27-09-2007, 00:08
eveeet, nihayet rapor edecek birşey buldum
sağolsun 006 (tuncer) arkadaşın tavsiyesi üzerine Dikilitaş'a gittim (tek başıma) ama ne gitme. sadece 1 sefer gittiğim dikilitaş göletini yaklaşık bir buçuk saat gibi aradım
tam vazgeçtim dönüyordum ki son anda girmeden önceki kulübeyi gördüm de (ondan sonra da yaklaşık 15 dakika aradım
) azmettim
). evden 24,30 gibi çıktım, 02,30 hatta 03,00 gibi dikilitaş'taydım (sadece yarım saat, hadi bilemezsiniz 45 dakikalık yol aslında).
gece karanlığında 4 adet sazan için olta attım (ikisi hamurlu, ikisi de küspeli). ondan sonra arabaya bindim bir uyumuşum, uyandığımda donmak üzereydim (şimdi bile içim üşüdü, ne ayazdı allahım), arabada ne varsa üstüme yığdım, yer örtüsü vs.
) ama ısınmak ne mümkün. o halde ne kadar kaldım bilmiyorum, birde yanıma başka balıkçı bir arkadaş geldi, sağolsun onda bir çuval mobilya artığı odun varmış. onu yaktı da adama döndüm
)
gelelim balık tutma işine (onca emeğin karşılığı) iki tane turna aldım ama bu sezonun en iyileri desem yeridir.
[attachment=9768]
[attachment=9769]
tabi benim için bu sezonun en iyileri. bu sene her zamankinden kıt bir seneydi. daha önce bol balık aldığım her yerde balık muhakkak vardı ama sular çok kirli olduğu için denk gelmiyordu. dikilitaşa ise bir kez, o da 3 yada 4 yıl önce gitmiştim. o zaman balıklar çok küçüktü, o yüzden başka da gitmemiştim. dediğim gibi tuncer beyin tavsiyesi üzerine gittim. tek başıma olduğum için botu götürmeye erindim, keşke götürseymişim. uzun zamandır balık tutamamanın acısını çıkartırdım
) ama olsun buda yetti, bunlardan daha büyüktü sanırım birtane kıyıya yaklaştıramadığım bir balığı kaçırdım, iki adette küçük geldi onları büyümeleri için göle emanet ettim
). sazan oltalarına hiç birşey gelmedi tık bile etmedi. turna için at-çek yaparken bir tanede kerevit yakaladım. sanırım kerevit çok olduğu için, sazan olduğum kıyıya yaklaşmıyordu. gerçi kimseden sazan zili sesi gelmedi. gelen göl bekçisi de bugün kimse de sazan yok dedi. botla gelen kimse yoktu, sanırım en iyi turnayı da ben aldım. şükürler olsun gayet güzel bir gün geçirdim. darısı başınıza
)
not: yine fotoğraf makinesinin tarihini yanlış ayarlamışım
)

sağolsun 006 (tuncer) arkadaşın tavsiyesi üzerine Dikilitaş'a gittim (tek başıma) ama ne gitme. sadece 1 sefer gittiğim dikilitaş göletini yaklaşık bir buçuk saat gibi aradım

gece karanlığında 4 adet sazan için olta attım (ikisi hamurlu, ikisi de küspeli). ondan sonra arabaya bindim bir uyumuşum, uyandığımda donmak üzereydim (şimdi bile içim üşüdü, ne ayazdı allahım), arabada ne varsa üstüme yığdım, yer örtüsü vs.

gelelim balık tutma işine (onca emeğin karşılığı) iki tane turna aldım ama bu sezonun en iyileri desem yeridir.
[attachment=9768]
[attachment=9769]
tabi benim için bu sezonun en iyileri. bu sene her zamankinden kıt bir seneydi. daha önce bol balık aldığım her yerde balık muhakkak vardı ama sular çok kirli olduğu için denk gelmiyordu. dikilitaşa ise bir kez, o da 3 yada 4 yıl önce gitmiştim. o zaman balıklar çok küçüktü, o yüzden başka da gitmemiştim. dediğim gibi tuncer beyin tavsiyesi üzerine gittim. tek başıma olduğum için botu götürmeye erindim, keşke götürseymişim. uzun zamandır balık tutamamanın acısını çıkartırdım

not: yine fotoğraf makinesinin tarihini yanlış ayarlamışım