Yorumları: 2,342
Konuları: 160
doktor yazdı:dostum önce geçmiş olsun sonrada güzel balıkçılık yapmışsın tebrik ederim balıklar çok güzel gözüküyor istanbulda ne güzel kıyılar baya bi bereketli balıkta var boğaz olmasının faydaları işte saygılar.
1 senedir her gün balık böyle. Bitmek bilmedi.Maşallahı var. Millet 20 li çapari yapıyor. Bir atışta yarım kilo balık alıyorlar. Satıyorlardır heralde.
Benim kotam, o mavi kova. Doldumu dönerim. Küçükken doldururdum kefalleri buzluğa sonra yenmez atılırdı. Balığın en iyisi taze tüketilen. Bugün balıkçının yanından geçerken baktım istavrit 2 ytl yazıyor. Ama bakıyorum istavrit yok. Sonra otobüs biraz daha yaklaşınca baktım tam hamsi boyunda. Hamsilerle yan yana. Bu kadar aşırı avlanmaya Allah'tan dayanıyor.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
geçen gün yazdan kalma istavritlerden bir poşet çıkardım deepfrezeden. güzelce kızarttım . fakat bir tane yedikten sonra başka yiyemedim. tadı felaketti. ve birdaha istavridi dondurmama kararı aldım. dünkü balıklarında 1.5 kg ımı kendime ayırıp geri kalanını dağıttım.
Kamışlarda sorrento ya ondandır.

Tesadüfün böylesi
Rumeli Kavağı nda da bir şey kalmadı dimi. Anadolu Kavağı Kasım dedin mi iş biter. Hazirana kadar balık yok.
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
balikoltasi yazdı:geçen gün yazdan kalma istavritlerden bir poşet çıkardım deepfrezeden. güzelce kızarttım . fakat bir tane yedikten sonra başka yiyemedim. tadı felaketti. ve birdaha istavridi dondurmama kararı aldım. dünkü balıklarında 1.5 kg ımı kendime ayırıp geri kalanını dağıttım.
Bende denedim onu acayip oluyor. Çupra iyi dayanıyor. Lüfer de dayanıyor ama derin dondurucu dolaplar var ya onlarda. Yaklaşık 1 senelik lüfer yedim o kadar tazeydi ki şaşırdım. Ama canlı şoklanmış olması lazım. Denizden çıktığı gibi.
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
evet hüseyin çok önemli balık taze dondurulursa çözülünce lezzetli oluyor ve dagılmıyor ve sırt üstü deniz suyunda ıslatılmış kagıda sarılması gerekiyor.
Boğaziçi yazdı:Kamışlarda sorrento ya ondandır. 
Tesadüfün böylesi
Rumeli Kavağı nda da bir şey kalmadı dimi. Anadolu Kavağı Kasım dedin mi iş biter. Hazirana kadar balık yok.
Oraya enson aralık başı gitmiştim güzel istavrit ve az çinekop vardı. ama sonra çok soguk yaptı. zannetmiyorum 20 metre derinlikteki suda istavrit kaldığını. biraz sığlık çünkü oralar. balık kanalda. baltalimanında 90 metre ilerisi en az 35-40 metre vardır.balık olacagını bilsem kavak ilk tercihim zaten.
26-12-2007, 00:51
(Son Düzenleme: 26-12-2007, 00:53, Düzenleyen: balıkoltası.)
Boğaziçi yazdı:Bende denedim onu acayip oluyor. Çupra iyi dayanıyor. Lüfer de dayanıyor ama derin dondurucu dolaplar var ya onlarda. Yaklaşık 1 senelik lüfer yedim o kadar tazeydi ki şaşırdım. Ama canlı şoklanmış olması lazım. Denizden çıktığı gibi.
ben buzdolabı deepfreze'inden pek güzel sonuç alamıyorum. belki şoklama olmadığı içindir. biryerde okumuştum balık donarken hücreleri çatlıyor ve çözdürüldükten sonra da suyunu atıyormuş.. bu olay yüzünden dondurdugum lüfer de istavrit de tazesinin lezzetine yakın bile olmuyor.
Yorumları: 4,310
Konuları: 155
balık dondurmada haklısınız bende 2 gün önce dondurucudan istavrit çıkardım tadı gitmişti yazık oldu gerçi denizden tuttuğum gibi no frost a koydum ama genede tadı kaçmıştı demekki balıktan balığa fark ediyor dondurma ben normalde istavrit koymazdım ama bu sene bol yakaladık oyüzden no frost u gördü bundan sonra koymam ama dediğiniz gibi lüferin tadı hiç değişmedi artık no frost için balıklarıda seçerek koyarız.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
kamışlarınıza renkli fosfor koyun karşı karşıya anlaşırsınız
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Hele hamsi çok dayanıksız. Bırak bir kaç ayı 1 kaç günde ayıklansa bile eti acılaşıyor. Palamutta iyi olmuyor. Galiba beyaz etli balıklar bizim dolaplarda donmaya daha müsait. Yoksa norveç uskumrusu falan da doğru şoklandığı için taze kalıyor.
HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981