıkki muhteşem pırılpırıl havada sıcacık.balıkçılık için herşey uygun.tekneyi denize almak ise neredeyse 1 saat uğraştık..tekne çok ağırdı 2 kişi mümkün değildi indirmemiz.ama nihat abinin tecrübesi sayesinde tekneyi bir şekilde indirdik.denize açıldık zargana ipeklerinide indirdik .zargana yoktu. yanımızda zargana getirmiştik ölü, onları fleto yaptık.bu arada sevgili kardeşim furkanla(rapalacı) telefonlaşıyoruz.onun meradan balık alınmış doğru oraya gittik fakat balık fletoya vurmadı.canlı zarganamızda ilk gün yoktu.hava kararmak üzereydi abi dedim bari biraz istavrit yakalayalım da akşam zokaya yatarız dedim..çapariyi indirdim dibe değdi ve yukarı çekerkençok sert bir vuruş balık gelmiyor takım 20mm/12mm inceliğinde 10numara iğne..sen gel tam boy lüfer yanağından yakalan böyle bir şans olamazSiyirdim.anlatsalar inanmam.ikimizde afallamış durumdayız ve hemen kalın çapari indirdim büyük iğneli fakat bir hareket olmadı.....hava karardı ve limana gittik..ilk önce orada fleto yemli uzun oltalarımızı saldık.nihat abi daha önce gece buradan çok balık almış.neyse oltamıza iyi boyda bir kırlangıç geldi.çorba yapılmak üzere livara gönderildi.sonra zoka indirdik gelen giden olmadı. spinlerle lrf ve rapala denemelerimiz oldu.bu akşamlık bu kadar yeter dedik dinlenmek üzere eve geldik.2.gün sabah sağlam bir kahvaltının ardından tekrar denize açıldık.ipekleri indirdik bu sefer zarganalar çifter çifter gelmeye başladı.nihat abi dedi böyle zargana olunca lüferde oluyor.çok oyalanmadan meraya geldik.benim uzun olta üzerinde kaşıklı feto takımı olduğu için iri ve baygın zarganalardan fleto yapıp indirdim.sağolsun nihatkr abimizin gönderdiği kaşıklar ölü zarganayı diriltiyor fleto resmen dans ediyor..nihat abide canlı indirdi..nihat abi çalışmaya başladı o 3 alıyor ben 1 yemleri çok kestiriyoruz ufak sarıkanatlı balıklarda dolaşıyor merada oyüzden yemlerimizin çoğu ziyan oldu.ben fleto ile 2 normal boy lüfer aldım.sonra nihat abide fletoya döndü 1 lüfer 1de iricene kırlangıç çekti.baya bir süre vuruş olmadı nihat abi canlıya döndü yine..öyle bir vuruş aldıki nihat abi aniden ayağa kalktı ve ozan dedi bu biraz daha iri balık.balık ağzında zarganayla havaya sıçradı resmen..artık lüferlikten çıkmış kofana oluşumuna girmiş.sevgili kardeşimiz furkan (rapalacı)oda teknesiyle bizi avlandığımız noktada idi selamlaştık.bir kaç tur daha döndük avcılığı bitirdik hava karardı ve eve döndük.dedik bu akşam güzel bir keyif yapalım.balıkların irilerinden 2 tane seçip ızgaraya yatırdık.salata,peynir,aslan sütü beraberlğinde çok müthiş bir sofra oldu.yemeğimizi yerken nihat abi ara ara meteorolojiye bakıyordu.yarın çok kuvvetli lodos fırtanası gösteriyor dedi...bizde bu hava durumuna mütakiben geceyi 03.30 yaptık.baya bir süt içmişizki saatin farkına bile varmamışız.zaten sabah balığa çıkmayacaktık fırtına var diye.yattık kalktık saat olmuş 12.00.denize baktık çarşaf.hemen basit bir kahvaltının ardında denize çıktık.6 zargana aldık meraya giderken. teklere dolaşıyor. bir baktık barşı tekne kaba lüferi çekti.tamam balık var hemen canlıları indirdik.balık kütür kütür vuruyor balık alamıyoruz.6 zargananın 1ini lüfere çeviriyoruz..karşı tekneler sabah çok iyi balık yaptığını söyledikleri an basıyoruz kalayı biz o saatlerde horul horul uyuyorduk.zarganaya bakmak için dolaşyoruz baya bir zargana yakalıyoruz ama balıkçılık saati bitmek üzere..meraya varıyoruz yine kestiriyoruz buradanda 2 lüfer alıp eve dönüyoruz.gece lüks ile zoka indrimeyi planlayoruz .tekneye benzin almak ve karnımızı doyurmak içim kasabaya iniyoruz..çorba ve köfte muhteşemdi.(mekan yeniçiflikte)geldik ve denize açıldık denizde lükslerini yakmış 2 tekne var balıkta alıyorlarmış.nihat abi aradı tanıdıkmış.bende çok severim zoka ile avlanmayı o yüzden balık varmış deyince adam baya bir sevindim.çapayı attık ışıkları yaktık oltaları da indirdik.fakat arkadan ılık ılık bir rüzgar gelmeye başladı.dalgalar aniden yükseldi.ikimizde ani bir kararla dönüşe geçelim dedik yoksa ölecez.kıyıya zor çıktık tekne çok az su aldı motorda.tekneyi kuma çektik.ve eve girdik yorgunluktan harap ve bitap düşmüştük.bizi sadece çay kurtarabilirdi.çaylarımızı yudumlarken denizin kudurmasını izledik.lodos sabah olduğunda denizi bulandırmış levrek suyu yapmıştı.ama çok dalga ve rüzgar vardı..bizde hiç gitmediğimiz terk edilmiş meşhur nato limanına gittik.ulaşım çok kolay olmadı ama bir şekilde içeriye girdik biraz yürüdük.mekan 10 numara lodosta su çok kötüydü .1 gün öcesinde 3lüfer alınmış buradan spin takımla.biz merayı görmek için gittik 1 rapala ve bir spin kamış okadar.biraz denemeler yaptık.ve buraya sakin havada gelip balıkçılık yapalım dedik.müthiş bir yer levrek lüfer kalkan karagöz gibi balıkların mekanı.artık yeter dedik bu hava çok toparlayacağa benzemiyor diyerekten cumartesi düşündüğümüz dönüş gününü perşembeye aldık ve doğru istanbul diyerek yola koyulduk..
nihat abicim bu zevki bana tekrar yaşattın sağolasın.
[/COLOR]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Seerf
Bul
....................................

