Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
cilingoz yazdı:bogazdaöyle kefalar var hüseyin bir ay öceydi tarabyada istvrit ve cinekop tutuyorduk kıylamış kefal salına salına önümüzden gecti gitti şimdi bogaza giderken üçlü çarpmamıda alıyorum bana ders oldu
tarabyaallerden 20 taneli sürü bu yaz 2 3 kere önümden geçti kıyıdan salına salına geçip gittiler üstten levrek sürüsü sandım çıldırdım o an sonra kefal oldugunu anladım her biri 60 cm den büyük sürü halinde hep geçermiş çarpmayla yakalayan olurmuş.
hüseyin demiri direk kafasına vursaymış daha iyi olacakmış
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
zamanında bende çok kefal kaçırdım pek kepçe taşımayı sevmedigim için haydarpaşanın orada sandalcıların yanaştığı yer merdivenlerinden inip deniz suyun mesafesi 15/20cm oldugundan egilerek alabiliyordum tabiki kilolukların üstü olanları yarım kilolukları ikimetrelik yerden kafayı sudan cıkartınmı poşet gibi gelirdi bazende çırpındığı an kopardı kısmetine pek eskisi kadar kiloluk üstü pek kalmadı hele bu sene iyice ilarya yaptı döryüz gıramı bile geçen yoktu hersene ufalıyo meretler neyse birazda ben anlatmış oldum herkese rasgele.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Yorumları: 2,649
Konuları: 156
aahmet yazdı:zamanında bende çok kefal kaçırdım pek kepçe taşımayı sevmedigim için haydarpaşanın orada sandalcıların yanaştığı yer merdivenlerinden inip deniz suyun mesafesi 15/20cm oldugundan egilerek alabiliyordum tabiki kilolukların üstü olanları yarım kilolukları ikimetrelik yerden kafayı sudan cıkartınmı poşet gibi gelirdi bazende çırpındığı an kopardı kısmetine pek eskisi kadar kiloluk üstü pek kalmadı hele bu sene iyice ilarya yaptı döryüz gıramı bile geçen yoktu hersene ufalıyo meretler neyse birazda ben anlatmış oldum herkese rasgele.
Evet bende eski galata köprüsünde tutardım kışın. kafasını sudan çıkarınca hiç kıpırdamazdı.ama o zamanlarda haliç kirli olduğu için kefalin tadı hiç iyi olmazdı.mazot kokusundan yenmezdi.o zamandan beri kefal tutmadım oltayla.
Yorumları: 11,006
Konuları: 243
biz kıbrısla tutardık o yaşlarda hüseyin,, dola ekmeği gönder sı 1 metre 24 tane sinek iğne, balıklar anında üşüşürdü etrafına 10 dk.bitane çekerdik en kötü ihtimal...artık balıkta yok eskisi gibi akıllandı kefaller sardalye istiyo
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bende bu sene menderekte yakaladım kefallar önce balıkçıdan hamsi ,istavrit yem için bide temizlenmiş balıkların safralarını önce yemler sonrda istavriti parçalar iğneye takıp dipte bekler geldimi o hızla dışarı onlar için göl kamışı aldım hususi açtınmı 10 metre oluyor uçuna 2 metre misina ve iğme bide 20 gr kurşun aldımı hemen yana
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 1,719
Konuları: 82
çok çok irileri var bu kefallerin bizim burda ama çarpamadan başka hiç bişeyle alınmıyor 0,50 liği koparan gördünm o derece..
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
tomy77 yazdı:çok çok irileri var bu kefallerin bizim burda ama çarpamadan başka hiç bişeyle alınmıyor 0,50 liği koparan gördünm o derece..
bizim orada yani ereglide abduş dedigimiz bir abimiz vardır vakıflara müdürlük bekçilik herşeyine bakar adam her akşam ağ atıp vakıflara gelen çocuklara balık tutar bir sene bir rus kefalleri topluyordu 100 cm boyunda azman kefallerden o sene balıga çıkarken önce gidip onu seyrederdik hem büyük hemde çok bol çıkardı halaa daha gözümün önündedir o kefaller.