Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz
Arkadaşlar çeşitli yabancı sitelerde görmüşünüzdür 20 kiloluk 10 kiloluk dev balıklar öyle bir organizasyon yapalımki bir balık safarisi gibi olsun yurtdışında bir ülkede dünya klasmanında ses getiren cinsten balık avına ne dersiniz Bir sene parasını biriktirelim nasılsa seneler tıkır tıkır geçip gidiyor Hayatımız boyunca unutamayacağımız en büyük balık avı için ne dersiniz
Bul
valla harun süper bir fikir neden olmasın.macera ruhumuzun bir parçası zaten.
Bul
nassı olcak harun
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Harun bu fikir adamı resmen heyecanlandırıyor. Nasıl olucağını bilemem ama en çok kılıç balığı yakalamak istediğimi buralardan çok defa dile getirdim. İnşallah bir gün bu hayalim gerçekleşir
Bul
Açıkçası nasıl olacağını bende bilmiyorum hani yurtdışından buralara rafting yapmaya yüksek dağlara çıkmaya güneyde dalgıçlık yapmaya birçok yabancı ülke insanı kafile gurup olarak geliyorlar ya biz böyle bir program niye yapmıyalımki hemen yarın gidelimde demiyoruz 1 -1.5 sene sonra olsun iyice araştıralım nerede ne çıkar nasıl gidilir kaça mal olur bu arada bütçemize dokunmayacak bir parayıda biriktirmiş oluruz tabii herkez şahsi olarak kendi biriktirecek hatta aklıma şuda geliyor bankadan özel bir kişisel hesap açtırıp birde anlaşma yaparsınız dersinizki bende olsam bu parayı bana 1 sene boyunca vermeyeceksiniz gibi kafanıza estikçe burada kumbara gibi birikim yaparsınız 1-1.5 sene içinde iyibir birikim olacağını düşünüyorum bu arada araştırmalarımızı yaparız rezervasyonlarımızı yaparız hazırlıklarımızı yaparız ve ömrümüzün en büyük avına macerasına doğru yola çıkarız
Burada önemli olan bu safariyi gerçekten yürekten isteyen kişilerin olması gerisi kolay bence.
Bana göre 25-30 kişilik bir gurup ideal olur haydi bakalım düşünceleriniz nedir
Bul
Harun abi süpersin ya valla yapalım böle bir organizasyon ama bende Ercan abi gibi en çok hayalimdeki balığı kılıç balığını yakalamk isterim. Peki bu organizasyonu türkiye içindemi yoksa yurt dışındamı yaparız yurt dışı nasıl olursa olsun bence çok pahalıya gelir gibi geliyor okadar çok büyük yakalamasakta gene iri balıkların olduğu türk sularına gitsek 1 2 günlüğüne değilde biriktirdiğimiz parayla 1 hafta doya doya balık tutup eğlensek. Mesela 20 kişi olsak güzel balık yakalıyacağımız biyerde 1 ev kiralıyabiliriz 1 haftalığına 20 kişide bir evde kalacağını düşünüyorum zaten kimse eve gelmez çoğunlukla balık tutar 1 evi 20 kişinin ortaklaşa ödiyeceğini düşünürsek uyguna gelir hatta adamı 1 haftalığına biçeceği pranın 3 mislini verirsek rahat buluruz evi. Ayrıca orda güzel bi tekneyide 1 haftalığına kiralıyabiliriz ve bence çok uygun bir paraya 20 kişilik bir macera ekibi çok eğlenecektir. Öle bi araştırma yapılmalıki türk sularında çıkan en büyük balıkların araştırılıp en çok hangi sezonda hangi tarihler arasında çıkıyor o bulunmalı ona göre o beldedeki evleri araştırılmalı sitede elbet o bölgede avlanan arkadaşlar vardır onların yardımıyla evde bulunup tekne araştırılmalı bence biraz karışık oldu ama bende bunun için 1 sene beklemeye gerek kalmaz 20 kişilik bir gurubun 5 6 ay ufak bir birikimiyle olur gibi geliyor bana SmileSmile yada ben çok aceleciyim.Smile
Hasan Kıskanç
İstanbul / K.çekmece
Tekne ve kıyı balıkçılığı
Bul
harun abi ben her türlü varım.
bu arada böyle bir organizasyonun ortalama maliyeti 4000$ dır haberiniz olsun.
haftalık safariler var
balık için olanlarıda var genelde hollandada yapılıyor ve norveç de
norveçde inanılmaz sonom yakalıyabiliriz ama maliyet biraz artar.
tabiiki bir sene içinde bu para birikir birikmesine ama tam gitme tarihinde acaba kırıp bacaklarımı evde otursamda 4000$ cebimde kalsın da diyebiliriz gibime geliyor Smile))
ama dediğim gibi ben her türlü varım böyle işlere
yeterki gezmek dolaşmak olsun
taner
04/12/1979 istanbul
daimi erenköy

Bir yerde kısa adamların gölgeleri uzuyorsa,orada güneş batıyor demektir.

Bul
Hasan bence acelecisin benim bildiğim Türk karasularında yakalayabileceğimiz en büyük balık orkinos olurki oda kuzey kıbrıs Türk cumhuriyeti sularında galiba ve şunuda söyliyim senin dediğin tarzda bir etkinlik yapacağız zaten baharda
Benim dediğim yurtdışının biraz pahalı olacağı muhakkak Brde bu tür uluslararası org lar yapan kuruluşlar illaki vardır Av malz satan bir yerde bir adam tanımıştım tanzanyada büyük bir arazi almış sadece av meraklılarına av yaptırmak için adamdan çok etkilenmiştim sebebi adam 55 yaşında ve benden genç duruyordu
Bir arkadaşım var sırf balık avına mısıra gidiyordu
Konuya dönecek olursak Bizde abd ye gidecek değiliz uzakdoğu veya ucuz ülkeler olacak tabiiki birde boş geçerimiz olmayacak bizim istavrit avladığımız gibi bir av olacak ve büyük balık olacak
Bul
Evet Taner benimde ençok çekindiğim nokta para biriktikten sonra o paraya göz dikermiyiz hehe nede olsa sıcak para ama daha uygun yollu olanlarına bakarız en azından araştırırız ama burada önemli olan gurubu oluşturmak ve sonuna kadar gitmek
Bul
SmileSmileSmile Evet baya aceleci davranmışım... Ozaman napıyoruz hemen para toplamaya başlıyoruz. Barışla hemen ortak bir hesap açmamız lazım bizim. vaybeee ne güzel olurya düşünsenize şöle kocaman bir kılıç çekiyorum vayyy beee... Ben zaten dönmem kaçak olarak yaşarım orda bidaha. Ayrıca şöle afrika uzakdoğuya gidelimde bende kendi işim için bir kaç cins akvaryum balığı alıyım orda çok ucuzmuşSmileSmileSmile Türkiyede olmayan türlerdenSmile
Hasan Kıskanç
İstanbul / K.çekmece
Tekne ve kıyı balıkçılığı
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,770 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Edremit Körfezi civarında balık avı ziyamutlu 8 6,639 17-06-2010, 20:51
Son Yorum: ziyamutlu
  Balik haberİ duymak İstİyorum robinson987 6 2,111 17-09-2009, 00:53
Son Yorum: bucalıfikret
  balık yasagı atilla206 17 2,772 17-06-2009, 10:43
Son Yorum: atilla206
  Çeşme' de balık avı şaraptaki balık 12 4,416 21-07-2008, 23:49
Son Yorum: Ege
  Gece Balik Avi poseydon 3 2,629 25-04-2008, 12:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Sazan avına davet balıkcızakir1 24 4,161 31-03-2008, 19:34
Son Yorum: araphüso26
  dikkat balık iyice azaldı Koray1110 10 2,391 27-03-2008, 03:09
Son Yorum: yalova tatar
  16/02/2008 cumartesi kim nerde balık avlayacak. istavritci 26 4,295 16-02-2008, 23:57
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Fikrime ne dersiniz balıkcızakir1 23 4,006 15-01-2008, 17:28
Son Yorum: SerenaY66

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi