Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni sahteler hk.
Thunderbolt Nedim Arkadaşımız sıkıntım olan bir konuyu düşünmüş ve beni uyarmış. Sağolsun… Alkis

Nedim’in söylediklerinin doğru olduğunu çok iyi biliyorum.Buna nasıl bir çare buluruz diye düşünüyordum ki Nedim bu yazıyı yazmış.

“Abi lüfer denen balığı bizden iyi bilirsin .Tek iğneli sahteye bırak yakalanmayı , kestiğini bile anlamayabilir o canavar , bizim sahteler değil lüferin midesini denizin dibini boylayabilirler .Bence sarıkanat üstü biraz sakat gibi Sonuçta tek iğneli ve iğne kuyrukta .Tabi nizami lüferler için bunu söylüyorum.Hayvan kuyruğa meraklıysa gelsin kovaya”

Balık bol olduğu zaman zaten bu sahteyi kullanmaya pek gerek kalmaz...Su üstü çaparisi daha verimli oluyor.50 iğne çekmek varken bir iğne çekmek mantıklı değil.

Lakin bu sahtelerin albenisi çok fazla..Bunun için bu sahteleri balığın isteksiz veya çok az olduğu zamanlarda kullanmayı düşündüm...Ben özellikle hiç kimsenin balık yakalayamadığı anlarda balık tutmayı çok severim…( Arkadaşlarımız arasında uzun zamandır böyle tatlı ve çok gülmemizi sağlayan bir rekabet bulunur).Ama sarıkanat yukarısı imkansız gibi...Nedimin haklı olduğu konu bu…

Yani bir çok seçeneğimiz olduğu halde bu sahteleri , büyük lüferde , kesilme tehlikesine karşı güvenle kullanabilmenin bir yolu olabilir mi.??

Acaba ince bir tel beden kullansak veya örgü misinalardan ...Nasıl olur...Veya başka bir fikri olan var mı..??

Sizler ne düşünürsünüz...

Selamlar…
Bul
Evet tam boy lüfer bu sahteyi tümüyle yutabilir. Ama rapalalar sürekli çekilerek av yapıldığı için balığın tümüyle yutma olayı biraz zor olur gibime geliyor. Büyük ihtimal damağına takılır. Rapalayla okadar av yaptım. 5 cm.liklerinide kullandım. Sarıkanatlar hiçbirzaman komple rapalayı yutamadı. Ayrıca lüfer familyası genelde yeme-sahteye arkadan dalar.
Önlem olarak ise şeffaf elektrik kablolarından 1 cm. kadar kesilip misinanın sahteye bağlantı yerine geçirilebilir.
Bul
balıkoltası yazdı:Evet tam boy lüfer bu sahteyi tümüyle yutabilir. Ama rapalalar sürekli çekilerek av yapıldığı için balığın tümüyle yutma olayı biraz zor olur gibime geliyor. Büyük ihtimal damağına takılır. Rapalayla okadar av yaptım. 5 cm.liklerinide kullandım. Sarıkanatlar hiçbirzaman komple rapalayı yutamadı. Ayrıca lüfer familyası genelde yeme-sahteye arkadan dalar.
Önlem olarak ise şeffaf elektrik kablolarından 1 cm. kadar kesilip misinanın sahteye bağlantı yerine geçirilebilir.

Sağol Birol..

Bunlar benim için çok değerli bilgiler..Bakalım daha neler gelecek...

İlgine teşekkürler...
Bul
Birol lüfer balığa kuyruktan asla dalmaz Nayirolamaz Kafa altı ve kuyruk üstü bölgeyi keser.Bu yüzden daha büyük bir sahtenin 40-50 cm.önüne bu yeni sahte ilave edilebilir.Çünkü lüfer balık kovalayan diğer balığın o anda hedefine kilitlendiğini bilir ve arkadakine mutlaka dalar.Tabi lüferin az ve nazlı olduğu zamanlar için bu bilgiler işe yarayabilir.Sonuçta sahte ile yapılan "büyük balık küçük balığı kovalıyor" ortamı lüferi acayip delirtir Happy .Kıskanç bir canavardır.Öndekine kendi kurallarına uymadan da dalabilir.Bu yüzden kesemeyeceği elektrikçilerin mühürlerde kullandığı çelik tel kullanmak daha mantıklı gibi.Yada çok ince braid ipler de olabilir .