Seerf
Bul
.............................................

Seerf
Bul
..........................................

Seerf
Bul
...........................................

Seerf
Bul
harika süper munteşem çok düzel.allah içinize sindirsin kardeşler.teşekkürler.
Bul
Çok güzel zaman geçirmişsiniz tebrikler devamını resimlerle bekliyoruz Smile)
Bul
tebrikler arkadaşlar güzel bir balık macerası olmuş bereketli ve afiyet olsun.
Alkis

Ozan, o nato limanına girerken hiçmi sövmediniz Gulumse 2 kere gitme fırsatım oldu oraya yazın, fakat balık seyrekti. bu mevsimde güzel balık yapabilir
Bul
Ozan ve Nihat aicim maşallahınız var
Bereketli olsun
İnşallah bizlerede böyle güzellikte balıklar gelir
Bul
Ozan güzel bir av olmuş. Daha güzelleri olur inşallah. AlkisSeerf
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,812 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  3-7/10/2016 mavruşgil,levrekci lüfer avı LeVrEkCi 33 2,990 18-10-2016, 11:08
Son Yorum: turna
  26/09/2016 Haftaiçi akşam balık avı uerol67 21 1,623 30-09-2016, 09:10
Son Yorum: uerol67
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,545 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  İstanbul ve Çevresi Balık Raporları BALIK and OZAN 162 46,249 16-08-2016, 00:25
Son Yorum: nurideniz34
  18-22 nisan sarıkanat avı.levrekci. LeVrEkCi 29 2,406 30-04-2016, 17:13
Son Yorum: yycolak
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,730 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,082 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  21-22-23/09/2015 levrekci levrek,lüfer,kırlangıç avı LeVrEkCi 21 3,138 09-10-2015, 22:51
  25-26/09/2015 levrekci levrek ve lüfer avı LeVrEkCi 19 2,623 09-10-2015, 22:40

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi