Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
botla balık avlamak için ne gibi izinler almalıyım
öncelikle herkese selamlar... şansınız bol olsun. ben balıkçılığa yeni merak salanlardanım. bu yaz adrasan'da 10 kadar orkinos, ayvalıkta da 500 kadar sarpa tuttum. kısmetse seneye zodiak bot alarak adrasan'a gitmek istiyorum. 3 metre boyunda, 3-5 hp motorlu motor alsam denize indirebilmem için neler yapmam gerekiyor. bu konudaki kanunları felan okudum ama doğrusu işin içinden çıkamadım. yardımcı olabilecekler varsa minnettar kalacağım.
şimdiden teşekkürler...
bilgin şaşmaz
Bul
öncelikle cevabınız için bir kez daha teşekkür ediyorum. balıkçılık ile ilgili olarak doğru adreste olduğumu düşünmeme sebep oldunuz. bu kadar kısa bir sürede bana yardımcı olmak isteyen bir ustanın olması buradan çok şey öğreneceğimi gösteriyor.
3 metre tekne ile orkinos tutacağımı yazdığım doğru ama bizim orkinoslar kiloluktu Smile 800 kiloluğuna da orkinos diyorlar, 800 gramliğina da... ama denize açılabilmek için küçükten başlamakta yarar olduğunu düşünüyorum. bir de arabanın bagajına sığabilecek bir şey olması daha kolay olmaz mı?
bilgin şaşmaz
Bul
botla balıkçılık zordur kenarları şişme oldugu için olta atıp çekerken zorlanılır bide deniz tehlikelidir patladımı tam patlar motor herzaman kuvvetli ve temiz bakımlı olmalıdır en az kısa şaft 6 hp 4 zamanlı motor tavsiye ederim hem çok çok az yakar hemde kuvveti fena degildir botla avcılık yapacaksanız mutlaka birkaç yerden hava raporu alın motor bozulursa sürükler götürür allah korusun.kısacası botla av düzgün havada olur dalga rüzgar gibi durumlarda botla bişey yapılamaz.
saygılar
Bul
levrekçi üstad, benim niyetim yaz aylarında kıyıdan sırtı çekmek. bilmem adrasan taraflarını bilir misiniz? eğer onun için de tehlikeli olur derseniz bu sevdadan vazgeçeyim. artık günlük tekne kiralayarak hevesimizi alırız. ya da burada bulunan ağabeylerimiz kabul ederlerse yanlarında tayfalık yaparız Smile
bilgin şaşmaz
Bul
bot konusundaki planım indirdikten sonra ankara'ya getirip, tatile gittiğim yerlerde kıyıdan sırtı çekmek için kullanmak. aslında benim gönlümden geçen kamaralı bir fiber tekne ama o malesef hem maddi anlamda hem de kullanım açısından beni şu aşamada aşıyor. o yüzden bot ile başlayayım dedim. eğer bir imkanını bulursam adrasan'a yerleşmeyi bile düşünüyorum. şu an için bot dışında bir deniz taşıtını saklayabileceğim yerim mevcut değil.
bilgin şaşmaz
Bul
aliye katılıyorum tekne işi zor dur ama çok zevklidir bakım ister ugraş ister zaman ister ilgi ister benim de 2 teknem var ama benim kaldıraç imkanım var yaz başı atıyorum kaldıraça kaldırıyorum yaz sonu indiriyorum yani motor üstünde devamlı takılı yoksa zor dostum.mesela bende istanbulda ileride bi tekne istiyorum alinin durumu çok güzel baglı oldugu liman var odası var yani işi kolaylaştırmış ama tabii tekne ilede bitmiyor iş suyu bilmek lazım havayı bilmek lazım kuralları bilmek lazım kolay degil ama moralini bozmak için yazmıyorum bunları bil diye yazıyorum herkes işi ögrenmiş herkes ögrenebilir ben 5 yaşımdan beri tekne üzerindeyim ali da sanırım çocukluktan bu işe gönül vermiş inşallah sende tekne alır denizde balıkçılık yaparsın saygılar
Bul
[attachment=1947]Merhaba  beyazzenci .ali arkadaşımızın dediği gibi faydalı bilgiler bölümünü okumuşsunuzdur umarım ama ben daha kısaltarak tarif edeyim.1-her tekne liman kaydını yaptırması gerekiyor(şişme bot ,2mt tekne farketmiyor)müracaat liman başkanlıkları gerekli evrakları oradan öğrenebilirsiniz.                                                                                       2-Amatör Denizcik Federasyonunun senenin belli zamanlarında  amatör denizci belgesi sınavlarına girerek bu belgeye sahip olmanız gerekiyor. bu iki belge denize cıkmanız icin yeterlidir.şu anda en yakın sınav tarihi 19-kasım-2006 başvuru adresi sadece internet ortamından yapılıyor adres.www.adf.org.tr yazduğım adrese girerek sınav konularını  ve iceriğini öğrenebilirsiniz.Gelelim sizin adrasan konusuna ben haziran başında oradaydım daha ikinci günü sahil koruma ile müşerref olduk ceza yemekten zor kurtulduk bir tane balık bile tutmadan 500 km yolu teptik daha o zamanlar benim ve arkadaşımın bu konudan haberim yoktu sizin yakalanmamanız büyük şans ama size tavsiyem bu belgeler olmadan kendi tekneniz veya botunuzla denize acılmayın şans her zaman yanınızda olmaya bilir.selamlar .tuttuğunuz balık türüne akdenizde bolca bulunan yazılı orkinos derler en büyüğü 10-12 kilo kadar olur ali arkadaşım resmini ekliyorum.
rauf hocam ellerinize sağlık. tam öğrenmek istediğim konulara temas etmişsiniz. almam gereken izinler çok da fazla değilmiş. 19 kasımdaki sınava yetişebilir miyim bilemiyorum ama ilk olarak onu alacağım. kısmet olup da bot aldıktan sonra da liman iznini hallederiz artık.
hocam bu arada tuttuğum balıklar sizin yolladığınız fotodakilerin aynıydı. yaklaşık boyut olarak da. ilk fırsatta fotolarını da atarım. yalnız sizinki biraz mavi gibi me geldiSmile) bir de 800 kg. yazmıştım, bu yalnışımı da düzeltmiş oldunuz. çok dikkatlisiniz...
biz ağustos sonunda gitmiştik adrasana. tekne kiraladık. hatta bir keresinde 5 iğneli oltada 4 balık balmıştık. hocam sizin adrasan'daki tatsız anınız için de üzüldüğümü belirtmeliyim. inşallah bir dahaki sefere...
bilgin şaşmaz
Bul
ALİ hocam acep biz de birgün sizin oralardak 700 kg luk orkinoslardan tutabilirmiyiz? valla aklımı kaybederdim herhalde.
bilgin şaşmaz
Bul
ALİ ve  Levrekci arkadaşlarım sizin aranızdaki rekabeti ve tatlı takılmaları zevkle takip ediyorum allah muhabbetinizi arttırsın vede bozmasın.bir konu hakkında sizlere danışim bir yanlış yapmıyım cünki her işşin bir bileni olur benim bu konuda tecrubem yok gencliğimde zıpkın olayı vardı o zamanlar işte bir iki kiloluk levrek rastlamıştı zıpkınıma .bu sene levrek icin sırtı cekeyim diyorum dahahic levreğe cekmedim o itibarla elimde 12 likbir raglou var sizce bu uygunmu  veya bu rapalaların en alttaki beyaz başı kırmızı olanımı sizce daha uygun [attachment=1951][attachment=1952]tabiki tekneyle cekiceğimi belirteyim ağırlık takmalımıyım ve ne kadar salmalıyım tekneden şimdiden sizlere teşekkür ederim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tekne kayıtları için af istiyoruz LeVrEkCi 12 2,985 27-02-2015, 12:17
Son Yorum: bucalıfikret
  bursa narlı için acil yardım teksasgkn 35 5,563 16-04-2014, 17:19
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,801 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz H.A.R.U.N 26 5,432 25-10-2012, 23:56
Son Yorum: ring
  sitemiz için logo çalışmaları buraya... naxos 5 11 2,893 18-04-2012, 09:49
Son Yorum: LeVrEkCi
  şapka ödemesi için hesap bilgileri LeVrEkCi 203 32,707 01-06-2011, 16:00
Son Yorum: MaVrUşGiL
  2011 ek sirküleri için talepleriniz... aygroup 23 5,313 12-03-2011, 23:24
Son Yorum: aygroup
  Edremit Körfezi civarında balık avı ziyamutlu 8 6,686 17-06-2010, 20:51
Son Yorum: ziyamutlu
  site için ne yapmalı LeVrEkCi 60 7,122 07-05-2010, 19:36
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balik haberİ duymak İstİyorum robinson987 6 2,146 17-09-2009, 00:53