Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstanbul'dan Balık Resimleri
resimler için teşekkürler
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981

İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
Balıklar çok gibi görünsede esasında çok az. Bütün köprüde olan balık bu. 1. fotoğraftaki kıraçaların en büyüğü 7-8 cm. Herkes yemli ile bunları yakalıyor. Bir tane Allahın kulu bu küçük diyerek denize atmıyor. Orada 10larca insan var hangi birini uyaracaksın.
Eşkinalarda mafyanın eline düşmüş. Yani yılın 365 günü köşeleri kapıp kimseyi oraya sokmayan satıcılar.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Lakerda yazdı:Arkadaşlar İstanbul'a her gidişimde 1 günümü mutlaka köprü,Kr.köy,Eminönü ve Sarayburnu'nu dolaşmaya ayırım. Buralarda maalesef sirkü-mirkü bakan yok.Denizden ne çıksa çoğunlukla kovaya giriyor.Mutlaka bilinçli olanlar da vardır aralarında ama çoğunluk böyle. Bir süre önce Galata Köprüsü üzerinde tırıvırı kullanan bile gördüm.Aşırı kalabalıktan dolayı herhalde denetlenemiyor..

Orada bir düzen kurulmuş. Kimse karışmıyor. Gerçi İstanbul'da hayatımda denetleme görmedim. Belki de bana rastlamadı. 5 cmlik gümüş veya 7-8 cmlik istavrit için de sabahtan akşama kadar bekliyorlar. Yemli tek tek yakalıyorlar. Bu kadar saçma birşeyde sadece köprüde görülür heralde.
Amatör ruha rastgele... Katliamcılara zorgele...

HÜSEYİN KABAKCI
İSTANBUL 1981
Bul
Boğaziçi yazdı:Orada bir düzen kurulmuş. Kimse karışmıyor. Gerçi İstanbul'da hayatımda denetleme görmedim. Belki de bana rastlamadı. 5 cmlik gümüş veya 7-8 cmlik istavrit için de sabahtan akşama kadar bekliyorlar. Yemli tek tek yakalıyorlar. Bu kadar saçma birşeyde sadece köprüde görülür heralde.

Geçen gün köprüden geçerken oltacılardan biri leğende mercan satıyordu . kıyıdaki balıkçılardan almış sanki köprüde taze tutulmuş gibi satıyordu. artık iyice abarttılar işi. dükkana çevirdiler köprü üstünü.eksiden satıcılar bir çanta açar takım satarlardı. şimdi kamış,makina, takım, balık , yem ne arasan var.daha önce belediye fazla yayılmamaları için uyarırdı. şemsiye bile açamazlardı. artık karışanda yok galiba. sabahtan akşama kadar karides yemli kıraça tutuyorlar tek tek.
Bul
Hüseyin paylaşım için teşekkürler - senin kendi av raporlarınıda özledik Smile
Bul
balikoltasi yazdı:Geçen gün köprüden geçerken oltacılardan biri leğende mercan satıyordu . kıyıdaki balıkçılardan almış sanki köprüde taze tutulmuş gibi satıyordu. artık iyice abarttılar işi. dükkana çevirdiler köprü üstünü.eksiden satıcılar bir çanta açar takım satarlardı. şimdi kamış,makina, takım, balık , yem ne arasan var.daha önce belediye fazla yayılmamaları için uyarırdı. şemsiye bile açamazlardı. artık karışanda yok galiba. sabahtan akşama kadar karides yemli kıraça tutuyorlar tek tek.
gecenlerde galata köprüsü üzerinde oltacını bi tanesi fener balıgını parcalıyıp millete kalkan diye satmaya calışıyor ,başka bitaneside kasaylan aldıgı istarvitlerin üzerine biraz canlı olta balıgı atıp köprünü üzerinde satıyor ,böyle durunları vark ettigimiz zaman bence mutlaka uyarmalıyız ,dier yandan köprünün üzerindeki oltacıların faydallı oldugu,durumlarda oldukça fazladır,mesala günde balık tutmasını bilmeyen onlarca insan köprüye gelir bu insanlar daha kılips nedir kurşun nedir bilmez oltacı takımını hazırlar karedesi ömründe görmemiş elini kolunu sallayarak balıga gelmiş kişiler ordaki oltacı sayesinde biran da hiç bir eksiyi kalmadan düzgün takımlarla balık tutmaya başlar ve daha sonraları tekrar tekrar gelir ve artık bir cok şeyi örenmişlerdir ,oltacıları müşterileri genel olarak takımını kendi baglamıyan balıga yeni başlıyan insanlardır, yani ne satarsa satsınlar ,insanları kandırmasınlar ,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul
resimler ve bilgiler için teşekkürler arkadaşım sağol....güzel vakit geçirmişsin ne mutlu sana....
HERKEZİN OLTASINA GÖNLÜNDEKİ EN BÜYÜK BALIK GELSİN RASTGELSİN....
Bul
resimler için teşekkürler güzel olmuş
Bul
resimler gerçekten çok güzel daha doğrusu güzel olan içindeki balıklar her türden mevcut avlarının devamını diliyorum hüseyin bol avlar
Bul
2001-2002 yıllarında bende görevim nedeni ile istanbul silivri deydim oradada birçok kez balık avına çıktım, izmarit, istavrit, çinekop, kefal gibi birçok balık avladım ama çinekop avını çok özledim onun zevki bir başka oluyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hergün bir balık Boşa geçen günlere inat. avcıhakan 14 2,501 11-07-2014, 11:21
Son Yorum: bucalıfikret
  aynı avlak aile ile balık avcıhakan 16 3,228 27-02-2013, 16:01
Son Yorum: avcıhakan
  BALIK POSTERLERİ Boğaziçi 13 4,898 24-01-2013, 17:31
Son Yorum: serifoglu48
  sivas kılıçkaya birkaç balık avcıhakan 9 2,893 17-08-2012, 14:05
Son Yorum: avcıhakan
  Bir başkadır eski İstanbul.. xfisher 17 5,667 09-06-2012, 10:56
Son Yorum: Avcı Altan
  Kısmette Varsa Uçmak; Engel Değil , Balık Olmak :) polat_can 6 2,239 09-04-2012, 20:05
Son Yorum: ALTAYLI
  Balık yeminde yeni yöntem :) polat_can 10 2,304 09-04-2012, 10:31
Son Yorum: YaKaMoZ
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,394 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  İstanbul'dan İstavrit avlarım eyüpkoçar 15 3,020 21-09-2011, 18:56
Son Yorum: orhanekmekci
  yeni turna resimleri Kamil ILIPINAR 37 5,943 18-01-2011, 22:33
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi