bucalı yazdı:Kardeşim ben kesinlikle bot derim. Yıllardır kullanıyoruz. 4 kişi olduktan sonra sorun değil. Güzel sağlam bişey alırsan problem yaşamazsın. denizde ölüm yok botla. Batma tehlikesi sıfır. İstediğin yerden gir denize. Tekneyi bir limana bağla fırtınada yağmurda çamurda uykuların kaçsın. motorun çalınsın brandan çalınsın. Bunları göz önünde tutarak karar ver. hayırlısı olsun. Bizde Quıcsılver 3,40 bot var. 9.9 johnson motor. tek tutarım bu modeli.
Barış abi zaten uzaklara açılmayacağız 50 100 metre felan gibi düşünüyoruz 4 kişilik 800 tl gibi bir rakam arıyoruz
bucalı yazdı:Kardeşim ben kesinlikle bot derim. Yıllardır kullanıyoruz. 4 kişi olduktan sonra sorun değil. Güzel sağlam bişey alırsan problem yaşamazsın. denizde ölüm yok botla. Batma tehlikesi sıfır. İstediğin yerden gir denize. Tekneyi bir limana bağla fırtınada yağmurda çamurda uykuların kaçsın. motorun çalınsın brandan çalınsın. Bunları göz önünde tutarak karar ver. hayırlısı olsun. Bizde Quıcsılver 3,40 bot var. 9.9 johnson motor. tek tutarım bu modeli.
LeVrEkCi yazdı:bu konu tartışmaya açık bir konu aslında,barışında dediği gibi kıyıda bot daha iyidir çalınma derdi yok,yer derdi yok ama denizde teknede daha rahat edersin hele uzun süreli avlarda ve dalgalı denizde botda heryerin ağırır sonuçta çömelerek oturuyorsun.bot evet devrilmez ama teknede kolay kolay devrilmez ancak fırtınalı denizde veya kırgın dalgalı denizde dikkatl olmazsan devrilirsin ki öyle denizde botlada zordur işin.
bu işin bence kesinlikle şu yada bu dememiz yanlış.şartlara göre her ikisininde artıları var eksileri var.
Naçizane fikrim, eğer tekne 4.50m ve üzeri alacaksanız tamam ama daha küçük alacaksanız bence bot daha iyi.. 4.50'den küçük tekneler genellikle dengesiz ve denize elverişsiz oluyor, dalgalı havalarda 3.50 bir bot 3.50 bir tekneden çok daha avantajlı ve dengelidir, bizzat ikisini de test ettim.. alacaksanız büyük tekne alın, küçük tekne alacaksanız hiç almayın direk bot alın derim.. bir de 3.50 bir botu kısa şaft 5 HP motor (tercihen mercury) gayet iyi götürüyor..
xfisher yazdı:Naçizane fikrim, eğer tekne 4.50m ve üzeri alacaksanız tamam ama daha küçük alacaksanız bence bot daha iyi.. 4.50'den küçük tekneler genellikle dengesiz ve denize elverişsiz oluyor, dalgalı havalarda 3.50 bir bot 3.50 bir tekneden çok daha avantajlı ve dengelidir, bizzat ikisini de test ettim.. alacaksanız büyük tekne alın, küçük tekne alacaksanız hiç almayın direk bot alın derim.. bir de 3.50 bir botu kısa şaft 5 HP motor (tercihen mercury) gayet iyi götürüyor..
Tesekkurler Berkan abi tum arkadaslarin fkirlerini arkadaslarima iletecegim
Cihan Deniz yazdı:Barış abi zaten uzaklara açılmayacağız 50 100 metre felan gibi düşünüyoruz 4 kişilik 800 tl gibi bir rakam arıyoruz
Kıyıdan fazla açılmayı düşünmüyorsanız hiç masrafa girmeyin derim,kıyıdan o mesafelere atış yapıyorsunuzdurbot kullanmadığımdan yorum yapamam tekne için 4.50 uygun bunun içinde tekneyi bağlayacağınız yer bulmanız lazım Cihan.Hayırlısı olsun.