Ahmet Abi bu yöntemin daha çok miktarda sahte veya silikonla yanyana birçok kolçakla ve teknelerle yapılan bir avlanma çeşidi var ve ona Teaser diyorlar.Teknenin ardından sanki küçük bir balık sürüsü gidiyormuş gibi oluyor.Eğer merada balık varsa almamak mümkün değil gibi Wink Ben de bunu tek takıma uyarlayıp , önde küçük sahte ve arkada daha iri sahte ikilisi ile basit bir takım yapmayı mantıklı buluyorum.Hatta arkaya 3-4 numara kaşık konulması takımın havada karışmaması ve ağırlığın da gayet güzel olması sebebiyle seçilebilir.Akla yatacak bir fikir mi sizce ?
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Abi bu yöntemin daha çok miktarda sahte veya silikonla yanyana birçok kolçakla ve teknelerle yapılan bir avlanma çeşidi var ve ona Teaser diyorlar.Teknenin ardından sanki küçük bir balık sürüsü gidiyormuş gibi oluyor..
.................................................................................................
Nedim bu sistem cok kurnazca...nasil oluyor..biraz aciklarmisin?
Bul
thunderbolt yazdı:Birol lüfer balığa kuyruktan asla dalmaz Nayirolamaz Kafa altı ve kuyruk üstü bölgeyi keser.Bu yüzden daha büyük bir sahtenin 40-50 cm.önüne bu yeni sahte ilave edilebilir.Çünkü lüfer balık kovalayan diğer balığın o anda hedefine kilitlendiğini bilir ve arkadakine mutlaka dalar.Tabi lüferin az ve nazlı olduğu zamanlar için bu bilgiler işe yarayabilir.Sonuçta sahte ile yapılan "büyük balık küçük balığı kovalıyor" ortamı lüferi acayip delirtir Happy .Kıskanç bir canavardır.Öndekine kendi kurallarına uymadan da dalabilir.Bu yüzden kesemeyeceği elektrikçilerin mühürlerde kullandığı çelik tel kullanmak daha mantıklı gibi.Yada çok ince braid ipler de olabilir .

Ahmet Abi bu yöntemin daha çok miktarda sahte veya silikonla yanyana birçok kolçakla ve teknelerle yapılan bir avlanma çeşidi var ve ona Teaser diyorlar.Teknenin ardından sanki küçük bir balık sürüsü gidiyormuş gibi oluyor.Eğer merada balık varsa almamak mümkün değil gibi Wink Ben de bunu tek takıma uyarlayıp , önde küçük sahte ve arkada daha iri sahte ikilisi ile basit bir takım yapmayı mantıklı buluyorum.Hatta arkaya 3-4 numara kaşık konulması takımın havada karışmaması ve ağırlığın da gayet güzel olması sebebiyle seçilebilir.Akla yatacak bir fikir mi sizce ?

Nedim...

Teşekkür ediyor ve hayretle yazdıklarınızı okuyorum..

Hele"Sonuçta sahte ile yapılan "büyük balık küçük balığı kovalıyor" ortamı lüferi acayip delirtir"sözün çok ilginç.Sizden korkulur valla...SiyirdimGerçekten daha detaylı açıklarsan sevinirim..

Bu konuya en son fikir beyan edecek kişi benim galiba..Sizlerden öğrendiklerimi de uygulayarak yaklaşık bir yıl sonra bir şeyler yazacak seviyede olurum..

Bakalım daha neler gelecek...
Bul
aygroup yazdı:Nedim...

Teşekkür ediyor ve hayretle yazdıklarınızı okuyorum..

Hele"Sonuçta sahte ile yapılan "büyük balık küçük balığı kovalıyor" ortamı lüferi acayip delirtir"sözün çok ilginç.Sizden korkulur valla...SiyirdimGerçekten daha detaylı açıklarsan sevinirim..

Bu konuya en son fikir beyan edecek kişi benim galiba..Sizlerden öğrendiklerimi de uygulayarak yaklaşık bir yıl sonra bir şeyler yazacak seviyede olurum..

Bakalım daha neler gelecek...

Abi lüfer en çok araştırma yaptığım balıktır.Avlanma şeklini hem okudum hem de seyretmiştim.Bir de avlanma sırasında yakaladığım birçok lüferi başka bir lüferin kesmesi benim bu söylediğim takım üzerinde çalışmama neden oldu Wink Hangi familyadan olursa olsun , zayıf düşeni ve dikkati dağılan balığı hiç affetmiyor Happy
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Abi istersen öncelikle google görsellerde fishing teaser kelimelerini kullanıp bir bak Wink Hatta ilk görselde benim dediğim tekli takıma örnek bile çıkmış Siyirdim Ben bu takımı 2 sene evvel yapmıştım.Ama çapari iğnesi arkasına rapala da güzel fikirmiş.Ancak lüferde olmaz tabi .Öndeki iğneye dalarsa takımı bozar Hadiordan
Bul
Biz benzerini boğazda kuyruk altı denilen yöntemle yapıyoruz bazen. İstavrit çaparisinin altına yemli bir ufak mantarlı çinekop takımı ekliyoruz. üstte istavritler altta çinekop geliyor. hem yem tutmuş oluyoruz hemde çinekop Gulumse
Bul
Güzelmiş Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni çantam. Tropheus 52 9,233 03-11-2014, 09:21
Son Yorum: yaser2sultan
  Yeni Sahteler mertparlak 22 4,245 22-11-2012, 17:24
Son Yorum: mertparlak
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,503 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalalarım... Zıpkıncı 20 3,888 13-04-2012, 11:53
Son Yorum: Zıpkıncı
  Sahteler nihatkr 16 3,351 03-12-2011, 11:48
Son Yorum: ANTALYALI07
  yeni rapalalarım... LeVrEkCi 22 5,847 22-07-2011, 19:01
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Kolleksiyonumun yeni üyesi :) blue_zaire 36 8,069 16-05-2011, 09:44
Son Yorum: bucalı
  İlginç Sahteler Bahadır Sarıca 18 5,169 06-02-2011, 16:57
Son Yorum: ALTAYLI
  Yeni rapalam... Goktug 33 6,053 24-05-2010, 19:21