Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 Aralık Kanlıca Raporu
doktor yazdı:dostum önce geçmiş olsun sonrada güzel balıkçılık yapmışsın tebrik ederim balıklar çok güzel gözüküyor istanbulda ne güzel kıyılar baya bi bereketli balıkta var boğaz olmasının faydaları işte saygılar.

1 senedir her gün balık böyle. Bitmek bilmedi.Maşallahı var. Millet 20 li çapari yapıyor. Bir atışta yarım kilo balık alıyorlar. Satıyorlardır heralde.

Benim kotam, o mavi kova. Doldumu dönerim. Küçükken doldururdum kefalleri buzluğa sonra yenmez atılırdı. Balığın en iyisi taze tüketilen. Bugün balıkçının yanından geçerken baktım istavrit 2 ytl yazıyor. Ama bakıyorum istavrit yok. Sonra otobüs biraz daha yaklaşınca baktım tam hamsi boyunda. Hamsilerle yan yana. Bu kadar aşırı avlanmaya Allah'tan dayanıyor.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
geçen gün yazdan kalma istavritlerden bir poşet çıkardım deepfrezeden. güzelce kızarttım . fakat bir tane yedikten sonra başka yiyemedim. tadı felaketti. ve birdaha istavridi dondurmama kararı aldım. dünkü balıklarında 1.5 kg ımı kendime ayırıp geri kalanını dağıttım.
Bul
Kamışlarda sorrento ya ondandır. Gulumse
Tesadüfün böylesi
Rumeli Kavağı nda da bir şey kalmadı dimi. Anadolu Kavağı Kasım dedin mi iş biter. Hazirana kadar balık yok.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
balikoltasi yazdı:geçen gün yazdan kalma istavritlerden bir poşet çıkardım deepfrezeden. güzelce kızarttım . fakat bir tane yedikten sonra başka yiyemedim. tadı felaketti. ve birdaha istavridi dondurmama kararı aldım. dünkü balıklarında 1.5 kg ımı kendime ayırıp geri kalanını dağıttım.

Bende denedim onu acayip oluyor. Çupra iyi dayanıyor. Lüfer de dayanıyor ama derin dondurucu dolaplar var ya onlarda. Yaklaşık 1 senelik lüfer yedim o kadar tazeydi ki şaşırdım. Ama canlı şoklanmış olması lazım. Denizden çıktığı gibi.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
evet hüseyin çok önemli balık taze dondurulursa çözülünce lezzetli oluyor ve dagılmıyor ve sırt üstü deniz suyunda ıslatılmış kagıda sarılması gerekiyor.
Bul
Boğaziçi yazdı:Kamışlarda sorrento ya ondandır. Gulumse
Tesadüfün böylesi
Rumeli Kavağı nda da bir şey kalmadı dimi. Anadolu Kavağı Kasım dedin mi iş biter. Hazirana kadar balık yok.
Oraya enson aralık başı gitmiştim güzel istavrit ve az çinekop vardı. ama sonra çok soguk yaptı. zannetmiyorum 20 metre derinlikteki suda istavrit kaldığını. biraz sığlık çünkü oralar. balık kanalda. baltalimanında 90 metre ilerisi en az 35-40 metre vardır.balık olacagını bilsem kavak ilk tercihim zaten.
Bul
Boğaziçi yazdı:Bende denedim onu acayip oluyor. Çupra iyi dayanıyor. Lüfer de dayanıyor ama derin dondurucu dolaplar var ya onlarda. Yaklaşık 1 senelik lüfer yedim o kadar tazeydi ki şaşırdım. Ama canlı şoklanmış olması lazım. Denizden çıktığı gibi.
ben buzdolabı deepfreze'inden pek güzel sonuç alamıyorum. belki şoklama olmadığı içindir. biryerde okumuştum balık donarken hücreleri çatlıyor ve çözdürüldükten sonra da suyunu atıyormuş.. bu olay yüzünden dondurdugum lüfer de istavrit de tazesinin lezzetine yakın bile olmuyor.
Bul
balık dondurmada haklısınız bende 2 gün önce dondurucudan istavrit çıkardım tadı gitmişti yazık oldu gerçi denizden tuttuğum gibi no frost a koydum ama genede tadı kaçmıştı demekki balıktan balığa fark ediyor dondurma ben normalde istavrit koymazdım ama bu sene bol yakaladık oyüzden no frost u gördü bundan sonra koymam ama dediğiniz gibi lüferin tadı hiç değişmedi artık no frost için balıklarıda seçerek koyarız.
Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
kamışlarınıza renkli fosfor koyun karşı karşıya anlaşırsınız
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Hele hamsi çok dayanıksız. Bırak bir kaç ayı 1 kaç günde ayıklansa bile eti acılaşıyor. Palamutta iyi olmuyor. Galiba beyaz etli balıklar bizim dolaplarda donmaya daha müsait. Yoksa norveç uskumrusu falan da doğru şoklandığı için taze kalıyor.

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,943 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,707 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,956 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 6,328 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26
  arap ın karaburun raporu araphüso26 65 7,320 22-07-2012, 01:24
Son Yorum: araphüso26
  Tekirdağ Raporu serhat34 13 2,780 23-08-2011, 13:02
Son Yorum: nihatkr
  Kulelide balık yok (18-? aralık 2010) style_ouf_5 5 2,122 27-12-2010, 11:40
Son Yorum: LeVrEkCi
  3 Ağustos Boğaz raporu H.A.R.U.N 25 5,193 09-08-2010, 12:29