Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bilgi (Kefal avı)
sayın arkadaşlar,işlerimin yoğunluğu nedeniyle bazı günler siteye girip raporları okuyamiyorum.ramazan dolayısıyla,iş çıkışı yorgun bile olsam en az 2 saat balık tutmaya giderek hem vakit geçiriyor,hem de sevdiğim bir işi yapmış oluyorum.raporlardaki eleştirileri okudum.şunu belirtmek istiyorum.bende daha önceleri istavrit,zargana,izmarit,ispari,mezgit yakalamaya gidiyordum.bu ara sadece kefal avlıyorum.ben farklı bir metod ile tutuyorum.öncelikle makaralı olta kullanmıyorum.5ve6 m. lik karbon göl oltası kullanıyorum.alba star bravo,albastar2007piranha,dam quick stick tele stipp oltalarını kullanıyorum.balıkları genelde deniz de,deniz ile derenin birleştiği yerlerde ve derenin biraz içerisinde tutuyorum.bu metod ile ilgili bilgi vereceğim fakat bu metodun biraz zahmetli ve yorucu olduğunu da belirtmek istiyorum.5 metre kamışın ucuna yaklaşık 4.5m.misina ile beden yapılacak.küçük bir şamandırayı bedene bağlayın.yaklaşık 50cm lik bedene 9 no iğne bağlayın.ben genelde 2 li iğne yapıyorum.kamışı kaldırdığınızda iğne elinize gelecek şekilde uzunluğu ayarlayın.yem olarak taze ekmek içi kullanacağız.şuna dikkat edeceğiz.ekmeği koparırken ve iğneye takarken ezmeyeceğiz ve hamur yapmayacağız.yani ekmek doğal halde suda duracak,bu da ürkek olan kefallerin hemen oltaya saldırmasını sağlayacaktır.sadece zor olan her oltayı çektiğinizde yem takmak gerekecektir.ben bu sistemle günde en az 10 adet tutuyorum.geçmiş senelerde 50 nin üzerine çıkabiliyordum.toplam 2 saatte.esas kefallerin eylül ve ekim ayında tutulduğunuda belirteyim.kefal diğer balıklara göre tad olarak değerli olmayabilir,ben keyif yaparak balık tutacağım diyorsanız önce bir göl kamışı edinin,deneyin diyorum.sadece ekmeğin çok taze olmasına dikkat edin.yakında görüşmek dileğiyle rastgele.
Bul
Paylaşım için teşekkürler HocaAlkisrastgele.
Bornova - izmir
Bul
Teşekkürler İbrahim Hocam.
Bu hiç duymadığım bir teknikti.Sağolasın.Alkis
Bul
Paylaşım için teşekkürler hocam.
Şimdi daha makbul oldu AlkisAlkisAlkis.
Tebrikler...
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
ibrahim bizim amacımız burada paylaşım yapmak o nedenle buradayız dolayısı ile raporlarda ayrıntı bekliyoruz,
durumunu daha önceden bilseydik sitemde bulunulmazdı,yinede bizlerle daha fazla vakit geçirmeni senin içinde bizim içinde daha güzel olabilir.
bilgilendirme için teşekkürler Alkis
Bul
Bilgilendirmeniz için teşekkürler Alkis
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Hocam bilgiler icin tesekkurler...
Bul
Teşekkürler Alkis Rasgele ...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Teşekkürler İbrahim Hocam..

Söylediklerimizi eleştiri olarak değil de sitem olarak almanı isteriz....Amacımız sizlerden birşeyler öğrenmektir..Durumunu izah etmeniz ise sizi tanımamız açısından önemlidir..

Verdiğiniz bilgiler çok değerlidir.Detaylı anlatımınız bize soracak soru bırakmamıştır..

Her fırsat bulduğunuzda ,imkanlar elverdiğince sizi aramızda görmekten mutlu olacağız..

Yeni av haberlerinizi bekliyoruz..Sevgiler...
Bul
Teşekkürler İbrahim Alkis rastgele
İlk fırsatta senin sistemi deneyeceğim Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 13,049 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  kefal acemikaptan 23 4,429 26-01-2010, 19:19
Son Yorum: acemikaptan
  kefal avım acemikaptan 32 5,620 07-01-2010, 01:42
Son Yorum: levend